Loading...

Groene stroom Broekhuizenvorst Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, wind, zon, bodemwarmte, biomassa. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in oktober 2023. Het is significant toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektriciteit dat tot stand komt via fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Middels onze groene energie check kun jij zonder problemen alle groene energieleveranciers in Broekhuizenvorst vergelijken. Kijk je ook uit naar een gasloze woning? Bekijk direct het stappenplan voor energieneutraal wonen in Broekhuizenvorst en overweeg de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Broekhuizenvorst

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Broekhuizenvorst vergelijken (oktober 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Dan check je de beste groene energiebedrijven. Is groene stroom / energie duurder dan grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies en forse welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie voor iedereen aan te raden. Nu groene stroom in Broekhuizenvorst vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven zijn weer anders per woongebied in Limburg).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (elektra & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Breng dat in mindering.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Kies of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: contract afsluiten bij MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als onder andere biomassa, waterkracht, zonne-energie, aardwarmte, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Daarnaast, alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, steenkool, kolen, aardgas (vuile energie). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in oktober 2023. Ook interessant: groene energie Rheden vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een energieaanbieder met groene stroom van de wind. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Broekhuizenvorst

Energie van de zon is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en bestel zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle beschikbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door de verbranding / gassing van organische stoffen als tuinbouwafval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, dit heet bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Horst aan de Maas.

groene-stroom-broekhuizenvorst

Een energieneutrale woning in Broekhuizenvorst rond oktober 2023

Met Groenestroomaanbieding.nl detecteer je nuttige info over groene stroom Broekhuizenvorst. De vraag is, hoezo een stroomcontract afsluiten, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Broekhuizenvorst wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis realiseren jullie door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De energieconsumptie verlagen is te realiseren door te kiezen voor producten met A++ label en actief te letten op jouw apparaten. O.a. “de verwarming omlaag doen” en geen open haard gebruiken. Het opwekken van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler plus een warmtepomp. In de winter neem je stroom af bij jouw energieleverancier. Echter, in de warmte maanden kan je stroom terugleveren (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de ouderwetse gasgestookte ketel (zoals Vaillant, Nefit, AWB, Remeha of Intergas) verboden. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan uitsluitend omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden veel toegepast. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de verschillende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Het is dus een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie verandert de koude buitenlucht naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het opwarmen van jouw woning en water om te gebruiken. Het apparaat kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Broekhuizenvorst kan veel geld kosten. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te plaatsen. Daarbij verminder jij het negatieve CO2 effect en kan jij besparen op stroomkosten. De investering ligt tussen de €3500 – €6300. Via de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Nu ook online: groene stroom in Lemmer afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke leveranciers als Greenchoice, Engie, Van de Bron, Powerpeers, Eneco, Qurrent zijn hierin gespecialiseerd. Door te adres te gebruiken zie je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Broekhuizenvorst aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. Het stappenplan is: je bestaande contract opzeggen en daaropvolgend een groene leverancier kiezen. Op groene stroom overstappen benodigt geen complexe acties. Jullie toekomstige maatschappij handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Broekhuizenvorst sterk verlaagd dan de introductieprijs. We zien meer en meer klanten die overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energiepakketten vergelijk je bijgaand vaak bestelde contracten. Kanttekening: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker zie je gemakkelijk welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Limburg

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 1 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 1 Jaar Vast

Energieprijzen Broekhuizenvorst vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.