Loading...

Groene stroom Idskenhuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via schone, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, zon, wind, waterkracht, aardwarmte. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk schoner wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gefabriceerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt steeds beter. Door de groene stroom vergelijker kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Idskenhuizen vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Check daarvoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Idskenhuizen en check de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan interessant zijn. We spreken hier over “salderen”, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Idskenhuizen

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Idskenhuizen vergelijken (december 2022)? Gebruik onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je de meest relevante groene bedrijven. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Door subsidies en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene energie voor iedereen aan te raden. À la minute groene stroom in Idskenhuizen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen variëren per woongebied in Friesland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonnestroom uit NL.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het contract dat bij jou past. Onder andere het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: Energiedirect.nl variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, windenergie zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 blijft beperkt. Het mooiste is, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, aardolie, steenkool (grijze stroom). Het toepassen van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een schonere wereld? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Zaltbommel vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Selecteer een energieleverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Ranke Zwaan (Culemborg).

Zonne-energie Idskenhuizen

Zonnestroom is het type energie die onuitputtelijk is. Stap ook over naar zonne energie, en bestel boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in de verbranding / gassing van organische materialen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente De Friese Meren.

groene-stroom-idskenhuizen

Een energieneutrale woning in Idskenhuizen rond december 2022

Met deze pagina vind je handige toelichting op groene stroom Idskenhuizen. De vraag is, hoezo stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening heet een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Idskenhuizen wil natuurlijk iedereen. Deze woningen verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het verbruik van elektra laag houden bereik je door te letten op het A++ label en actief te letten op jullie gebruik. Voorbeelden zijn “nemen van ledverlichting” en haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In de winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energiemaatschappij. Intussen, in de zomer lever jij terug aan het net (salderen). Al met al bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de traditionele gasgestookte ketel (zoals Remeha, Atag, Vaillant, Intergas of AWB) verboden. De klassieke gasgestookte ketel kun je dan enkel inwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en warm water (keuken / badkamer). Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het systeem zet de koude lucht om in naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en gebruikswater. Het apparaat werkt 2 kanten op: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Idskenhuizen vergt een hele investering. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en eenvoudig te installeren. Trouwens, ook beperk je de uitstoot van CO2 en kan je bezuinigen op kosten van energie. De inkoopprijs varieert tussen de €3600 – €7800. Met behulp van de geldige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in Schiphol afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Vooral bedrijven zoals Pure Energie, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Qurrent, Powerpeers focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert detecteer je meteen welke groene stroom aanbieders in Idskenhuizen aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: jullie bestaande levering opzeggen en daaropvolgend een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen aan de woning. Jouw toekomstige energieaanbieder regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Idskenhuizen fors lager dan een paar jaar terug. We zien meer en meer huizeneigenaren die hierom kiezen voor deze vorm van schone energie. Middels de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een idee te geven van enkele abonnementen vind je bijgaand enkele energiecontracten. Kanttekening: hiertussen zitten ook een aantal aanbieders van grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker vergelijk je direct welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • HVC KringloopEnergie – Windstroom en CO2 Neutraal Gas 1 Jaar Vast Actie

Energieprijzen Idskenhuizen vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor elektra en gas.