Loading...

Groene stroom Oud Gastel Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt aan de hand van reine, onuitputtelijke bronnen zoals zon, aardwarmte, wind, bodemwarmte, waterkracht. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is een stuk schoner als je het afzet tegen grijze stroom dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen als aardolie, steenkool of aardgas. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Direct overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem begint steeds serieuzer te worden. Door de duurzame energie checker kun je meteen alle groene energieleveranciers in Oud Gastel vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Check daarvoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Oud Gastel of bekijk de actuele ‘groene’ energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en bedrijven kiezen voor een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op middels zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra is er amper sprake van vervuiling.
 • Indien je gaat voor hernieuwbare energie bevorder je verdere uitbreiding van duurzame energie.
 • Groene elektriciteit is doorgaans niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze blijven altijd voorhanden.

Groene energie vergelijken in Oud Gastel

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Oud Gastel vergelijken (juli 2024)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en kies de groene stroom en het groene gas dat bij jou past. Aansluitend vergelijk je de meest populaire groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger i.v.m. normale stroom? Gelukkig is dat niet waar! Dankzij subsidies voor groene stroom en royale welkomstbonussen is overstappen naar groene energie zeer interessant. Probleemloos groene stroom in Oud Gastel vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (tarieven schommelen per woonplaats in Noord-Brabant).
 2. Voer je verwachte gebruik in (gas en elektriciteit).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Kies of jij schone energie uit Nederland wilt (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Kies het contract wat jullie geschikt vinden. Dat kan zijn het meest betaalbare abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Vattenfall overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als aarde, bio, bodem, wind, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Bovendien, deze alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Heel anders i.v.m. kolen, petroleum, aardgas, aardolie (vuile elektriciteit). De verwerking van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Ook interessant: groene energie Egmond aan den Hoef vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Interesse in windenergie? Ga voor een maatschappij die Hollandse windstroom aanbiedt. Of participeer in een winddeel van een windmolen als De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Oud Gastel

Onze zon is een bron die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonne energie, en bestel zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of selecteer in de vergelijkingstool de optie “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa ontstaat door het verbrandingsproces van organisch afval zoals afval van landbouw. Hier komt warmte uit voort. De oorsprong van de biomassa is vaak onduidelijk. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, we noemen dat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor ons verwarmingssysteem. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Een andere optie is stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Halderberge.

groene-stroom-oud-gastel

Een energieneutrale woning in Oud Gastel rond juli 2024

Aan de hand van onze website vind je nuttige details over groene stroom Oud Gastel. De vraag is, waarom nog betalen voor stroom, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woning met een nihile of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oud Gastel wint aan interesse. Zo’n woning verwezenlijk jij op basis van 3 factoren:

 • Jullie woning voorzien van goede isolatie.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De energie die je consumeert lokaal opwekken.

De stroomconsumptie minimaliseren bereik je door zuinige apparaten te kopen en bewust bezig te zijn met jullie gebruik. Dan kun je denken aan “neem een waterbespaarder” en de vriezer niet te dicht tegen de muur aanzetten. Het zelf opwekken van stroom gaat middels zonnepanelen, een zonneboiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes koop je stroom in bij jullie aanbieder. Niettemin, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Uiteindelijk realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de ouderwetse mono cv-ketel (zoals o.a. Intergas, Atag, Nefit, AWB of Remeha) uitgefaseerd. De welbekende mono cv-ketel mag je dan slechts vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en warm water (keuken / badkamer). In dit geval hebben we het over een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) neemt energie uit lokale luchtstromen. De onttrokken warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze warmtepomp neemt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar praktische warmte voor de centrale verwarming van je huis en gebruikswater. Het product kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Het laten plaatsen van warmtepomp in Oud Gastel kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Voordelig, en simpel te installeren. Overigens verklein je schadelijke CO2 effecten en bespaar jij op energienota. De investering ligt zo tussen de €4300 tot +/- €7900. Mede door de interessante ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Zwaag afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Momenteel vind je de groene contracten niet bij alle aanbieders. Specifieke organisaties zoals Pure Energie, Eneco, Van de Bron, Engie, Powerpeers, Greenchoice bieden deze service. Wanneer je jouw postcode invoert check je vandaag nog welke groene stroom aanbieders in Oud Gastel voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is binnen een paar minuten geregeld. De bedoeling is: het actuele levering beëindigen en natuurlijk een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom benodigt geen verdere actie van jou kant. Je aanstaande energiemaatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend schappelijk. Vandaag de dag zijn de prijzen van groene energie Oud Gastel aantrekkelijker in verhouding tot de introductieprijs. Er zijn veel gezinnen die om deze reden overstappen naar dit milieuvriendelijke alternatief. Middels onze groene energie vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Hoeveel groene pakketten zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende energiepakketten vind je bijgaand veel gekozen contracten. Opmerking: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Op basis van onze groene stroom checker ontdek je direct welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Brabant

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar Actie
 • Oxxio – Stroom en Gas Modelcontract

Energieprijzen Oud Gastel vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor gas en elektra.