Loading...

Groene stroom Beinsdorp Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels reine, toekomstbestendige bronnen als zon, biomassa, wind, aardwarmte, waterkracht. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is een stuk duurzamer als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt voortgebracht middels fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Check ook meteen voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met groene energie van Nederlandse bodem wordt steeds beter. Middels de duurzame energie check kunnen jullie snel alle groene energieleveranciers in Beinsdorp vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Zie ook onze informatie over energieneutraal wonen in Beinsdorp en check de huidige ‘groene’ energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Opvallend veel woningeigenaren en ondernemingen switchen naar een groene energieleverancier, of genereren zelf stroom met behulp van zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Interesse in de overstap naar schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze energie van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra vindt amper CO-2 uitstoot plaats.
 • Als je overstapt naar hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is meestal niet duurder dan grijze stroom.
 • Reststroom terugleveren is zeker mogelijk. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • De duurzame energiebronnen schoon en onuitputtelijk. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Beinsdorp

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Beinsdorp vergelijken (juni 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je de relevante groene aanbieders. Is groene stroom hoger geprijsd dan grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Mede door subsidies vanuit de overheid en forse welkomstpremies en acties is switchen naar duurzame stroom aantrekkelijker dan ooit. Vandaag nog groene stroom in Beinsdorp vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Voer je woonplaats in (tarieven variëren per woongebied in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het menu “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Dit kan zijn windmolens of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (je weet dan zeker dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Maak een keuze voor het pakket dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: welkomstpremie HVC.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen interessant zijn?

Duurzame energiebronnen als onder andere bodem, aarde, wind, bio, water vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Daarnaast, de genoemde alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, steenkool, petroleum, aardgas (grijze stroom). Het verbranden van onze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Kies jij bewust voor een groene leefomgeving? Doorzoek dan de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Ook interessant: groene energie Oud Gastel vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Uitstoot van CO-2 kan zo enorm gereduceerd worden. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een stroomaanbieder met groene windstroom. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Beinsdorp

Zonnestroom is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnestroom, en bestel zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in onze groene energie checker de mogelijkheid “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Het kan slecht voor het milieu zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit zetten we in voor ons verwarmingssysteem. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Haarlemmermeer.

groene-stroom-beinsdorp

Een energieneutrale woning in Beinsdorp rond juni 2024

Op basis van deze website vergelijk je belangrijke toelichting op groene stroom Beinsdorp. Alleen, waarom stroom afnemen, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een nihile of geen energierekening noemen we een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Beinsdorp wil natuurlijk iedereen. Een huis als dit kan jij bereiken aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Energieverbruik minimaal houden.
 • De vereiste energie met eigen materiaal genereren.

De energieconsumptie laag houden bereik je door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met energie. Denk aan “wassen op 30 graden” en laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest. Het opwekken van energie is eenvoudig via zonnecellen, een boiler en steeds vaker met een warmtepomp. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij het energiebedrijf. Intussen, als het warm is kun jij (energie) terugleveren (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke CV-ketel op gas (van bijv. Atag, Nefit, Intergas, Remeha of AWB) niet meer toegestaan. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan alleen nog maar inruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt de afgevoerde warme ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De ketel gebruikt de warmte voor het verwarmen van de woning en voor het efficiënt opwarmen van water. We spreken dus over een hybride product.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de warmte uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt overgedragen aan de warmtepomp binnen in huis. Het systeem zet de koude lucht om in naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt energie uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De installatie transformeert dit naar praktische warmte voor het opwarmen van je woning en kraanwater. Het apparaat heeft een dubbele functie: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Beinsdorp is kostbaar. Goed nieuws, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de gasgestookte ketel. De investering is relatief klein, en gemakkelijk te installeren. Daarbij beperk je de uitstoot van CO2 en bespaar jij op maandelijkse energielasten. De kostprijs ligt tussen de €3500 tot €7100. Geholpen door de aantrekkelijk ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Nu ook online: groene stroom in Kerkdriel afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Op dit moment tref je de groene abonnementen niet bij alle leveranciers. In het bijzonder maatschappijen zoals Greenchoice, Van de Bron, Powerpeers, Engie, Eneco, Qurrent maken dit mogelijk. Door je postcode in te vullen achterhaal jij gemakkelijk welke groene stroom aanbieders in Beinsdorp voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is kinderspel. De beste manier: het huidige contract stopzetten en uiteraard een groene leverancier kiezen. Overstappen naar groene stroom benodigt geen aanpassingen in de meterkast. Jullie volgende leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Beinsdorp een stuk lager dan een paar jaar terug. Er zijn steeds meer gezinnen die hierom switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Door onze groene stroom vergeljker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een voorbeeld te geven van huidige energie-abonnementen tref je in het overzicht hieronder veel gekozen contracten. Opmerking: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie check zie je zonder problemen welke leveranciers “schoon” zijn.

Populaire contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – HollandseWind en EcoGas
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 3 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 1 jaar Actie
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast

Energieprijzen Beinsdorp vergelijken Vergelijk de beste groene energieleveranciers en aanbiedingen voor stroom en gas.