Loading...

Groene stroom Hurwenen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd aan de hand van reine, duurzame bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, bodemwarmte, wind, zon. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt geproduceerd middels fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie groeit snel. Geholpen door de duurzame energie checker kunnen jullie gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Hurwenen vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Hurwenen of bekijk de recente ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer Nederlanders en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is meestal nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Hurwenen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Hurwenen vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna ontdek je de relevante groene bedrijven. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan grijze stroom? Helemaal niet! Met behulp van subsidieregelingen en forse cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Simpel groene stroom in Hurwenen vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra schommelen per postcode in Gelderland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel dat bij jou past. Maak een keuze voor het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: DELTA variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zon, bodem, wind, water, bio veroorzaken geen luchtvervuiling en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Daarnaast, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot kolen, steenkool, aardolie, aardgas (grijze elektra). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Check snel de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Lees nu verder over groene energie Zaandam vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Kies voor een aanbieder met groene stroom van de wind. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Hurwenen

Zonne-energie is het type energie die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van energie van de zon, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa beslaat meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie komt tot stand door het verbranden van organische materialen als akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Maasdriel.

groene-stroom-hurwenen

Een energieneutrale woning in Hurwenen rond mei 2024

Met behulp van deze webpagina lees je bruikbare uitleg over groene stroom Hurwenen. Alleen, waarom eigenlijk stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een verwaarloosbare of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Hurwenen wint aan interesse. Dit soort huizen implementeer je via het volgende model:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De benodigde energieopwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra reduceren doe je door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. Dan kun je denken aan “let op het energielabel” en spouwmuren isoleren. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van een aanbieder. Daartegenover, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de oude en vertrouwde cv-ketel (van Remeha, Atag, Intergas, Nefit of AWB) niet langer toegestaan. De oude & vertrouwde mono cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) benut de warmte uit plaatselijke lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw appartement en gebruikswater. De installatie kent 2 toepassingen: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Hurwenen is kostbaar. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite toe te passen. Daarbij verminder jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op kosten van energie. De totaalprijs varieert tussen de €2300 t/m €7900. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Schinnen afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle aanbieders. Met name leveranciers zoals Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Engie, Van de Bron, Greenchoice faciliteren dit. Via jullie adresgegevens spot je nu welke groene stroom aanbieders in Hurwenen aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie huidige verbintenis opzeggen en nadien een andere, groene maatschappij nemen. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige aanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weverleidelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Hurwenen flink lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn veel huizeneigenaren die daarom voorkeur hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van beschikbare pakketten tref je hierna veel gekozen stroompakketten. Info: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Door onze groene energie check ontdek je moeiteloos welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Hurwenen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en kortingsacties voor stroom en gas.