Loading...

Groene stroom Harreveld Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd via milieubewuste, duurzame bronnen zoals waterkracht, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, wind. Spring voor meer info naar top-4 alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is een stuk schoner in vergelijking met grijze elektra dat wordt gefabriceerd middels fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? De keuze m.b.t. 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Door de duurzame energie check kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Harreveld vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Zie ook het stappenplan voor energieneutraal wonen in Harreveld en overweeg de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas ten opzichte van grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is standaard net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We spreken hier over “salderen”, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Harreveld

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Harreveld vergelijken (november 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend bekijk je de beste groene aanbieders. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Door subsidieregelingen en interessante welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Vandaag nog groene stroom in Harreveld vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven variëren per woongebied in Gelderland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Maak een keuze voor het abonnement dat bij jou past. Kies meteen voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: UnitedConsumers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals bodemwarmte, biomassa, zonne-energie, windenergie, waterkracht vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het goede nieuws is, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, aardolie, steenkool, aardgas (vuile elektriciteit). De verbranding van alle fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Wageningen vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Overstappen naar windenergie? Switch naar een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Harreveld

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die nooit opraakt. Kies ook voor zonnecellen, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Oost Gelre.

groene-stroom-harreveld

Een energieneutrale woning in Harreveld rond november 2023

Via deze webpagina bekijk je bruikbare details over groene stroom Harreveld. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met nauwelijks tot geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Harreveld zien we steeds meer. Zo’n huis bereiken jullie op basis van 3 factoren:

 • Jouw appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie stabiliseren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en actief te letten op stroom. Voorbeelden zijn “neem een waterbespaarder” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij je energieleverancier. Alleen, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Nefit, Intergas, Vaillant of AWB) niet langer toegestaan. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan slechts vervangen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgevoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Technisch gezien een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) benut de warmte uit lokale luchtstromen. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het systeem transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jullie appartement en kraanwater. De warmtepomp heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Harreveld is duur. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Goedkoop, en gemakkelijk toe te passen. Trouwens, ook reduceer je de CO-2 uitstoot en bespaart men op de energierekening. Het tarief schommelt tussen €4200 tot €7600. Met behulp van de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Peins afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle maatschappijen. Specifieke partijen als Van de Bron, Pure Energie, Powerpeers, Engie, Qurrent, Eneco focussen hierop. Door te adres te gebruiken detecteer je direct welke groene stroom aanbieders in Harreveld beschikbaar zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is zeer eenvoudig. De bedoeling is: jullie actuele verbintenis stopzetten en vervolgens een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Je aanstaande maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Harreveld aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat consumenten die hierom overstappen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van enkele pakketten tref je in het overzicht hieronder enkele abonnementen. Update: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker vergelijk je binnen no-time welke maatschappijen “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Harreveld vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektra en gas.