Loading...

Groene stroom Allingawier Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op d.m.v. niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als zon, biomassa, aardwarmte, wind, waterkracht. Of lees direct meer over top-4 alternatieve energiebronnen in december 2022. Vele malen duurzamer wanneer je het vergelijkt met grijze energie dat wordt geproduceerd met behulp van fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Door gebruik te maken van onze groene energie check kan je à la minute alle groene energieleveranciers in Allingawier vergelijken. Kijk je ook uit naar een huis zonder gas? Scroll meteen naar de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Allingawier of bekijk de huidige milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel huishoudens en zakelijke gebruikers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met behulp van zonnepanelen. De overheid stimuleert dit. Overweeg jij het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij de productie van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Als je gaat voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is meestal amper duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. Dit heet salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. We zitten nooit meer zonder.

Groene energie vergelijken in Allingawier

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Allingawier vergelijken (december 2022)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Vervolgens vind je de best matchende groene bedrijven. Is groene energie / stroom kostbaarder i.v.m. stroom van fossiele brandstoffen? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor duurzame energie en interessante welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer interessant. Gelijk groene stroom in Allingawier vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (de actuele tarieven variëren per regio in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (elektra & gas).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Check het filter “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijv. specifiek stroom van windmolens of zonne-energie.
 6. Denk na of jij schone energie uit Nederland wilt (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het abonnement dat in jullie behoeftes voorziet. Dat kan zijn het voordeligste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: elektriciteit van Leon Zeewolde.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als zon, bio, wind, aarde, bodem vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot blijft beperkt. Het leukste is, deze alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan steenkool, aardolie, aardgas, petroleum (vuile energie). Het gebruik van deze fossiele brandstoffen is een belangrijke aanjager van het broeikaseffect. Streef jij naar een schonere wereld? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Noordlaren vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Uitstoot van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Kies voor een energiemaatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of kies voor een winddeel van een windmolen als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Allingawier

Energie van de zon is een schone energiebron die onuitputtelijk is. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en neem zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene stroom checker de duurzame “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van de huidige voorradige duurzame energie. Energie vanuit biomassa komt tot stand door de verbranding / gassing van organische materialen als aardappelschillen. Hier komt warmte uit voort. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Soms is ook stadswarmte een optie: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Súdwest-Fryslân.

groene-stroom-allingawier

Een energieneutrale woning in Allingawier rond december 2022

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl vind je belangrijke uitleg over groene stroom Allingawier. Echter, hoezo een stroomcontract afsluiten, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Allingawier wil natuurlijk iedereen. Zo’n woning implementeer je op basis van 3 factoren:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • Het afnemen van energie verminderen.
 • De vereiste energie opwekking middels panelen.

Het gebruik van elektra laag houden is mogelijk door te letten op het A++ label en actief te letten op je verbruik. Onder andere neem een waterbespaarder” en het beeldscherm uitzetten als je iets download. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler plus een warmtepomp installatie. In koude periodes heb je wel stroom nodig van jullie energie-aanbieder. Alleen, in de warmte maanden kun jij (energie) terugleveren (salderen). Wanneer je dit verrekent realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de klassieke hr-ketel (Remeha, Nefit, Vaillant, Intergas of AWB) uitgefaseerd. De “gewone” cv-ketel mag je dan alleen nog maar inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in het lijstje hieronder met de installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt geleid naar de cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. In dit geval hebben we het over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort van airco-installatie) onttrekt de warmte uit omgevingslucht. De gewonnen warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Het systeem transformeert de buitenlucht naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van warmte uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem zet dit om naar naar hogere temperatuur warmte voor de vloerverwarming van jouw woning en kraanwater. Het apparaat werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Allingawier vergt een hele investering. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en probleemloos toe te passen. Bovendien verminder jij het negatieve CO2 effect en bezuinig je op maandelijkse energielasten. Het tarief ligt zo tussen de €3100 en €7600. Mede door de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Holthone afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle maatschappijen. Juist maatschappijen zoals Qurrent, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Eneco maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken achterhaal jij vlug welke groene stroom aanbieders in Allingawier aanwezig zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is heel makkelijk. Twee acties zijn belangrijk: je bestaande pakket stopzetten en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere woningaanpassingen. Jouw aanstaande energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker interessant. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Allingawier een stuk lager in vergelijking met de introductieprijs. We horen van veel woningeigenaren die daardoor oversluiten naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van de groene energie checker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van huidige energiecontracten tref je onderstaand vaak bestelde stroomcontracten. Commentaar: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. onze groene stroom checker bekijk je gemakkelijk welke maatschappijen “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Modelcontract Groene stroom en gas
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel Onbepaald
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas onbepaalde tijd

Energieprijzen Allingawier vergelijken Vergelijk de beste groene energiemaatschappijen en kortingsacties voor stroom en gas.