Loading...

Groene stroom Zandhuizen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op aan de hand van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals zon, biomassa, bodemwarmte, waterkracht, wind. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in mei 2024. Vele malen milieuvriendelijker vergeleken met grijze elektriciteit dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie begint steeds serieuzer te worden. D.m.v. de duurzame energie checker kan je simpelweg alle groene energieleveranciers in Zandhuizen vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Zandhuizen en snuffel tussen de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Verrassend veel woningeigenaren en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is standaard niet duurder dan grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan interessant zijn. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Zandhuizen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Zandhuizen vergelijken (mei 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vind je alle beschikbare groene energieleveranciers. Is groene stroom duurder i.v.m. grijze energie? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidieregelingen en forse welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Eenvoudig groene stroom in Zandhuizen vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van elektra zijn weer anders per regio in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Ga naar het menu “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Klik op het abonnement wat je interessant vindt. Kies meteen voor een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk direct Greenchoice.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. aardwarmte, waterkracht, zonne-energie, biomassa, windenergie zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Daarnaast, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan aardolie, steenkool, kolen, aardgas (vuile stroom). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Streef jij naar een beter milieu? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Vind alles uit over groene energie Montfoort vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Switch naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Zandhuizen

De zon is het type energie die nooit opraakt. Kies ook voor zonne energie, en kies voor zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of kies in de groene stroom vergelijker de optie “zonne-energie”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische materialen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Weststellingwerf.

groene-stroom-zandhuizen

Een energieneutrale woning in Zandhuizen rond mei 2024

Op basis van onze website vind je uitgebreide info over groene stroom Zandhuizen. Maar, waarom stroom afnemen, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een huis met nauwelijks tot geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zandhuizen is onderwerp van gesprek. Zo’n huis kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De elektra consumptie verminderen is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op stroom. Voorbeelden zijn “een programmeerbare thermostaat” en de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij je leverancier. Evenwel, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Intergas, Nefit, Vaillant, AWB of Atag) uitgefaseerd. De klassieke cv-ketel mag je dan alleen nog maar vervangen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en heet tapwater (douche/bad). Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een soort airco) neemt warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de koude lucht naar verwarmingswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem haalt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat converteert dit naar toepasbare warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en kraanwater. Het product heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Zandhuizen is prijzig. Goed nieuws, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos toe te passen. Verder minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bespaar jij op energienota. De prijs varieert tussen de €3600 tot €7700. Met behulp van de aantrekkelijk ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Harreveld afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle leveranciers. Vooral partijen als Pure Energie, Qurrent, Engie, Eneco, Greenchoice, Van de Bron faciliteren dit. Door te adres te gebruiken tref je probleemloos welke groene stroom aanbieders in Zandhuizen actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: je huidige levering opzeggen en hierna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vergt geen aanpassingen in de meterkast. Jouw aanstaande leverancier regelt alles.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven worden erg goed. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Zandhuizen flink lager wanneer je dit vergelijkt met jaren geleden. We horen van veel huizeneigenaren die hierom kiezen voor stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Op basis van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van huidige energiecontracten vergelijk je in het overzicht hieronder vaak bestelde stroomcontracten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Met behulp van onze groene stroom checker ontdek je gemakkelijk welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas Onbepaalde Tijd

Energieprijzen Zandhuizen vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.