Loading...

Groene stroom IJhorst Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we via milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als biomassa, wind, zon, aardwarmte, bodemwarmte. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel beter voor het milieu in vergelijking met grijze stroom dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Geholpen door de groene stroom vergelijker kan je ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in IJhorst vergelijken. Wil jij ook een gasloze woning? Raadpleeg hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in IJhorst en check de meest afgesloten duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en bedrijven switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in IJhorst

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in IJhorst vergelijken (december 2023)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je de beste groene stroom maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Door subsidies voor duurzame energie en aantrekkelijke welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Gemakkelijk groene stroom in IJhorst vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra verschillen per postcode in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Opties zijn het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Essent variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodem, bio, water, aarde, wind vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is minimaal. Daarbij komt, alternatieve energie is onuitputtelijk. Dat is een ander verhaal dan steenkool, petroleum, aardolie, kolen (vuile elektriciteit). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een schonere lucht? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Zoek ook naar groene energie Zandhuizen vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Stap jij over op windenergie? Ga voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie IJhorst

Zonne-energie is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonneboilers of panelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in de groene stroom vergelijker de milieuvriendelijke “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie uit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische stoffen als afval van landbouw. Dit genereert warme lucht. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Staphorst.

groene-stroom-ijhorst

Een energieneutrale woning in IJhorst rond december 2023

Met behulp van deze webpagina vergelijk je praktische info over groene stroom IJhorst. Interessant, hoezo betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een bescheiden of geen energielasten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in IJhorst zien we steeds meer. Een huis als dit bewerkstellig je op basis van 3 factoren:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie zo laag mogelijk houden.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit beperken is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op jouw apparaten. Veel gehoord is “let op het energielabel” en geen open haard gebruiken. Het opwekken van energie kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In het najaar en winter neem je stroom af bij jouw maatschappij. Aan de andere kant, wanneer je overhoud lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de “gewone” CV-ketel op gas (van bijv. Remeha, Atag, Vaillant, Nefit of Intergas) uitgefaseerd. De klassieke cv-ketel mag je dan alleen inruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden veel toegepast. Ben jij ook bezig met de kwestie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat komt bij de CV terecht. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) onttrekt de warmte uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp in de woning. Het apparaat transformeert de buitenlucht naar heet water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp onttrekt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van jouw woning en het tapwater. Het product werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in IJhorst is prijzig. Goed nieuws, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de HR-ketel. Voordelig, en zonder moeite te installeren. Trouwens, ook verklein je het negatieve CO2 effect en bespaart men op energielasten. Het tarief varieert tussen €4200 en €7100. Met behulp van de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Schokland afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Vooral bedrijven zoals Pure Energie, Powerpeers, Van de Bron, Engie, Eneco, Greenchoice zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen detecteer je nu welke groene stroom aanbieders in IJhorst operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: jullie huidige levering annulerenen hierna een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw toekomstige aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best verleidelijk. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie IJhorst aantrekkelijker in verhouding tot de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die hierom oversluiten naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Door onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van beschikbare pakketten tref je in het overzicht hieronder vaak bestelde contracten. Info: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Geholpen door onze groene energie check vind je zonder problemen welke abonnementen echt “groen” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen IJhorst vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energieleveranciers en deals voor gas en elektra.