Loading...

Groene stroom Mookhoek Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we door middel van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als wind, aardwarmte, waterkracht, biomassa, zon. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is veel duurzamer vergeleken met grijze elektra dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Geholpen door de groene stroom vergelijker kunnen jullie zonder problemen alle groene energieleveranciers in Mookhoek vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Mookhoek of doorzoek de meest afgesloten ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Meer en meer gezinnen en ondernemingen sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Ben jij bezig met een pakket met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Mookhoek

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Mookhoek vergelijken (september 2022)? Open dan onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je de relevante groene aanbieders. Is groene energie prijziger i.v.m. normale stroom? Helemaal niet! Aan de hand van subsidies en hoge cash-back acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Gelijk groene stroom in Mookhoek vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra zijn weer anders per woonplaats in Zuid-Holland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Bijv. specifiek stroom van windturbines of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie wenst van eigen bodem (je mag er dan op vertrouwen dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Klik op het contract dat bij jou past. Maak een keuze voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Oxxio abonnement.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, bodem, wind, aarde, zon zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dat is een ander verhaal dan aardolie, aardgas, steenkool, kolen (grijze stroom). Het verbranden van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Lees nu verder over groene energie Brouwershaven vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieaanbieder die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een wind-energieproject (collectief) als De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Mookhoek

Zonne-energie is een duurzame bron die nooit opraakt. Ervaar de kracht van zonne energie, en ga voor zonneboilers of panelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie vergelijker de variant “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische materialen als etensresten. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Strijen.

groene-stroom-mookhoek

Een energieneutrale woning in Mookhoek rond september 2022

Via deze pagina bekijk je praktische uitleg over groene stroom Mookhoek. Interessant, waarom stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een beperkte of geen energiekosten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Mookhoek is onderwerp van gesprek. Zo’n woning verwezenlijk jij door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De elektra consumptie stabiliseren is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op je verbruik. Denk aan “haal opladers uit het stopcontact” en tochtstrips gebruiken. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler of een warmtepomp installatie. Als het buiten koud is zul je elektriciteit inkopen bij jouw energieleverancier. Aan de andere kant, in de zomer kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de gebruikelijke gasgestookte ketel (zoals Nefit, Remeha, AWB, Intergas of Atag) verbannen. De huidige cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van energie uit ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt gestuurd. De warmte uit de lucht gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Technisch gezien een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (een airco-achtig apparaat) nuttigt energie uit omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp in de woning. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp vormt dit om naar naar bruikbare warmte voor het opwarmen van jouw appartement en water om te gebruiken. Het apparaat kan twee dingen doen: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Mookhoek vergt een hele investering. Echter, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en simpel te installeren. Daarbij verklein je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op de energiekosten. De kostprijs ligt in de range tussen de €2400 en €6700. Dankzij de ruime ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Wamel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Hedendaags vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Juist maatschappijen als Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Engie, Pure Energie, Eneco zijn hierin gespecialiseerd. Op basis van je postcode achterhaal jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Mookhoek actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: jullie bestaande contract opzeggen en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om complexe acties. Jullie aanstaande leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Mookhoek aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn veel huizeneigenaren die om deze reden switchen naar deze vorm van schone energie. Geholpen door onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een impressie te geven van enkele contracten vind je onderstaand vaak bestelde energiecontracten. Belangrijk: je vind daarbij ook diverse aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de groene stroom vergelijker achterhaal je snel welke contracten daadwerkelijk duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Windstroom en Gas Variabel
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Mookhoek vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor elektra en gas.