Loading...

Groene stroom Kruisland Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van niet vervuilende, onuitputbare bronnen als bodemwarmte, wind, waterkracht, biomassa, aardwarmte. Of lees direct meer over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2023. Dit is beduidend toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektriciteit dat tot stand komt met behulp van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie wordt alsmaar beter. Door gebruik te maken van onze groene energie check kunnen jullie ogenblikkelijk alle groene energieleveranciers in Kruisland vergelijken. Wil jij ook 0 op de meter? Spring dan direct naar de details aangaande energieneutraal wonen in Kruisland en check de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Opvallend veel huishoudens en ZZP’ers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom geholpen door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Ben jij bezig met een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen in verhouding tot grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het genereren van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie motiveer je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren aan het net is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Kruisland

De laatste tarieven van duurzame energiebedrijven in Kruisland vergelijken (december 2023)? Begin direct met de energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daaropvolgend bekijk je alle groene energiemaatschappijen. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. grijze energie? Helemaal niet! Met behulp van subsidieregelingen en hoge welkomstpremies en acties is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Probleemloos groene stroom in Kruisland vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woongebied in Noord-Brabant).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektra & gas).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Verreken dit dan direct.
 4. Check het kopje “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windmolens uit NL of zonneweides.
 6. Kies bewust of je Nederlandse schone energie wil inkopen (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het aanbod wat jullie geschikt vinden. Ga voor het meest aantrekkelijk geprijsde abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: HVC welkomstkorting december 2023.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bodem, zon, aarde, bio, wind zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Het goede nieuws is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, aardgas, petroleum, kolen (grijze stroom). Het verbranden van fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Bekijk dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Allingawier vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is minimaal. Gebruik maken van windenergie? Stap over naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Kruisland

Zonne-energie is een vorm van hernieuwbare energie die oneindig gebruikt kan worden. Ervaar de kracht van energie van de zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of kies in onze groene energie vergelijker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie levert ruim 55% van de duurzame energie in Nederland. Biomassa-energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische materialen als rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. De herkomst van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Daarnaast kennen we stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Steenbergen.

groene-stroom-kruisland

Een energieneutrale woning in Kruisland rond december 2023

Op basis van deze pagina vergelijk je bruikbare details over groene stroom Kruisland. De vraag is, waarom betaalde stroom gebruiken, wanneer men ook zelf kan genereren. Een woning met een bescheiden of geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Kruisland wint aan interesse. Deze woningen kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jullie huis uitrusten met een goede isolatie.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De benodigde energiezelf opwekken.

Het energieverbruik reduceren is mogelijk door zuinige apparaten te kopen en bewuster om te gaan met stroom. Dan kun je denken aan “de was ophangen i.p.v. de droger gebruiken” en de verwarmingsbuizen isoleren. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiemaatschappij. Niettemin, in de zomer kun jij (energie) terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Atag, Remeha, Vaillant, AWB of Nefit) uitgefaseerd. De “oude” cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) neemt energie uit de omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de koude lucht naar warm water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie nuttigt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem verandert dit naar praktische warmte voor de opwarming van je woning en kraanwater. Het product heeft een dubbele functie: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Kruisland kan duur uitvallen. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp installatie. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met de gasgestookte ketel. Niet al te duur, en zonder moeite te installeren. Overigens minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en kan jij besparen op de energierekening. De kostprijs varieert tussen €3200 t/m €7300. Via de toe te passen ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Stevensbeek afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Juist aanbieders zoals Engie, Qurrent, Greenchoice, Eneco, Powerpeers, Pure Energie focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert spot je binnen no-time welke groene stroom aanbieders in Kruisland voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige pakket opzeggen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen behoeft geen verdere actie van jou kant. Je aanstaande leverancier regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend verleidelijk. Hedendaags zijn de prijzen van groene energie Kruisland aantrekkelijker wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. We zien meer en meer mensen die daarom neigen naar deze vorm van schone energie. D.m.v. onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van diverse contracten vergelijk je in het overzicht hieronder de meest populaire stroompakketten. Belangrijk: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook pakketten met grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker zie je eenvoudig welke leveranciers duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Kruisland vergelijken Vergelijk de beste groene energiebedrijven en aanbiedingen voor gas en elektriciteit.