Loading...

Groene stroom Ternaard Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van milieubewuste, duurzame bronnen zoals biomassa, waterkracht, wind, zon, aardwarmte. Lees ook het kopje over top-4 alternatieve energiebronnen in juli 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat wordt gegenereerd met fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie groeit snel. Door de groene stroom vergelijker kunnen jullie ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Ternaard vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Check daarvoor onze informatie over energieneutraal wonen in Ternaard en snuffel tussen de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het maken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter net zo goedkoop als grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Ternaard

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Ternaard vergelijken (juli 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Nadien detecteer je de beste groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektriciteit? Dit valt reuze mee! Middels subsidies voor duurzame energie en hoge welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom voor iedereen aan te raden. Snel groene stroom in Ternaard vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van regio in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de keuze “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Beslis of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat je wensen dekt. Opties zijn het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: vergelijk Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere waterkracht, aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, windenergie veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. Vergeet niet, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardolie, kolen, petroleum, aardgas (grijze energie). De verwerking van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kies jij bewust voor een milieuvriendelijk Nederland? Bekijk dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Idskenhuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Ga voor een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Ternaard

De zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar zonnekracht, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie ontstaat door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Dongeradeel.

groene-stroom-ternaard

Een energieneutrale woning in Ternaard rond juli 2024

Aan de hand van deze pagina vergelijk je handige info over groene stroom Ternaard. Maar, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een nihile of geen energiekosten beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Ternaard zien we steeds meer. Dit soort huizen verwezenlijk jij op de volgende manier:

 • Je huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik reduceren.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit verlagen is mogelijk door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met stroom. Denk aan “niet alle radiatoren open zetten” en de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen heb je wel stroom nodig van een energiemaatschappij. Daartegenover, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de oude en vertrouwde verwarmingsketel (als Vaillant, Nefit, AWB, Atag of Remeha) niet langer toegestaan. De huidige CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert komt bij de CV terecht. De gasketel gebruikt deze energie voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt energie uit omgevingslucht. De onttrokken warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor de opwarming van je huis en douchewater. Deze setup werkt op 2 manieren: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Ternaard kan veel geld kosten. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te plaatsen. Bovendien verklein je de uitstoot van CO2 en besparen jullie op de energierekening. Het tarief schommelt tussen €3000 t/m €6400. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Deinum afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle aanbieders. Juist maatschappijen als Greenchoice, Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Engie, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode lees je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Ternaard beschikbaar zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is zeer eenvoudig. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande levering opzeggen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Je nieuwe energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Ternaard sterk verlaagd in vergelijking met jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat consumenten die mede hierdoor oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door gebruik te maken van onze “groene” vergelijker reken je ’t zelf uit.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een impressie te geven van huidige energie-abonnementen ontdek je hieronder de meest populaire contracten. Aantekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check ontdek je nu welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Modelcontract Groene Stroom en Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Ternaard vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor stroom en gas.