Loading...

Groene stroom Holthone Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand met behulp van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals aardwarmte, bodemwarmte, biomassa, wind, zon. Lees ook het kopje over voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk beter voor het milieu wanneer je het vergelijkt met grijze elektriciteit dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen zoals steenkool, aardgas of aardolie. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? De keuze m.b.t. groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Op basis van de duurzame energie checker kun jij eenvoudig alle groene energieleveranciers in Holthone vergelijken. Streven jullie ook naar gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor onze informatie over energieneutraal wonen in Holthone en snuffel tussen de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer families en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op geholpen door zonnepanelen. Deze panelen zijn snel terugverdiend. Interesse in het overstappen naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Wanneer je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan interessant zijn. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Holthone

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Holthone vergelijken (december 2022)? Start met onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. In de volgende stap bekijk je de relevante groene bedrijven. Is groene energie prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Dit valt reuze mee! Middels subsidies en forse welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom zeer aantrekkelijk. Nu groene stroom in Holthone vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen van groene stroom verschillen per woongebied in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (elektriciteit & gas).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Beslis of je schone energie uit Nederland wilt (dit is vaak een garantie dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Maak een keuze voor het meest betaalbare energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Stedin 1 jaar contract december 2022.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. zonne-energie, waterkracht, windenergie, bodemwarmte, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Daarbij komt, alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan aardolie, steenkool, kolen, aardgas (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een groene leefomgeving? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Vind alles uit over groene energie Wintelre vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het effect van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Switchen naar windenergie? Switch naar een aanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Holthone

Zonnestroom is het type energie die onuitputtelijk is. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en kies voor zonneboilers en zonnecellen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of selecteer in onze groene energie vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa wordt gemaakt door de verbranding / gassing van organisch afval zoals rioolslib. Dit produceert warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Hardenberg.

groene-stroom-holthone

Een energieneutrale woning in Holthone rond december 2022

Aan de hand van onze website detecteer je uitgebreide info over groene stroom Holthone. Interessant, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening typeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Holthone wil natuurlijk iedereen. Een woning als dat implementeer je aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie appartement voorzien van goede isolatie.
 • Elektra en gas afname verminderen.
 • De vereiste energie zelf opwekken.

De stroomconsumptie verminderen bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met je verbruik. Dan kun je denken aan “de verwarming omlaag doen” en zorg dat de was die je strijkt niet te droog wordt. De productie van energie doe je met zonnecellen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepomp. Met zeer lage buitentemperaturen koop je stroom in bij het leverancier. Daartegenover, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de gebruikelijke cv-ketel (van Intergas, AWB, Atag, Remeha of Vaillant) verbannen. De “oude” hr-ketel mag je dan slechts vervangen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp nuttigt energie uit ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt afgezogen. De warmte uit de lucht komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor de centrale verwarming en voor warm tapwater. Installateurs spreken hier over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort van airco-installatie) haalt warmte uit de lucht. De gewonnen warmte wordt geleidt naar een warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar heet gebruikswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp nuttigt warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp verwerkt dit naar praktische warmte voor de centrale verwarming van jullie appartement en douchewater. Het systeem werkt 2 kanten op: verwarmen in de winter, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Holthone vergt een hele investering. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp systeem. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. De investering is relatief klein, en probleemloos toe te passen. Trouwens, ook reduceer je schadelijke CO2 effecten en besparen jullie op energienota. De totaalprijs schommelt tussen €4400 en €6800. Met behulp van de actuele ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Start nu ook met groene stroom in s Gravenmoer afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Specifieke aanbieders als Van de Bron, Qurrent, Eneco, Engie, Pure Energie, Powerpeers zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen check jij nu welke groene stroom aanbieders in Holthone actief zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is heel makkelijk. Wat jij moet doen: je lopende pakket opzeggen en nadien een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Je toekomstige maatschappij doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Op het moment zijn prijzen van groene energie Holthone een stuk lager dan jaren geleden. We horen van veel woningeigenaren op basis daarvan switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Geholpen door de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een gevoel te geven van enkele energiecontracten vergelijk je in het overzicht hieronder enkele energiepakketten. Opmerking: daartussen vind je ook enkele contracten op basis van grijze gas en stroom. Geholpen door de groene stroom vergelijker detecteer je spoedig welke maatschappijen “groen” zijn.

Huidige contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 3 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas Onbepaalde tijd
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actieprijs

Energieprijzen Holthone vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor gas en elektriciteit.