Loading...

Groene stroom Zeddam Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand d.m.v. niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als waterkracht, zon, aardwarmte, wind, bodemwarmte. Zie ook alle populaire alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is significant milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder moeite overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Middels de duurzame energie checker kan je moeiteloos alle groene energieleveranciers in Zeddam vergelijken. Streef jij naar 0 op de meter? Bekijk direct de details aangaande energieneutraal wonen in Zeddam of bekijk de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel families en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het maken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij switcht naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze elektriciteit.
 • Reststroom terugleveren aan het net behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Zeddam

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Zeddam vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap bekijk je de meest populaire groene stroom maatschappijen. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies vanuit de overheid en forse welkomstbonussen is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Eenvoudig groene stroom in Zeddam vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn afhankelijk van postcode in Gelderland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het voorstel wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het goedkoopste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: vergelijk direct Innova Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. wind, water, bio, aarde, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect wordt flink gereduceerd. Daarbij komt, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot steenkool, kolen, aardolie, aardgas (vuile stroom). De verbranding van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een prettig leefklimaat? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Lees nu verder over groene energie Mookhoek vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op op een hele verantwoorde manier. Het effect van CO-2 blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Ga voor een leverancier die stroom inkoopt van windmolens. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Zeddam

Onze zon is een schone energiebron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor de mogelijkheden van onze zon, en ga voor zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbranden van organische materialen als rioolslib. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor het verwarmen van woningen. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Montferland.

groene-stroom-zeddam

Een energieneutrale woning in Zeddam rond december 2022

Op deze pagina vind je bruikbare toelichting op groene stroom Zeddam. De vraag is, waarom zou ik een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf kan realiseren. Een woning met nauwelijks tot geen energielasten typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Zeddam zien we steeds meer. Dit soort huizen kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik reduceren.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van energie reduceren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met stroom. Denk aan “led-lampen gebruiken” en let bij het energieverbruik als je een (nieuwe) wasmachine koopt. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Als het buiten koud is heb je wel stroom nodig van een energieleverancier. Echter, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Onder aan de streep heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Nefit, AWB, Atag of Vaillant) uitgefaseerd. De welbekende gasgestookte ketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) haalt warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp haalt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar geschikte warmte voor het aansturen van de verwarming van jullie woning en douchewater. De warmtepomp werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Zeddam vergt een hele investering. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jullie gas-ketel. Het is betaalbaar en probleemloos te installeren. Overigens beperk je het negatieve CO2 effect en bespaar jij op energienota. De totaalprijs ligt in de range tussen de €4100 t/m €6200. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Haskerdijken afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dat geen optie bij alle leveranciers. Juist maatschappijen als Qurrent, Van de Bron, Powerpeers, Engie, Pure Energie, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen spot je vlug welke groene stroom aanbieders in Zeddam aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is een eitje. Wat jij moet doen: je actuele abonnement ontbinden en daaropvolgend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vereist geen verdere actie van jou kant. Je aanstaande energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Zeddam aantrekkelijker in vergelijking met de beginperiode. We horen van veel klanten die daarom voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door gebruik te maken van onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van diverse energie-abonnementen bekijk je in het overzicht hieronder veel gekozen energiepakketten. Let op: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker check je spoedig welke pakketten duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Zeddam vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en deals voor elektra en gas.