Loading...

Groene stroom Avenhorn Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via milieubewuste, stabiele bronnen als aardwarmte, waterkracht, wind, biomassa, bodemwarmte. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant schoner wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt voortgebracht met fossiele brandstoffen zoals aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Dankzij de groene stroom vergelijker kun je à la minute alle groene energieleveranciers in Avenhorn vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Avenhorn en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel gezinnen en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Avenhorn

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Avenhorn vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna bekijk je de relevante groene leveranciers. Is groene stroom kostbaarder dan stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Met behulp van subsidies voor groene stroom en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom een goed idee. Probleemloos groene stroom in Avenhorn vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen verschillen per woongebied in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Check het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het aanbod wat je interessant vindt. Opties zijn een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: goedkope tarieven Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, windenergie vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is nauwelijks aanwezig. Daarbij komt, alternatieve energie is niet uitputbaar. Heel anders i.v.m. aardolie, petroleum, steenkool, aardgas (grijze elektra). De verbranding van de fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Lees dan over de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Onstwedde vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Ga voor een stroomaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie Avenhorn

Zonne-energie is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonne energie, en bestel zonnepanelen en boilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt gemaakt door het branden / vergissen van organisch afval zoals groente-, fruit- en tuinafval. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Koggenland.

groene-stroom-avenhorn

Een energieneutrale woning in Avenhorn rond december 2022

Op onze website vergelijk je belangrijke informatie over groene stroom Avenhorn. Interessant, hoezo betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een beperkte of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Avenhorn wint aan interesse. Dit soort huizen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw appartement voorzien van goede isolatie.
 • De energieconsumptie onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

De elektra consumptie minimaliseren bereik je door te kiezen voor producten met A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Denk aan “de verwarming omlaag doen” en gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In de winter koop je stroom in bij je leverancier. Intussen, als de zon schijnt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Remeha, Nefit, Vaillant of AWB) niet meer toegestaan. De huidige gasgestookte ketel mag je dan alleen omruilen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride oplossing is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Feitelijk is dit een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) profiteert van warmte uit omgevingslucht. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. Het systeem transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem onttrekt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je appartement en kraanwater. De installatie werkt op 2 manieren: warmte in de herfst en winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Avenhorn is kostbaar. Maar, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. Voordelig, en zonder moeite te installeren. Overigens verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bezuinig je op de energierekening. De totaalprijs ligt tussen de €2800 t/m €7200. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in IJhorst afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle leveranciers. Vooral aanbieders zoals Greenchoice, Engie, Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Eneco verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode lees jij eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Avenhorn aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gedaan. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande pakket stopzetten en aansluitend een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vergt geen complexe acties. Jullie toekomstige maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg interessant. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Avenhorn aantrekkelijker dan de introductieprijs. Er zijn behoorlijk wat klanten die daarom voorkeur hebben voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Aan de hand van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van huidige energiecontracten vergelijk je hierna toonaangevende contracten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene energie check achterhaal je eenvoudig welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Avenhorn vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor stroom en gas.