Loading...

Groene stroom s Gravenmoer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van milieubewuste, onuitputbare bronnen als biomassa, aardwarmte, waterkracht, wind, zon. Zie ook alle voorbeelden van alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk toekomstbestendiger in vergelijking met grijze elektra dat wordt gefabriceerd via fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Nu overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem groeit snel. Door onze groene stroom checker kan jij vlug alle groene energieleveranciers in s Gravenmoer vergelijken. Is jouw doel ook een huis zonder gas? Check daarvoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in s Gravenmoer of bekijk de actuele duurzame energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie vergroot je verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gemiddeld niet veel duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. We noemen dat salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in s Gravenmoer

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in s Gravenmoer vergelijken (december 2022)? Open dan onze duurzame energievergelijker! Vul jouw woonplaats in, geef een schatting van je verbruik en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je de relevante groene energieleveranciers. Is groene stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze stroom? Dit valt reuze mee! Mede door subsidies voor duurzame energie en royale welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom voor iedereen aan te raden. Probleemloos groene stroom in s Gravenmoer vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Vul jouw postcode in (prijzen van elektra variëren per regio in Noord-Brabant).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en stroom).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Breng dat in mindering.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneparken.
 6. Denk na of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: prijzen vergelijken van De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn beschikbaar?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. water, wind, zon, aarde, bodem zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn amper meetbaar. Bovendien, deze alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot kolen, aardgas, steenkool, petroleum (grijze stroom). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Wellicht spreekt dit je ook aan: groene energie Groenlo vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het effect van CO-2 is minimaal. Interesse in windenergie? Kies voor een leverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een wind-energieproject (collectief) als Het Rode Hert (Culemborg).

Zonne-energie s Gravenmoer

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnecellen, en neem zonneboilers en zonnecellen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of selecteer in de vergelijkingstool de filter “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Biomassa energie zorgt voor ruim 50% van alle beschikbare duurzame energie. Biomassa-energie wordt gemaakt door het verbrandingsproces van organische stoffen als groente-, fruit- en tuinafval. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is ontransparant. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor verwarming + warm tapwater. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Een andere optie is stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van bedrijven (warmtenet) in de gemeente Dongen.

groene-stroom-s-gravenmoer

Een energieneutrale woning in s Gravenmoer rond december 2022

D.m.v. deze website check je handige details over groene stroom s Gravenmoer. Alleen, waarom nog betalen voor stroom, als je ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een bescheiden of geen energiekosten bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in s Gravenmoer wil natuurlijk iedereen. Dit soort huizen kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jouw woning zo goed mogelijk isoleren.
 • De energiebehoefte minimaliseren.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en bewuster om te gaan met energie. Veel gehoord is “wassen op 30 graden” en zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt. De productie van energie gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij een energie-aanbieder. Aan de andere kant, als je te veel opwekt lever jij terug aan het net (salderen). Wanneer je dit verrekent spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde hr-ketel (Remeha, Nefit, Vaillant, AWB of Atag) uitgesloten. De “gewone” mono cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie zijn populaire opties. Zit je eraan te denken: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan onderstaande soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp neemt (warmte) ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte wordt gebruik door de CV-ketel. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Oftewel: een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een soort airco) onttrekt de warmte uit de lucht buiten. De onttrokken warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie verandert de koude buitenlucht naar heet water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor de verwarming van jullie huis en water om te gebruiken. Het systeem heeft een dubbele functie: warmte in de herfst en winter, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in s Gravenmoer is prijzig. Goed om te weten, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. De investering is relatief klein, en eenvoudig te installeren. Daarnaast beperk je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op kosten van energie. De totaalprijs ligt tussen de €3500 tot +/- €6600. Met behulp van de huidige ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Beinsdorp afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Vooral partijen als Eneco, Qurrent, Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Pure Energie zijn hierin gespecialiseerd. Door je postcode in te vullen zie je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in s Gravenmoer voorhanden zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is zo gepiept. Wat jij moet doen: jouw lopende verbintenis ontbinden en daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen naar groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Jouw volgende leverancier regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn de prijzen van groene energie s Gravenmoer flink lager in vergelijking met de introductieprijs. We zien meer en meer klanten die om deze reden neigen naar duurzaam geproduceerde energie. Aan de hand van de groene energievergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een gevoel te geven van verschillende energiepakketten ontdek je in het overzicht hieronder enkele abonnementen. Voetnoot: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door de duurzame energie check ontdek je direct welke leveranciers duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Stroom en Gas Groenmix Vast
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Modelcontract stroom en gas
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen s Gravenmoer vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energie-aanbieders en deals voor gas en stroom.