Loading...

Groene stroom Medemblik Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op op basis van milieuvriendelijke, toekomstbestendige bronnen als biomassa, zon, bodemwarmte, waterkracht, wind. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in februari 2024. Het is een stuk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze energie dat wordt gegenereerd door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door onze groene stroom checker kan jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Medemblik vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Bekijk direct onze informatie over energieneutraal wonen in Medemblik of doorzoek de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Steeds meer gezinnen en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je de keuze maakt voor hernieuwbare energie vergroot je innovatie op het gebied van groene energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel amper duurder dan grijze stroom.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Medemblik

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Medemblik vergelijken (februari 2024)? Ga aan de slag met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Daaropvolgend check je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene energie duurder i.v.m. grijze energie? Dit valt reuze mee! Via subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstpremies is overstappen naar groene energie een goed idee. Direct groene stroom in Medemblik vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windturbines of zonneweides.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je weet dan zeker dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het aanbod dat bij jou past. Selecteer direct het meest aantrekkelijk geprijsde energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Cogas stroom.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals waterkracht, zonne-energie, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot is minimaal. Goed om te noemen, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Heel anders i.v.m. steenkool, petroleum, aardgas, aardolie (vuile stroom). Het huidige verbranden van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Lees dan over de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in februari 2024. Ook interessant: groene energie Bloemendaal vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder daarbij luchtvervuiling te veroorzaken. Het CO-2 effect kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieleverancier met groene stroom van de wind. Een alternatief is een winddeel van bijvoorbeeld De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Medemblik

Zonne-energie is het type energie waar we in de toekomst van profiteren. Stap ook over naar energie van de zon, en installeer zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in onze groene energie checker de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van alle duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organische materialen als resten uit de tuin. Hier komt warmte uit voort. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Medemblik.

groene-stroom-medemblik

Een energieneutrale woning in Medemblik rond februari 2024

Met Groenestroomaanbieding.nl lees je praktische details over groene stroom Medemblik. Interessant, waarom eigenlijk stroom afnemen, als je ook zelf kan genereren. Een huis met nauwelijks tot geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Medemblik zien we steeds meer. Zo’n huis realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jouw appartement uitrusten met een goede isolatie.
 • Het verbruik van energie minimaal houden.
 • De energie die je verbruikt zelfstandig producten.

Het energieverbruik reduceren doe je door A++ apparaten aan te schaffen, en dagelijks te focussen op je verbruik. Denk aan “de verwarming omlaag doen” en de helderheid (brightness) van je beeldscherm niet te hoog zetten. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In koude periodes heb je wel stroom nodig van jullie maatschappij. Alleen, in de zomer lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de “oude” hr-ketel (Vaillant, AWB, Remeha, Nefit of Intergas) verbannen. De “gewone” cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De energie die dat genereert wordt gebruik door de CV-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor verwarming (vloer / radiator) en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt energie uit de omgevingslucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp binnen in huis. Dit systeem zet de koude lucht om in naar verwarmingswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van je woning en het tapwater. De warmtepomp heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Medemblik is duur. Gelukkig, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Goedkoop, en zonder problemen toe te passen. Daarbij beperk je schadelijke CO2 effecten en bespaart men op energielasten. De kostprijs schommelt tussen €4100 – €6000. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Vinkenbuurt afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Op dit moment vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. Specifieke leveranciers als Eneco, Van de Bron, Powerpeers, Engie, Qurrent, Greenchoice bieden deze service. Op basis van je postcode check jij rap welke groene stroom aanbieders in Medemblik actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is kinderspel. Het stappenplan is: je bestaande pakket ontbinden en natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Naar groene stroom overstappen benodigt geen verdere woningaanpassingen. De volgende maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn best goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Medemblik een stuk lager in vergelijking met de introductieprijs. Er zijn steeds meer huizeneigenaren die neigen naar energie die milieuvriendelijk wordt opgewekt. Op basis van de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een gevoel te geven van verschillende energie-abonnementen ontdek je in het overzicht hieronder de meest populaire energiecontracten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Door middel van onze groene stroom checker vergelijk je probleemloos welke leveranciers duurzaam zijn.

Geldige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • HVC KringloopEnergie – Kringloopenergie Groene Stroom en Gas 3 Jaar Vast

Energieprijzen Medemblik vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en welkomstpremies voor gas en elektriciteit.