Loading...

Groene stroom IJsselham Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door middel van schone, duurzame bronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa, zon. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is een stuk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze stroom dat wordt opgewekt met behulp van fossiele brandstoffen als steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van groene Nederlandse energie groeit snel. Door de duurzame energie check kan je nu alle groene energieleveranciers in IJsselham vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Bekijk direct de uitgebreide info over energieneutraal wonen in IJsselham en check de populaire ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ondernemingen ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Indien je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in IJsselham

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in IJsselham vergelijken (september 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, schat jouw verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Verder vind je de meest relevante groene energieleveranciers. Is groene stroom kostbaarder dan grijze elektriciteit? Dit is niet het geval! Aan de hand van subsidies voor groene stroom en interessante welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. Probleemloos groene stroom in IJsselham vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Start met je postcode en huisnummer (de actuele tarieven schommelen per postcode in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie uit Nederland wilt (je weet dan zeker dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het pakket met de beste voorwaarden. Bijvoorbeeld een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: Huismerk Energie variabel tarief.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. bio, aarde, bodem, wind, zon vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Daarbij komt, deze vorm van alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan steenkool, petroleum, kolen, aardgas (vuile elektra). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kiezen jullie ook voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Zeddam vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie IJsselham

Zonne-energie is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor energie van de zon, en investeer in zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de duurzame “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa energie is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door vergissing en vergassing van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Steenwijkerland.

groene-stroom-ijsselham

Een energieneutrale woning in IJsselham rond september 2022

Door middel van deze pagina detecteer je uitgebreide details over groene stroom IJsselham. Interessant, waarom zou ik stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woning met een nihile of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in IJsselham zien we steeds meer. Zo’n huis bewerkstellig je via het volgende model:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het energieverbruik verlagen is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met energie. Denk aan “gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas” en zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat. Het genereren van stroom is eenvoudig via zonnecellen, een zonneboiler plus een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je elektriciteit inkopen bij het leverancier. Evengoed, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Remeha, Atag, Nefit, Intergas of Vaillant) niet meer toegestaan. De “oude” hr-ketel mag je dan uitsluitend vervangen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de diverse installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een airco-achtig apparaat) haalt energie uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De installatie zet dit om naar naar toepasbare warmte voor de opwarming van jouw huis en water om te gebruiken. De installatie heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in IJsselham kan duur uitvallen. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en probleemloos te installeren. Tevens minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en bespaart men op de energiekosten. De totaalprijs schommelt tussen €2900 – €7800. Via de interessante ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Schoonhoven afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Met name bedrijven zoals Engie, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie, Greenchoice, Eneco focussen hierop. Op basis van je postcode ontdek jij direct welke groene stroom aanbieders in IJsselham actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. Twee acties zijn belangrijk: het actuele levering beëindigen en natuurlijk een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom vereist geen verdere woningaanpassingen. Je volgende energieleverancier handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer aanlokkelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie IJsselham fors lager in vergelijking met een paar jaar terug. Er zijn behoorlijk wat woningeigenaren die daarom neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze groene stroom vergeljker zie je zelf wat het verschil is.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van diverse pakketten ontdek je hieronder veel gekozen energiepakketten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check check je gemakkelijk welke van deze contracten duurzaam zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Actieprijs Vast 1 jaar

Energieprijzen IJsselham vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en welkomstpremies voor gas en stroom.