Loading...

Groene stroom Waaxens Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van milieuvriendelijke, stabiele bronnen als aardwarmte, waterkracht, zon, bodemwarmte, biomassa. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in november 2023. Vele malen toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt geproduceerd met fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland groeit snel. Met behulp van de duurzame energie check kun je onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Waaxens vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Waaxens en snuffel tussen de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Meer en meer consumenten en zakelijke gebruikers kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie motiveer je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Waaxens

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Waaxens vergelijken (november 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna check je de beste groene leveranciers. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze elektra? Helemaal niet! Door subsidies en hoge cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Snel groene stroom in Waaxens vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven zijn afhankelijk van regio in Friesland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het kopje “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Kies of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit is vaak een garantie dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het pakket met de beste voorwaarden. Onder andere het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: groene stroom Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, zonne-energie, aardwarmte, bodemwarmte, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect zijn amper meetbaar. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. aardgas, aardolie, kolen, petroleum (grijze energie). De verbranding van fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Vind alles uit over groene energie Lemele vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Stap over naar een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Waaxens

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnecellen, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene stroom checker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organische dingen als tuinbouwafval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Dongeradeel.

groene-stroom-waaxens

Een energieneutrale woning in Waaxens rond november 2023

D.m.v. onze website vergelijk je handige toelichting op groene stroom Waaxens. Interessant, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met een beperkte of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Waaxens wordt steeds populairder. Deze woningen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw huis voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De elektra consumptie reduceren is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en bewust bezig te zijn met energie. Dan kun je denken aan “korter douchen” en probeer je was zoveel mogelijk buiten op te hangen. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp installatie. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van je maatschappij. Niettemin, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de oude en vertrouwde gasgestookte ketel (zoals AWB, Remeha, Nefit, Atag of Vaillant) uitgefaseerd. De “gewone” verwarmingsketel mag je dan slechts inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is de opvolger van de CV. Denk je aan de mogelijkheid: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt geventileerd. De energie die dat genereert wordt geleid naar de cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) neemt warmte uit de lucht. Deze warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem zet de koude lucht om in naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de opwarming van jouw huis en water om te gebruiken. Het systeem kan twee dingen doen: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Waaxens vergt een hele investering. Echter, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de HR-ketel. Voordelig, en simpel te plaatsen. Verder verlagen jullie de CO-2 uitstoot en besparen jullie op de energierekening. De prijs varieert tussen €4200 tot +/- €6000. Mede door de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Est afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Momenteel tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Juist aanbieders als Engie, Greenchoice, Eneco, Qurrent, Pure Energie, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken achterhaal je direct welke groene stroom aanbieders in Waaxens aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: je huidige abonnement stopzetten en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jullie toekomstige leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Momenteel zijn prijzen van groene energie Waaxens aantrekkelijker dan jaren geleden. We horen van veel huizeneigenaren op basis daarvan voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. D.m.v. de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van diverse contracten ontdek je hieronder veel gekozen contracten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker zie je gemakkelijk welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Waaxens vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en stroom.