Loading...

Groene stroom Lemele Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via reine, duurzame bronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, wind, aardwarmte, biomassa. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is een stuk toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt gefabriceerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland is enorm toegenomen. Op basis van de duurzame energie checker kan jij nu alle groene energieleveranciers in Lemele vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Lemele en check de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Indien je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Lemele

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Lemele vergelijken (mei 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna ontdek je alle groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Middels subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Direct groene stroom in Lemele vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven verschillen per woonplaats in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Selecteer de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract wat jullie geschikt vinden. Opties zijn het meest aantrekkelijk geprijsde energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Liander actie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals aarde, zon, wind, water, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 is minimaal. Bovendien, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardgas, aardolie, kolen, petroleum (vuile elektra). Het toepassen van fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Augsbuurt vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Kies voor een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een wind-energieproject (collectief) als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Lemele

De zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van zonnekracht, en investeer in zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische materialen als afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Ommen.

groene-stroom-lemele

Een energieneutrale woning in Lemele rond mei 2024

Via Groenestroomaanbieding.nl check je nuttige informatie over groene stroom Lemele. Echter, hoezo betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energienota kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Lemele wil natuurlijk iedereen. Deze woningen bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jullie appartement redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De energieconsumptie beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewuster om te gaan met jullie gebruik. O.a. “haal opladers uit het stopcontact” en stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is neem je stroom af bij een energiebedrijf. Evenwel, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Atag, AWB, Vaillant, Intergas of Remeha) verboden. De huidige verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het verwarmen van de woning en voor warm tapwater. Oftewel: een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp in de woning. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem converteert dit naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jullie woning en douchewater. De installatie kan twee dingen doen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Lemele kan duur uitvallen. Maar, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en probleemloos toe te passen. Bovendien minimaliseer jij de CO-2 uitstoot en bespaart men op stroomkosten. De totaalprijs varieert tussen de €4200 tot +/- €6400. Mede door de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Ternaard afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle bedrijven. Juist organisaties als Greenchoice, Engie, Eneco, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen check je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Lemele voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: je actuele verbintenis annulerenen daarna een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere actie van jou kant. Jullie toekomstige leverancier zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend goed. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Lemele aantrekkelijker in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer klanten die switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een voorbeeld te geven van huidige pakketten vind je hierna vaak bestelde energiepakketten. Update: daartussen vind je ook enkele aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check ontdek je spoedig welke van deze contracten duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Lemele vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiebedrijven en welkomstacties voor elektriciteit en gas.