Loading...

Groene stroom Exloërveen Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van niet vervuilende, onuitputtelijke bronnen zoals waterkracht, biomassa, wind, zon, bodemwarmte. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in november 2023. Het is significant milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat wordt gegenereerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Vandaag nog overstappen? Het aantal aanbieders van groene Nederlandse energie wordt steeds beter. Met behulp van de duurzame energie checker kun je snel alle groene energieleveranciers in Exloërveen vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Exloërveen of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers stappen over naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom via zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Denk jij na over een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. We hebben het dan over salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Exloërveen

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Exloërveen vergelijken (november 2023)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder bekijk je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie hoger geprijsd dan stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies en aantrekkelijke welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie aantrekkelijker dan ooit. Zonder moeite groene stroom in Exloërveen vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen variëren per woonplaats in Drenthe).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Breng dat in mindering.
 4. Ga naar het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat je wensen dekt. Opties zijn een goedkoop contract of de groenste energieleverancier.
 8. De overstap wordt vrijwel helemaal geregeld. Lees nu over: opzeggen DELTA.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bio, aarde, zon, bodem, wind zijn niet zo luchtvervuilend en de invloed op broeikaseffect blijft beperkt. Daarnaast, alternatieve energie raakt nooit op. Dat is wel wat anders dan aardgas, steenkool, kolen, aardolie (grijze stroom). Het verbranden van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kies jij bewust voor een schonere wereld? Bekijk dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in november 2023. Vind alles uit over groene energie Thesinge vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Switchen naar windenergie? Kies voor een energieleverancier die stroom inkoopt van windmolens. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Exloërveen

Zonne-energie is een duurzame bron die altijd aanwezig is. Kies ook voor energie van de zon, en neem boilers en zonnepanelen. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in de vergelijkingstool de filter “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Energie uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Borger-Odoorn.

groene-stroom-exloerveen

Een energieneutrale woning in Exloërveen rond november 2023

Door middel van deze webpagina check je uitgebreide toelichting op groene stroom Exloërveen. Maar, waarom zou ik betalen voor stroom, wanneer men ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een verwaarloosbare of geen energielasten classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Exloërveen zien we steeds meer. Zo’n huis bewerkstellig je aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw huis redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

De energieconsumptie verlagen is te realiseren door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op jullie gebruik. Dan kun je denken aan “zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent” en de gevels isoleren. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij het aanbieder. Maar, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kun jij (energie) terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke hr-ketel (Intergas, Atag, Remeha, AWB of Nefit) niet meer toegestaan. De “oude” mono cv-ketel mag je dan alleen inwisselen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De gasketel gebruikt deze energie voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) neemt warmte uit omgevingslucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar warm water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie vormt dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en douchewater. Het systeem werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Exloërveen is duur. Goed nieuws, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te plaatsen. Daarbij beperk je het negatieve CO2 effect en bespaart men op kosten van energie. De prijs ligt zo tussen de €3400 t/m €6800. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Noordgouwe afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel is dat geen optie bij alle leveranciers. In het bijzonder aanbieders zoals Engie, Qurrent, Powerpeers, Eneco, Pure Energie, Van de Bron faciliteren dit. Via jullie adresgegevens ontdek je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Exloërveen actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is heel eenvoudig. De beste manier: jullie bestaande levering stopzetten en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen complexe acties. De aanstaande aanbieder regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn best aanlokkelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Exloërveen een stuk lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn veel klanten op basis daarvan switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Middels onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een gevoel te geven van verschillende energiepakketten vind je hierna de meest populaire stroom abonnementen. Opmerking: je vind daarbij ook diverse pakketten met grijze gas en stroom. Door de duurzame energie checker zie je moeiteloos welke van deze contracten duurzaam zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Exloërveen vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energiebedrijven en kortingen voor stroom en gas.