Loading...

Groene stroom Assen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op met behulp van milieubewuste, stabiele bronnen als biomassa, aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, zon. Spring voor meer info naar erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk duurzamer vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt geproduceerd op basis van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardolie of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door middel van onze groene energie check kun je snel alle groene energieleveranciers in Assen vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Assen en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren is een optie. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Assen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Assen vergelijken (september 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap check je de meest populaire groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. À la minute groene stroom in Assen vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen schommelen per regio in Drenthe).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan windturbines of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het pakket wat je interessant vindt. Selecteer direct het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: goedkope tarieven Vrijopnaam.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als windenergie, biomassa, zonne-energie, aardwarmte, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardgas, steenkool, petroleum, kolen (vuile elektra). De verwerking van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Ommel vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Switch naar een aanbieder met groene windstroom. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Assen

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnestroom, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische dingen als akkerbouw afval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Assen.

groene-stroom-assen

Een energieneutrale woning in Assen rond september 2022

Op deze website lees je alle uitleg over groene stroom Assen. Interessant, waarom nog betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan produceren. Een huis met een lage of geen energielasten beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Assen is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik verminderen.
 • De vereiste energie zelfstandig producten.

De elektra consumptie verminderen is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. Bijvoorbeeld “gebruik uitsluiten A+ apparaten” en aan een lagere temperatuur wennen in je huis door de kachel lager zetten. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij jouw maatschappij. Desondanks, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de gebruikelijke verwarmingsketel (als Atag, Intergas, Vaillant, Nefit of Remeha) niet meer toegestaan. De welbekende CV-ketel op gas mag je dan slechts omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Ben jij ook bezig met de kwestie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) onttrekt de energie uit de lucht. De warmte uit de lucht wordt geleidt naar een warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jullie huis en het tapwater. Deze setup kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Assen is kostbaar. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Goedkoop, en zonder moeite te plaatsen. Trouwens, ook beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op de energiekosten. De inkoopprijs schommelt tussen €4300 – €7900. Dankzij de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Hurwenen afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Specifieke maatschappijen als Greenchoice, Engie, Van de Bron, Eneco, Pure Energie, Powerpeers bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert tref jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Assen aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is makkelijker dan je denkt. Wat je moet doen is: je huidige pakket annulerenen uiteraard een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker schappelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Assen aantrekkelijker als je het afzet tegen een paar jaar terug. Er zijn veel woningeigenaren die om deze reden voorkeur hebben voor energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Middels onze groene stroom vergeljker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van enkele energie-abonnementen tref je in het overzicht hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Opmerking: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van onze groene energie check achterhaal je moeiteloos welke van deze contracten “groen” zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Assen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en deals voor elektriciteit en gas.