Loading...

Groene stroom Thesinge Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand aan de hand van milieubewuste, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, waterkracht, wind, aardwarmte, biomassa. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektra dat wordt geproduceerd via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal aanbieders van 100% groene energie uit Nederland wordt steeds beter. Geholpen door onze groene stroom checker kun jij vlug alle groene energieleveranciers in Thesinge vergelijken. Streef jij naar een huis zonder gas? Bekijk hiervoor het stappenplan voor energieneutraal wonen in Thesinge en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend dankzij zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen ten opzichte van grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie stimuleer je de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Thesinge

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Thesinge vergelijken (mei 2024)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna check je alle groene energieleveranciers. Is groene energie duurder dan normale stroom? Helemaal niet! Aan de hand van subsidieregelingen en royale cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer interessant. Eenvoudig groene stroom in Thesinge vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra zijn afhankelijk van regio in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Selecteer of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Kies het pakket wat je interessant vindt. Bijvoorbeeld een goedkoop pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: vergelijk Essent.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als zon, bodem, aarde, wind, bio vervuilen de lucht nauwelijks en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Vergeet niet, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dit in tegenstelling tot kolen, aardgas, aardolie, petroleum (vuile energie). Het toepassen van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Ontdek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie IJzendijke vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. De CO-2 uitstoot is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieleverancier met groene windstroom. Een alternatief is een wind-energieproject (collectief) als De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Thesinge

De zon is een schone energiebron die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van zonnekracht, en investeer in zonnepanelen en zonneboilers. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de actuele leverbare duurzame energie. Biomassa-energie komt tot stand door het verbrandingsproces van organische stoffen als rioolslib. Dit produceert warmte. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en gebruiken dit voor het opwarmen van onze woning. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Ten Boer.

groene-stroom-thesinge

Een energieneutrale woning in Thesinge rond mei 2024

Met deze webpagina bekijk je praktische details over groene stroom Thesinge. Maar, waarom nog stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een appartement met een lage of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Thesinge wordt steeds populairder. Een woning als dat implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Elektra en gas afname onder controle krijgen.
 • De stroom die je verbruikt zelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van energie. Onder andere kouder douchen” en elektrische apparaten niet op stand-by laten staan. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp. In de winter zul je elektriciteit inkopen bij jouw energie-aanbieder. Desondanks, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “oude” cv-ketel (van Vaillant, Nefit, Intergas, AWB of Remeha) uitgefaseerd. De klassieke CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het opwarmen van je huis en voor warm tapwater. Dit noemen we ook een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort van airco-installatie) neemt energie uit de lucht. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp in de woning. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet gebruikswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het verwarmen van jullie huis en water om te gebruiken. De installatie kent 2 toepassingen: een warm huis in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Thesinge is prijzig. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Dit systeem sluit je aan op de op gas draaiende ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig toe te passen. Verder verklein je de CO-2 uitstoot en besparen jullie op energienota. De prijs varieert tussen €3200 tot €6800. Geholpen door de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Den Burg afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle bedrijven. Specifieke leveranciers zoals Powerpeers, Greenchoice, Van de Bron, Eneco, Qurrent, Pure Energie faciliteren dit. Via jullie adresgegevens zie je vlug welke groene stroom aanbieders in Thesinge voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. De bedoeling is: jullie bestaande pakket annulerenen daaropvolgend een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. De nieuwe aanbieder zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg uitnodigend. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Thesinge fors lager dan de beginperiode. We horen van veel woningeigenaren die kiezen voor deze vorm van schone energie. Door onze groene energie vergelijker reken je ’t zelf uit.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van diverse energiepakketten vind je in het overzicht hieronder enkele pakketten. Update: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene energie check detecteer je moeiteloos welke leveranciers duurzaam en schoon zijn.

Populaire contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 3 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 5 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas Budget Vast 1 jaar

Energieprijzen Thesinge vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en deals voor gas en stroom.