Loading...

Groene stroom Zaandam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd d.m.v. reine, duurzame bronnen zoals zon, biomassa, aardwarmte, wind, waterkracht. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Met behulp van onze groene stroom checker kun jij gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Zaandam vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Zaandam en overweeg de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Zaandam

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Zaandam vergelijken (mei 2024)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan vind je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Met behulp van subsidies vanuit de overheid en forse cash-back acties is switchen naar duurzame stroom zeer interessant. Binnen een paar minuten groene stroom in Zaandam vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven schommelen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Bijvoorbeeld het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: vergelijk direct Eneco.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als onder andere zonne-energie, biomassa, windenergie, bodemwarmte, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met aardgas, aardolie, steenkool, kolen (grijze elektra). De verwerking van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kies jij bewust voor een schonere lucht? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Molenaarsgraaf vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Zaandam

Zonne-energie is een bron die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische materialen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Zaanstad.

groene-stroom-zaandam

Een energieneutrale woning in Zaandam rond mei 2024

D.m.v. deze webpagina bekijk je handige info over groene stroom Zaandam. Maar, waarom nog elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een huis met een lage of geen energierekening typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zaandam wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verlagen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

De stroomconsumptie verminderen is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van stroom. Bijvoorbeeld “gebruik alleen A++ producten” en een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler of een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is neem je stroom af bij het maatschappij. Maar, als je te veel opwekt kan je stroom terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke cv-ketel (van Intergas, Nefit, Atag, AWB of Remeha) uitgesloten. De huidige cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Is het een optie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Eigenlijk een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) nuttigt energie uit de lucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie verandert dit naar praktische warmte voor de opwarming van jouw huis en water om te gebruiken. Deze setup werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Zaandam is duur. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Goedkoop, en zonder problemen toe te passen. Verder reduceer je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt zo tussen de €3000 t/m €7000. Mede door de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Harich afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. In het bijzonder leveranciers als Powerpeers, Eneco, Van de Bron, Greenchoice, Pure Energie, Qurrent focussen hierop. Via jullie adresgegevens spot jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Zaandam operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is niet ingewikkeld. Het stappenplan is: jullie actuele pakket stopzetten en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen aan de woning. Jullie aanstaande maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Zaandam aantrekkelijker als je het afzet tegen de beginperiode. We zien meer en meer gezinnen die hierom overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van verschillende contracten bekijk je hierna de meest populaire stroompakketten. Let op: hiertussen zitten ook een aantal pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene energie check achterhaal je ogenblikkelijk welke pakketten duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Zaandam vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.