Loading...

Groene stroom Bloemendaal Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, biomassa, aardwarmte, zon, wind. Meer daarover vind je via veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2023. Dit is beduidend schoner in vergelijking met grijze elektra dat wordt voortgebracht door middel van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Snel overstappen? Het assortiment 100% groene energie uit Nederland wordt alsmaar beter. Middels onze groene energie check kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Bloemendaal vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Bekijk hiervoor het stukje over energieneutraal wonen in Bloemendaal en snuffel tussen de meest afgesloten milieuvriendelijke energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Meer en meer huishoudens en ondernemers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom middels zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Ben jij bezig met een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen wanneer met dit legt naast grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Indien je switcht naar hernieuwbare energie bevorder je de ontwikkeling van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Bloemendaal

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Bloemendaal vergelijken (juni 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Hierna check je alle beschikbare groene stroomleveranciers. Is groene energie prijziger i.v.m. normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Aan de hand van subsidieregelingen en aantrekkelijke welkomstpremies is switchen naar duurzame stroom beslist aan te raden. À la minute groene stroom in Bloemendaal vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per postcode in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Breng dat in mindering.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan windmolens of zonneparken.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Ga voor het voorstel dat bij jou past. Selecteer direct het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: besparen bij Allure Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, zonne-energie, biomassa, bodemwarmte, waterkracht vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 is nauwelijks aanwezig. Bovendien, dit type alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is een ander verhaal dan petroleum, aardolie, aardgas, kolen (grijze elektra). Het huidige verbranden van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een schonere lucht? Lees dan over alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in juni 2023. Lees nu verder over groene energie Petten vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Switch naar een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of schrijf je in voor een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Bloemendaal

De zon is een schone energiebron die altijd aanwezig is. Kies ook voor zonnecellen, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of kies in de vergelijkingstool de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Biomassa-energie ontstaat door het branden / vergissen van organische materialen als tuinbouwafval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

Zonlicht verwarmt bodem(water), zo ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Hierbij hoort een unieke warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Bloemendaal.

groene-stroom-bloemendaal

Een energieneutrale woning in Bloemendaal rond juni 2023

Middels deze pagina detecteer je belangrijke info over groene stroom Bloemendaal. Echter, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een nihile of geen energierekening classificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Bloemendaal wil natuurlijk iedereen. Zo’n huis verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is mogelijk door energiezuinige apparaten te gebruiken, en actief te letten op stroom. O.a. “let op het energielabel” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepomp. In het najaar en winter heb je wel stroom nodig van jullie maatschappij. Evenwel, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Vaillant, Remeha, Atag, AWB of Intergas) niet meer toegestaan. De huidige cv-ketel kun je dan enkel inruilen voor een groene verwarmingsbron. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker het lijstje hieronder met de soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De warmte uit de lucht wordt geleid naar de cv-ketel. De gasketel gebruikt deze energie voor het opwarmen van je huis en warm water dat je kunt gebruiken. Dit noemen we ook een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de energie uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem verandert de koude buitenlucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt energie uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De installatie zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jouw appartement en water om te gebruiken. Het apparaat werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Bloemendaal is prijzig. Goed om te weten, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en gemakkelijk te installeren. Trouwens, ook verklein je de CO-2 uitstoot en bespaart men op stroomkosten. Het tarief varieert tussen €3000 tot +/- €6700. Dankzij de ruime ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Kruisland afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. In het bijzonder aanbieders zoals Pure Energie, Engie, Powerpeers, Eneco, Greenchoice, Van de Bron verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek jij snel welke groene stroom aanbieders in Bloemendaal aanwezig zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is niet ingewikkeld. De bedoeling is: het actuele contract opzeggen en nadien een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen aan de woning. Je volgende aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Op het moment zijn prijzen van groene energie Bloemendaal flink lager in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn veel gezinnen die om deze reden switchen naar deze vorm van schone energie. Middels de groene energievergelijker zie je zelf wat het verschil is.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een idee te geven van huidige pakketten vergelijk je bijgaand toonaangevende contracten. Aantekening: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Middels onze groene energie check bekijk je zonder problemen welke maatschappijen “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas vast 4 jaar
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Bloemendaal vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiemaatschappijen en welkomstpremies voor elektriciteit en gas.