Loading...

Groene stroom Hellouw Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als biomassa, zon, waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze elektra dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Door middel van onze groene stroom checker kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Hellouw vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Check daarvoor de details aangaande energieneutraal wonen in Hellouw en snuffel tussen de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of genereren zelf stroom dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Hellouw

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Hellouw vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna ontdek je alle groene stroom aanbieders. Is groene energie duurder i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en forse cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Zonder moeite groene stroom in Hellouw vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven variëren per woongebied in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Beslis of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het contract wat je interessant vindt. Kies meteen voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Eneco contract afsluiten.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. windenergie, biomassa, bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht veroorzaken geen luchtvervuiling en de CO-2 uitstoot is minimaal. Daarbij komt, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, steenkool, petroleum, aardgas (grijze elektriciteit). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Westerbeek vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een maatschappij met groene stroom van de wind. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Hellouw

De zon is een duurzame bron die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonne energie, en bestel zonnepanelen en boilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de optie “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa kent z’n oorsprong in het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Neerijnen.

groene-stroom-hellouw

Een energieneutrale woning in Hellouw rond juli 2024

Op deze webpagina lees je handige details over groene stroom Hellouw. De vraag is, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met nauwelijks tot geen energielasten classificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hellouw wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie verminderen.
 • De energie die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De stroomconsumptie stabiliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op stroom. Denk aan “gebruik alleen A++ producten” en kies voor een hotfill-wasmachine. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp (ketel). Als het buiten koud is neem je stroom af bij het energiemaatschappij. Evengoed, als de zon schijnt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de welbekende hr-ketel (Intergas, Atag, Nefit, Vaillant of AWB) verbannen. De “oude” cv-ketel mag je dan alleen omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en voor het efficiënt opwarmen van water. Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) benut de energie uit omgevingslucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw huis en kraanwater. Het product werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Hellouw is prijzig. Maar, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Goedkoop, en simpel te plaatsen. Tevens reduceer je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op stroomkosten. De totaalprijs varieert tussen de €3200 tot €6300. Mede door de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Ressen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke aanbieders zoals Van de Bron, Engie, Pure Energie, Qurrent, Powerpeers, Greenchoice bieden deze service. Door te adres te gebruiken lees jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Hellouw aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg gemakkelijk. Wat je moet doen is: jullie bestaande pakket annulerenen natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen naar groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Jullie volgende energieleverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best uitnodigend. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Hellouw fors lager als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn veel huizeneigenaren die switchen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Geholpen door de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van huidige contracten ontdek je onderstaand veel gekozen pakketten. Let op: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door onze groene energie check zie je gemakkelijk welke abonnementen echt “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Hellouw vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en contracten voor gas en elektra.