Loading...

Groene stroom Den Burg Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand op basis van niet vervuilende, stabiele bronnen als waterkracht, aardwarmte, wind, bodemwarmte, biomassa. Of lees direct meer over populaire alternatieve energiebronnen in september 2022. Vele malen toekomstbestendiger wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt gecreëerd aan de hand van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardolie of aardgas. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aanbod met 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Middels onze groene energie check kun je meteen alle groene energieleveranciers in Den Burg vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Bekijk direct het stukje over energieneutraal wonen in Den Burg of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel Nederlanders en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op dankzij zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk als je het vergelijkt met grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie draag je bij aan de aanmaak van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is standaard nauwelijks duurder dan grijze energie.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeker mogelijk. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Den Burg

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Den Burg vergelijken (september 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, schat jouw verbruik en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna bekijk je de meest populaire groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie duurder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Door subsidies en forse welkomstpremies is overstappen naar groene energie beslist aan te raden. Zonder problemen groene stroom in Den Burg vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven verschillen per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Bijvoorbeeld Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het aanbod dat je wensen dekt. Kies meteen voor het meest betaalbare pakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: review Oxxio.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen als onder andere windenergie, waterkracht, bodemwarmte, biomassa, zonne-energie vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met kolen, petroleum, aardgas, steenkool (vuile stroom). Het gebruik van de fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Streef jij naar een schonere lucht? Check snel de populaire bronnen voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Schoonrewoerd vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het broeikaseffect blijft zeer beperkt. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Den Burg

Onze zon is het type energie die nooit opraakt. Kies ook voor energie van de zon, en bestel zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene stroom checker de mogelijkheid “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa energie ontstaat door het verbranden van organische natuur resten zoals akkerbouw afval. Hiermee genereert men warmte. De oorsprong van de biomassa is niet altijd duidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor verwarming + warm tapwater. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Texel.

groene-stroom-den-burg

Een energieneutrale woning in Den Burg rond september 2022

Met behulp van onze website detecteer je belangrijke toelichting op groene stroom Den Burg. Alleen, waarom betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met een beperkte of geen energierekening kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Den Burg wil natuurlijk iedereen. Deze woningen implementeer je op de volgende manier:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

Het verbruik van elektra laag houden bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. O.a. “nemen van ledverlichting” en zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden. Energie opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij je energie-aanbieder. Evenwel, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Al met al kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de klassieke hr-ketel (Nefit, Vaillant, Atag, AWB of Remeha) niet meer toegestaan. De huidige CV-ketel op gas mag je dan alleen nog maar omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is de opvolger van de CV. Is het een optie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de afgevoerde warme ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor vloerverwarming en warm water (keuken / badkamer). We spreken dus over een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een airco-achtig apparaat) profiteert van energie uit de buitenlucht. De opgevangen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het apparaat verwerkt dit naar hogere temperatuur warmte voor de opwarming van jouw huis en douchewater. Het product heeft 2 functies: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Den Burg vergt een hele investering. Echter, je kunt besparen: een hybride warmtepomp. Deze installatie werkt samen met de HR-ketel. Goedkoop, en simpel toe te passen. Overigens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op energielasten. De kostprijs varieert tussen de €4500 tot €6200. Met behulp van de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Start nu ook met groene stroom in Medemblik afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle bedrijven. Met name aanbieders als Eneco, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Powerpeers, Engie verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken achterhaal jij probleemloos welke groene stroom aanbieders in Den Burg operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: het actuele verbintenis opzeggen en aansluitend een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen naar groene stroom vraagt niet om verdere actie van jou kant. Je nieuwe aanbieder pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven vinden weinteressant. Vandaag de dag zijn prijzen van groene energie Den Burg fors lager in vergelijking met de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat gezinnen die om deze reden switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Door onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van huidige energie-abonnementen tref je onderstaand enkele stroom abonnementen. Let op: hiertussen zitten ook een aantal aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker achterhaal je rap welke maatschappijen duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en gas Vast 1 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Nederlandse Energie Maatschappij – Modelcontract Groene Stroom en Gas

Energieprijzen Den Burg vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en welkomstacties voor elektriciteit en gas.