Loading...

Groene stroom Uithuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van niet vervuilende, stabiele bronnen als zon, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, wind. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen schoner wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Op basis van de duurzame energie checker kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Uithuizen vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Uithuizen en overweeg de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel net zo goedkoop als grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Uithuizen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Uithuizen vergelijken (december 2022)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend bekijk je de relevante groene energiebedrijven. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze elektra? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidies vanuit de overheid en interessante cash-back acties is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Uithuizen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het voorstel wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: energieleverancier Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, biomassa, bodemwarmte, windenergie, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Het leukste is, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dit in tegenstelling tot aardgas, aardolie, petroleum, steenkool (grijze elektra). De verbranding van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een groene leefomgeving? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Kerk Avezaath vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Overstappen naar windenergie? Stap over naar een aanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Uithuizen

Zonne-energie is een schone energiebron die nooit opraakt. Kies ook voor zonnekracht, en installeer zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organisch afval zoals resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Eemsmond.

groene-stroom-uithuizen

Een energieneutrale woning in Uithuizen rond december 2022

Middels Groenestroomaanbieding.nl detecteer je bruikbare details over groene stroom Uithuizen. Interessant, waarom zou ik elektriciteit inkopen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een lage of geen energielasten duiden we aan als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Uithuizen zien we steeds meer. Deze woningen bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit laag houden is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Veel gehoord is “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en het beeldscherm uitzetten als je iets download. Energie opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler of een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen neem je stroom af bij het energiemaatschappij. Maar, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Remeha, Intergas, Vaillant of Atag) verbannen. De “oude” hr-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) neemt warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem transformeert dit naar praktische warmte voor de opwarming van jouw appartement en douchewater. Deze setup werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Uithuizen is kostbaar. Echter, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te installeren. Daarnaast beperk je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op kosten van energie. De prijs ligt zo tussen de €4200 tot +/- €6900. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Dreischor afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Vooral bedrijven als Qurrent, Van de Bron, Eneco, Greenchoice, Powerpeers, Engie faciliteren dit. Door je postcode in te vullen lees je rap welke groene stroom aanbieders in Uithuizen voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je lopende contract annulerenen daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Je aanstaande energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Uithuizen aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. Er zijn veel woningeigenaren die oversluiten naar deze vorm van schone energie. Geholpen door onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van verschillende pakketten vind je hieronder toonaangevende stroompakketten. Update: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker vind je spoedig welke contracten daadwerkelijk milieuvriendelijk zijn.

Huidige contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 3 jaar

Energieprijzen Uithuizen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en elektriciteit.