Loading...

Groene stroom Wageningen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we d.m.v. schone, stabiele bronnen als waterkracht, aardwarmte, biomassa, wind, zon. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is veel duurzamer vergeleken met grijze energie dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het aantal leveranciers van groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie check kan jij onmiddellijk alle groene energieleveranciers in Wageningen vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Wageningen en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer woningeigenaren en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Wageningen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Wageningen vergelijken (mei 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend ontdek je alle groene maatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze elektriciteit? Helemaal niet! Door subsidies vanuit de overheid en aantrekkelijke cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Zonder moeite groene stroom in Wageningen vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven variëren per regio in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het voorstel dat bij jou past. Opties zijn het voordeligste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: groene stroom Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, waterkracht, windenergie, biomassa, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. kolen, aardolie, steenkool, aardgas (grijze energie). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Doorzoek dan de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Leons vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Stap jij over op windenergie? Selecteer een aanbieder met groene windstroom. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Wageningen

De zon is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnecellen, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie checker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische materialen als resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Wageningen.

groene-stroom-wageningen

Een energieneutrale woning in Wageningen rond mei 2024

Middels onze website check je alle toelichting op groene stroom Wageningen. De vraag is, waarom eigenlijk betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een appartement met een lage of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wageningen wordt steeds populairder. Zo’n huis bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte reduceren.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra minimaliseren doe je door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met je verbruik. Veel gehoord is “korter douchen” en elektrische apparaten niet op stand-by laten staan. Het zelf opwekken van stroom kan met zonnepanelen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jouw energieleverancier. Desondanks, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende verwarmingsketel (als AWB, Remeha, Intergas, Atag of Nefit) uitgefaseerd. De “oude” CV-ketel op gas mag je dan enkel inruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de diverse modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Het is dus een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De warmte uit de lucht wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Het systeem transformeert de koude lucht naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. Het apparaat verwerkt dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw huis en kraanwater. Het apparaat kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Wageningen kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en zonder problemen toe te passen. Daarnaast verklein je de uitstoot van CO2 en bezuinig je op energielasten. De aanschafprijs varieert tussen de €4400 – €7800. Via de toe te passen ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Everdingen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Vandaag de dag vind je de groene contracten niet bij alle leveranciers. Met name bedrijven zoals Greenchoice, Van de Bron, Pure Energie, Qurrent, Eneco, Powerpeers verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen tref jij simpelweg welke groene stroom aanbieders in Wageningen voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. De bedoeling is: jullie actuele abonnement stopzetten en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen complexe acties. De aanstaande energieaanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Wageningen flink lager in verhouding tot de introductieprijs. We zien meer en meer mensen die mede hierdoor oversluiten naar duurzaam geproduceerde energie. D.m.v. onze groene energie vergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van huidige pakketten bekijk je in het overzicht hieronder veel gekozen stroom abonnementen. Opmerking: je vind daarbij ook diverse acties met grijze gas en stroom. Middels de duurzame energie checker detecteer je ogenblikkelijk welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Wageningen vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en deals voor stroom en gas.