Loading...

Groene stroom Molenaarsgraaf Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, biomassa, waterkracht, aardwarmte, zon. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Dit is beduidend schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kan jij vlug alle groene energieleveranciers in Molenaarsgraaf vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Molenaarsgraaf of bekijk de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Molenaarsgraaf

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Molenaarsgraaf vergelijken (september 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je de relevante groene stroomleveranciers. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies voor groene stroom en forse cash-back acties is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Snel groene stroom in Molenaarsgraaf vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn weer anders per postcode in Zuid-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en stroom).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het abonnement met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Greenchoice abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals bodemwarmte, waterkracht, windenergie, biomassa, aardwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. En wat je niet mag vergeten, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Dit in tegenstelling tot aardgas, kolen, steenkool, petroleum (vuile stroom). De verwerking van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een groene leefomgeving? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Broek in Waterland vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Overstappen naar windenergie? Switch naar een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Molenaarsgraaf

Onze zon is een bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van energie van de zon, en bestel zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie checker de mogelijkheid “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische dingen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is doorgaans twijfelachtig. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Molenwaard.

groene-stroom-molenaarsgraaf

Een energieneutrale woning in Molenaarsgraaf rond september 2022

D.m.v. deze pagina lees je belangrijke toelichting op groene stroom Molenaarsgraaf. Echter, waarom eigenlijk een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan realiseren. Een huis met een verwaarloosbare of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Molenaarsgraaf wordt steeds populairder. Een woning als dat bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De energie die je verbruikt zelf opwekken.

De elektra consumptie stabiliseren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op je verbruik. O.a. “wassen op 30 graden” en spouwmuren isoleren. Energie opwekken gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler of een warmtepomp. In de winter koop je stroom in bij je energiebedrijf. Intussen, wanneer je overhoud lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Nefit, Remeha, Atag, AWB of Vaillant) uitgefaseerd. De “gewone” CV-ketel op gas kun je dan enkel omwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) benut de energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat transformeert dit naar toepasbare warmte voor de opwarming van jullie appartement en douchewater. Het systeem kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Molenaarsgraaf kan duur uitvallen. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te installeren. Daarbij minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaar jij op energielasten. De kostprijs ligt tussen de €2400 tot €7300. Geholpen door de ruime ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Waaxens afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Juist aanbieders als Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Eneco, Engie, Greenchoice maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen achterhaal jij rap welke groene stroom aanbieders in Molenaarsgraaf operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is een eitje. Het stappenplan is: het actuele pakket opzeggen en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vraagt niet om aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Molenaarsgraaf fors lager in vergelijking met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat mensen die mede hierdoor kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van verschillende abonnementen vergelijk je hierna veel gekozen pakketten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie check vind je ogenblikkelijk welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen Molenaarsgraaf vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.