Loading...

Groene stroom Wamel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt door gebruik te maken van reine, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, biomassa, bodemwarmte, wind, waterkracht. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen milieuvriendelijker dan grijze stroom dat wordt gefabriceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. steenkool, aardgas of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Zonder problemen overstappen? Het aantal leveranciers van Hollandse groene energie wordt alsmaar beter. Op basis van de duurzame energie check kunnen jullie binnen no-time alle groene energieleveranciers in Wamel vergelijken. Is jouw doel ook geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Wamel en check de recente duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer huizeneigenaren en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Ben jij bezig met het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie draag je bij aan de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De genoemde duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Wamel

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Wamel vergelijken (september 2022)? Gebruik onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Aansluitend bekijk je de best matchende groene bedrijven. Is groene energie hoger geprijsd dan reguliere stroom? Dit is niet het geval! Dankzij subsidieregelingen en royale cash-back acties is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Eenvoudig groene stroom in Wamel vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen variëren per woongebied in Gelderland).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Verreken dit dan direct.
 4. Gebruik de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonnepanelen.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het pakket wat je interessant vindt. Opties zijn het meest betaalbare energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: groene stroom Enduris.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als onder andere bio, water, bodem, wind, aarde veroorzaken geen luchtvervuiling en ook de schadelijke CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, aardolie, petroleum, aardgas (grijze energie). Het gebruik van alle fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere wereld? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Zoek ook naar groene energie Lettele vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Selecteer een aanbieder die stroom inkoopt van windmolens. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Wamel

Onze zon is het type energie die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnestroom, en ga voor zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in de vergelijkingstool de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door het verbranden van organische materialen als aardappelschillen. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente West Maas en Waal.

groene-stroom-wamel

Een energieneutrale woning in Wamel rond september 2022

Middels onze website ontdek je praktische informatie over groene stroom Wamel. Maar, waarom eigenlijk betalen voor stroom, als je ook zelf kan produceren. Een huis met een lage of geen energielasten noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Wamel wordt steeds populairder. Een woning als dat implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie minimaliseren.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het energieverbruik verminderen is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op je verbruik. O.a. “niet alle radiatoren open zetten” en let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt. Het genereren van stroom is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp installatie. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij een energiebedrijf. Niettemin, als de zon schijnt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de ouderwetse cv-ketel (van AWB, Remeha, Intergas, Vaillant of Atag) uitgesloten. De klassieke mono cv-ketel mag je dan slechts omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de afgevoerde warme ventilatielucht net voor het naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor vloerverwarming en warm water dat je kunt gebruiken. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) haalt warmte uit lokale luchtstromen. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. De installatie transformeert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van jouw huis en water om te gebruiken. Het product kent 2 toepassingen: verwarming in de koude maanden, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Wamel kan duur uitvallen. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en eenvoudig te plaatsen. Overigens beperk je de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op energienota. De investering varieert tussen de €3200 en €6000. Dankzij de toepasbare ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Exloërveen afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle maatschappijen. Unieke aanbieders zoals Engie, Greenchoice, Eneco, Powerpeers, Van de Bron, Pure Energie verzorgen dit voor je. Door je postcode in te vullen lees je nu welke groene stroom aanbieders in Wamel operationeel zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is erg simpel. De beste manier: het huidige levering beëindigen en aansluitend een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vereist geen complexe acties. Je toekomstige energieaanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie Wamel fors lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn veel gezinnen die kiezen voor dit milieuvriendelijke alternatief. Door middel van de groene energievergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van huidige pakketten tref je hierna enkele stroom abonnementen. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook acties met grijze gas en stroom. Op basis van de groene stroom vergelijker achterhaal je direct welke maatschappijen milieuvriendelijk zijn.

Geldige contracten in de provincie Gelderland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Wamel vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en contracten voor elektriciteit en gas.