Loading...

Groene stroom Ressen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van reine, duurzame bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, aardwarmte, wind, zon. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in april 2024. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektra dat wordt opgewekt middels fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie groeit snel. D.m.v. onze groene energie check kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Ressen vergelijken. Is jouw doel ook een gasloze woning? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Ressen en overweeg de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over een pakket met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Ressen

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Ressen vergelijken (april 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Aansluitend vind je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. reguliere stroom? Dit is niet het geval! Via subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Ressen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven zijn weer anders per regio in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het voorstel dat je wensen dekt. Kies meteen voor een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: overstappen naar MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, waterkracht, windenergie, aardwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardgas, kolen, petroleum (grijze energie). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Gees vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Kies voor een leverancier met groene stroom van de wind. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Ressen

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnekracht, en neem zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische dingen als resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Lingewaard.

groene-stroom-ressen

Een energieneutrale woning in Ressen rond april 2024

Met Groenestroomaanbieding.nl check je nuttige uitleg over groene stroom Ressen. Maar, waarom betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een nihile of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ressen zien we steeds meer. Een woning als dat implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De energie die je verbruikt lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit verlagen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en wekelijks een analyse te maken van jouw apparaten. Veel gehoord is “korter douchen” en radiatorfolie gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een (zonne) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. In het najaar en winter neem je stroom af bij jullie energiemaatschappij. Evenwel, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, Intergas, AWB of Nefit) uitgesloten. De klassieke cv-ketel mag je dan alleen vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgezogen. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Feitelijk is dit een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit omgevingslucht. Deze warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De installatie verwerkt dit naar geschikte warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en gebruikswater. De warmtepomp kan twee dingen doen: een warm huis in de winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Ressen kan duur uitvallen. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk toe te passen. Daarnaast minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op de energierekening. De investering ligt tussen de €3500 tot +/- €6500. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Assen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag tref je de groene abonnementen niet bij alle maatschappijen. Unieke partijen als Qurrent, Powerpeers, Pure Energie, Van de Bron, Greenchoice, Engie verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode detecteer jij binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Ressen aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: jullie huidige contract beëindigen en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Je nieuwe aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg verleidelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Ressen een stuk lager in vergelijking met de introductieprijs. We zien meer en meer huizeneigenaren die voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Door onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van enkele energiecontracten ontdek je hieronder de meest populaire stroompakketten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels onze groene stroom checker vind je binnen no-time welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Ressen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en contracten voor elektra en gas.