Loading...

Groene stroom Terwolde Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, waterkracht, wind, zon, aardwarmte. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Vele malen duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie groeit snel. Dankzij onze groene stroom checker kun je vandaag nog alle groene energieleveranciers in Terwolde vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Terwolde en check de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je de productie van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is meestal net zo goedkoop als grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Terwolde

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Terwolde vergelijken (december 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je de relevante groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dat hoeft niet zo te zijn! Dankzij subsidies voor duurzame energie en royale welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie beslist aan te raden. Gelijk groene stroom in Terwolde vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn afhankelijk van regio in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Ga naar de optie “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens of zonnepanelen.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: vergelijk Energiedirect.nl.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals wind, water, zon, aarde, bio vervuilen de lucht nauwelijks en het effect van CO-2 zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Totaal niet te vergelijken met aardolie, aardgas, steenkool, petroleum (vuile elektra). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Streef jij naar een schonere wereld? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Ook interessant: groene energie IJsselham vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is minimaal. Stap jij over op windenergie? Switch naar een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Terwolde

Energie van de zon is een bron die altijd aanwezig is. Profiteer zelf van zonnekracht, en kies voor zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de optie “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische stoffen als resten uit de tuin. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Voorst.

groene-stroom-terwolde

Een energieneutrale woning in Terwolde rond december 2023

Op basis van onze website vergelijk je praktische info over groene stroom Terwolde. De vraag is, waarom zou ik elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf kan produceren. Een woning met een verwaarloosbare of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Terwolde wint aan interesse. Dit soort huizen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je appartement van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het verbruik van energie onder controle krijgen.
 • De vereiste energie lokaal opwekken.

Het gebruik van elektra reduceren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en dagelijks te focussen op energie. O.a. “de verwarming omlaag doen” en repareer je kraan als deze lekt. De productie van energie kan met zonnepanelen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij jouw aanbieder. Evenwel, als de zon schijnt kan je stroom terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de welbekende CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Nefit, Intergas, Atag of AWB) niet meer toegestaan. De klassieke hr-ketel mag je dan slechts omruilen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Zit je eraan te denken: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit de omgevingslucht. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar bruikbare warmte voor de verwarming van jullie woning en kraanwater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Terwolde kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder problemen te installeren. Daarbij beperk je de bijdrage aan het broeikaseffect en besparen jullie op energienota. Het tarief schommelt tussen €3000 t/m €6800. Geholpen door de huidige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Start nu ook met groene stroom in Delwijnen afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel kan dit niet bij alle maatschappijen. Unieke bedrijven zoals Powerpeers, Van de Bron, Qurrent, Greenchoice, Pure Energie, Engie bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert lees jij direct welke groene stroom aanbieders in Terwolde voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is een eitje. De bedoeling is: jullie huidige verbintenis stopzetten en daarna een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen behoeft geen aanpassingen in de meterkast. Je volgende energieaanbieder regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker uitnodigend. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Terwolde een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met de introductieprijs. We horen van veel huizeneigenaren die mede hierdoor neigen naar dit milieuvriendelijke alternatief. D.m.v. onze groene stroom vergeljker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van verschillende contracten vergelijk je hieronder de meest populaire stroomcontracten. Info: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker ontdek je zonder problemen welke leveranciers duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Terwolde vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en welkomstpremies voor gas en elektra.