Loading...

Groene stroom Kerk Avezaath Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van schone, stabiele bronnen als waterkracht, biomassa, aardwarmte, zon, bodemwarmte. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend toekomstbestendiger in vergelijking met grijze energie dat wordt gegenereerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Door middel van de duurzame energie checker kunnen jullie vlug alle groene energieleveranciers in Kerk Avezaath vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Kerk Avezaath of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Kerk Avezaath

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Kerk Avezaath vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna check je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Via subsidies en forse welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Probleemloos groene stroom in Kerk Avezaath vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van woonplaats in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het contract wat jullie geschikt vinden. Onder andere het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Vrijopnaam aanbieding.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als zon, wind, water, bio, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Vergeet niet, alternatieve energie raakt nooit op. Heel anders i.v.m. steenkool, kolen, petroleum, aardolie (vuile elektra). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een schonere lucht? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Zutphen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Interesse in windenergie? Ga voor een aanbieder met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Kerk Avezaath

Zonne-energie is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de duurzame “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals etensresten. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Tiel.

groene-stroom-kerk-avezaath

Een energieneutrale woning in Kerk Avezaath rond december 2022

Op deze webpagina detecteer je belangrijke uitleg over groene stroom Kerk Avezaath. Alleen, waarom zou ik betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een beperkte of geen energiekosten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Kerk Avezaath wint aan interesse. Een woning als dat realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra stabiliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op je verbruik. O.a. “een efficiënte douchekop kopen” en zo min mogelijk een elektrische kachel gebruiken. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie energiemaatschappij. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, AWB, Nefit, Atag of Intergas) uitgesloten. De huidige verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert gaat naar je cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) nuttigt warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en kraanwater. Het product kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Kerk Avezaath is prijzig. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en eenvoudig toe te passen. Tevens beperk je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op kosten van energie. De investering ligt zo tussen de €3000 t/m €6400. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Sliedrecht afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Met name partijen zoals Qurrent, Pure Energie, Powerpeers, Greenchoice, Engie, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken tref jij onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Kerk Avezaath beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. Het stappenplan is: het huidige abonnement opzeggen en daarna een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Je volgende energieleverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Kerk Avezaath flink lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat klanten die daarom kiezen voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Dankzij onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele pakketten vind je onderstaand toonaangevende energiepakketten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check detecteer je binnen no-time welke maatschappijen “groen” zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Kerk Avezaath vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en elektriciteit.