Loading...

Groene stroom Everdingen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door middel van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals aardwarmte, waterkracht, zon, wind, bodemwarmte. Meer daarover vind je via voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk beter voor het milieu vergeleken met grijze stroom dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen als aardgas, aardolie of steenkool. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Op basis van de groene stroom vergelijker kunnen jullie moeiteloos alle groene energieleveranciers in Everdingen vergelijken. Streef jij naar een gasloze woning? Bekijk direct onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Everdingen en check de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ZZP’ers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan interessant zijn. We noemen dat salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Everdingen

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Everdingen vergelijken (december 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna vind je de beste groene stroom aanbieders. Is groene energie / stroom kostbaarder dan grijze energie? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidies voor duurzame energie en royale welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Snel groene stroom in Everdingen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen verschillen per woonplaats in Utrecht).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Zoek de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens of zonneparken.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel dat je wensen dekt. Maak een keuze voor het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: opzeggen Budget Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld zonne-energie, aardwarmte, biomassa, windenergie, waterkracht zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 zijn amper meetbaar. Vergeet niet, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. kolen, steenkool, aardolie, aardgas (grijze elektriciteit). De verbranding van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Terwolde vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 is minimaal. Overstappen naar windenergie? Ga voor een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een gezamenlijk windmolenproject als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Everdingen

De zon is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnecellen, en installeer boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de duurzame “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals etensresten. Dit genereert warme lucht. De afkomst van biomassa is niet altijd duidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Vianen.

groene-stroom-everdingen

Een energieneutrale woning in Everdingen rond december 2022

Via deze pagina detecteer je alle info over groene stroom Everdingen. Maar, waarom nog stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een lage of geen energielasten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Everdingen zien we steeds meer. Een huis als dit bewerkstellig je op de volgende manier:

 • Je appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De stroom die je verbruikt met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie reduceren doe je door te kiezen voor producten met A++ label en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Veel gehoord is “het huis verwarmen met kookwarmte” en bij elektrisch koken een pan gebruiken die plat is. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij jouw energieleverancier. Echter, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Remeha, AWB, Nefit of Vaillant) niet meer toegestaan. De “oude” cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een duurzame energiebron. Een warmtepomp of een hybride systeem zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt geleid naar de cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) benut de energie uit de lucht buiten. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant onttrekt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van je woning en kraanwater. Het product werkt 2 kanten op: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Everdingen is duur. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te installeren. Daarbij verlagen jullie de CO-2 uitstoot en bespaart men op energielasten. De prijs varieert tussen de €3600 en €6600. Geholpen door de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Noordeinde afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Vooral partijen als Eneco, Van de Bron, Powerpeers, Engie, Greenchoice, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens lees jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Everdingen beschikbaar zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is zeer eenvoudig. Wat je moet doen is: jullie huidige pakket stopzetten en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere actie van jou kant. De aanstaande aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best interessant. Tegenwoordig zijn prijzen van groene energie Everdingen flink lager dan een paar jaar terug. We zien meer en meer klanten op basis daarvan kiezen voor duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een gevoel te geven van beschikbare energie-abonnementen vergelijk je hieronder toonaangevende energiepakketten. Kanttekening: je vind daarbij ook diverse contracten op basis van grijze gas en stroom. Aan de hand van de duurzame energie checker detecteer je vlug welke leveranciers “schoon” zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Utrecht

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Everdingen vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en kortingsacties voor elektriciteit en gas.