Loading...

Groene stroom Molkwerum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door gebruik te maken van schone, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, zon, waterkracht, wind. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Dit is beduidend milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektra dat wordt voortgebracht met behulp van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Middels onze groene stroom checker kan je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Molkwerum vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Raadpleeg hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Molkwerum en check de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ZZP’ers kiezen voor een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij overstapt naar hernieuwbare energie vergroot je de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Molkwerum

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Molkwerum vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Hierna bekijk je de meest relevante groene bedrijven. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. reguliere stroom? Dit valt reuze mee! Dankzij subsidies vanuit de overheid en royale welkomstpremies en acties is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Direct groene stroom in Molkwerum vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn weer anders per woongebied in Friesland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik het onderwerp “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Dit kan zijn windmolens of zonne-energie.
 6. Selecteer of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket wat je interessant vindt. Onder andere het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Innova Energie abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals zon, bio, aarde, water, bodem zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan petroleum, aardolie, steenkool, aardgas (vuile stroom). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Wil jij ook een schonere lucht? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Broekhuizenvorst vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Interesse in windenergie? Switch naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Molkwerum

Zonnestroom is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnekracht, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door het branden / vergissen van organische stoffen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-molkwerum

Een energieneutrale woning in Molkwerum rond december 2022

Via deze webpagina ontdek je uitgebreide details over groene stroom Molkwerum. De vraag is, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Molkwerum is onderwerp van gesprek. Een huis als dit bereiken jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit verlagen is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met je verbruik. Denk aan “meer truien en dekens gebruiken” en bij de sportvereniging of op je werk een douche nemen. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een (zonne) boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van het leverancier. Niettemin, als je te veel opwekt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de oude en vertrouwde CV-ketel op gas (van bijv. Nefit, Remeha, Vaillant, Intergas of AWB) verboden. De huidige hr-ketel mag je dan enkel inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte komt bij de CV terecht. De HR-ketel past deze warmte toe voor het verwarmen van de woning en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een speciale buitenventilator) nuttigt warmte uit de lucht buiten. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verwerkt dit naar geschikte warmte voor de opwarming van jullie huis en het tapwater. Het apparaat heeft 2 functies: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Molkwerum is prijzig. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en zonder moeite te installeren. Trouwens, ook beperk je de CO-2 uitstoot en bezuinig je op energielasten. De inkoopprijs varieert tussen €3700 tot +/- €7000. Geholpen door de huidige ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Nu ook online: groene stroom in Wadenoijen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Juist leveranciers als Pure Energie, Eneco, Engie, Powerpeers, Van de Bron, Greenchoice bieden deze service. Door je postcode in te vullen zie jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Molkwerum voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zo gepiept. De beste manier: het huidige levering ontbinden en daarna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. De volgende leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Molkwerum sterk verlaagd wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn veel huizeneigenaren op basis daarvan switchen naar deze vorm van schone energie. Middels de groene energie checker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van huidige abonnementen vergelijk je onderstaand enkele energiecontracten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check achterhaal je eenvoudig welke pakketten “groen” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Modelcontract EcoStroom en AardGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Molkwerum vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energiebedrijven en contracten voor elektra en gas.