Loading...

Groene stroom Rheden Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op via milieuvriendelijke, stabiele bronnen als waterkracht, zon, aardwarmte, bodemwarmte, wind. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend toekomstbestendiger als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht via fossiele brandstoffen als steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door middel van onze groene energie check kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Rheden vergelijken. Kijk je ook uit naar 0 op de meter? Spring dan direct naar onze informatie over energieneutraal wonen in Rheden en overweeg de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren aan het net is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Rheden

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Rheden vergelijken (december 2023)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien ontdek je de beste groene maatschappijen. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke welkomstpremies is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Simpel groene stroom in Rheden vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen zijn afhankelijk van woongebied in Gelderland).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het kopje “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonne-energie.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je mag er dan op vertrouwen dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Ga voor het aanbod met de beste voorwaarden. Dat kan zijn een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: overstappen naar Pure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodem, wind, water, zon, bio vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Het leukste is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, aardgas, steenkool, kolen (grijze elektriciteit). Het toepassen van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een groene leefomgeving? Hieronder vind je de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie Geldermalsen vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw (Burum).

Zonne-energie Rheden

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die onuitputtelijk is. Kies ook voor zonne energie, en investeer in zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het verbranden van organische materialen als resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Rheden.

groene-stroom-rheden

Een energieneutrale woning in Rheden rond december 2023

Met behulp van onze website bekijk je nuttige info over groene stroom Rheden. Interessant, waarom nog stroom afnemen, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een verwaarloosbare of geen energielasten betitelen we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Rheden wordt steeds populairder. Een woning als dat realiseren jullie via het volgende model:

 • Jullie woning van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

Het verbruik van elektra minimaliseren bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Bijvoorbeeld “korter douchen” en zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat. Energie opwekken doe je met zonnecellen, een boiler of uiteraard een warmtepomp installatie. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij een maatschappij. Desondanks, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever je stroom terug (salderen). Al met al spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “oude” mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, Vaillant, AWB of Intergas) uitgefaseerd. De welbekende hr-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en heet tapwater (douche/bad). We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een speciale buitenventilator) benut de warmte uit omgevingslucht. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar geschikte warmte voor het opwarmen van jouw woning en kraanwater. Deze setup heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Rheden kan veel geld kosten. Maar, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Trouwens, ook verminder jij het negatieve CO2 effect en kan je bezuinigen op stroomkosten. Het tarief ligt tussen de €4400 – €7100. Via de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Avenhorn afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Hedendaags kan dit niet bij alle aanbieders. Vooral partijen zoals Engie, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Eneco, Van de Bron faciliteren dit. Op basis van je postcode check je à la minute welke groene stroom aanbieders in Rheden aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Wat jij moet doen: je bestaande abonnement annulerenen hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Jullie volgende maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Rheden flink lager in verhouding tot de introductieprijs. We zien meer en meer woningeigenaren die daarom voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Geholpen door onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele pakketten tref je hieronder veel gekozen stroom abonnementen. Voetnoot: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker vergelijk je eenvoudig welke pakketten “schoon” zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Rheden vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en contracten voor gas en stroom.