Loading...

Groene stroom Zutphen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. schone, duurzame bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, zon, aardwarmte, biomassa. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2021. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt gecreëerd door middel van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van de duurzame energie checker kunnen jullie probleemloos alle groene energieleveranciers in Zutphen vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Zie ook de details aangaande energieneutraal wonen in Zutphen en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten in vergelijking met grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Zutphen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Zutphen vergelijken (juli 2021)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna vind je de meest populaire groene stroom bedrijven. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Middels subsidies en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. Vandaag nog groene stroom in Zutphen vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn weer anders per woonplaats in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windturbines of zonneweides.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod met de beste voorwaarden. Onder andere het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: stroom van Enexis.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere wind, zon, water, bodem, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardgas, petroleum, kolen (vuile elektriciteit). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2021. Zoek ook naar groene energie Nieuwe Niedorp vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Selecteer een leverancier met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Zutphen

De zon is een bron die altijd aanwezig is. Stap ook over naar energie van de zon, en installeer zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals mest en maïs. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Zutphen.

groene-stroom-zutphen

Een energieneutrale woning in Zutphen rond juli 2021

Middels Groenestroomaanbieding.nl lees je handige toelichting op groene stroom Zutphen. Maar, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zutphen is onderwerp van gesprek. Zo’n woning verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit verminderen is mogelijk door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op stroom. Bijvoorbeeld “alleen wassen met volle wasmachine” en zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is neem je stroom af bij een maatschappij. Aan de andere kant, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de “oude” hr-ketel (Remeha, Atag, AWB, Vaillant of Intergas) uitgefaseerd. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) onttrekt de warmte uit de lucht buiten. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jouw huis en douchewater. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Zutphen is prijzig. Goed om te weten, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Overigens verminder jij de CO-2 uitstoot en bezuinig je op de energiekosten. De prijs varieert tussen de €3000 en €7500. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Hellouw afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Met name aanbieders zoals Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie, Eneco, Qurrent, Engie focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert check je snel welke groene stroom aanbieders in Zutphen actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: het actuele pakket opzeggen en natuurlijk een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom vraagt niet om verdere woningaanpassingen. De toekomstige aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Zutphen fors lager in verhouding tot de introductieprijs. We zien meer en meer mensen die om deze reden oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van onze groene energie vergelijker check je ‘t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van diverse abonnementen ontdek je bijgaand toonaangevende stroomcontracten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker vind je ogenblikkelijk welke abonnementen echt duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Zutphen vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en kortingen voor stroom en gas.