Loading...

Groene stroom Zaltbommel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van reine, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, zon, waterkracht, wind. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektra dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen als aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. D.m.v. de duurzame energie checker kan je snel alle groene energieleveranciers in Zaltbommel vergelijken. Is jouw doel ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Zaltbommel of doorzoek de huidige duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en bedrijven sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Zaltbommel

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Zaltbommel vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend detecteer je de beste groene stroom maatschappijen. Is groene energie hoger geprijsd dan grijze energie? Dit valt reuze mee! Via subsidieregelingen en royale welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Nu groene stroom in Zaltbommel vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen zijn weer anders per postcode in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het voorstel wat je interessant vindt. Opties zijn het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: vergelijk direct Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, waterkracht, windenergie, aardwarmte, zonne-energie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Daarnaast, deze alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan petroleum, kolen, steenkool, aardgas (grijze stroom). De verwerking van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Molkwerum vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier met groene windstroom. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Zaltbommel

Zonnestroom is een schone energiebron die nooit opraakt. Stap ook over naar zonnekracht, en kies voor boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de vergelijkingstool de variant “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische stoffen als aardappelschillen. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Zaltbommel.

groene-stroom-zaltbommel

Een energieneutrale woning in Zaltbommel rond december 2022

Op basis van Groenestroomaanbieding.nl detecteer je alle informatie over groene stroom Zaltbommel. Echter, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zaltbommel wint aan interesse. Zo’n woning kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Je woning uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra minimaliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met je verbruik. Veel gehoord is “het huis verwarmen met kookwarmte” en zorg dat je koelkast goed sluit. De productie van energie doe je met zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij een energiebedrijf. Desondanks, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de gebruikelijke cv-ketel (van Intergas, Nefit, Vaillant, Atag of Remeha) niet langer toegestaan. De welbekende hr-ketel mag je dan uitsluitend omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor verwarming (vloer / radiator) en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit de lucht. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jullie woning en gebruikswater. Het systeem werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Zaltbommel is prijzig. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en simpel toe te passen. Tevens verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en kan jij besparen op de energierekening. De kostprijs varieert tussen de €2900 tot +/- €7900. Mede door de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Harkstede afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Vooral maatschappijen zoals Van de Bron, Greenchoice, Engie, Pure Energie, Eneco, Qurrent verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken tref jij nu welke groene stroom aanbieders in Zaltbommel aanwezig zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: je huidige contract opzeggen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen complexe acties. De aanstaande aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aantrekkelijk. Momenteel zijn prijzen van groene energie Zaltbommel een stuk lager als je het afzet tegen de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die mede hierdoor voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energiecontracten ontdek je onderstaand veel gekozen pakketten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker vergelijk je simpelweg welke aanbieders “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Zaltbommel vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor elektriciteit en gas.