Loading...

Groene stroom Egmond aan den Hoef Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt d.m.v. schone, onuitputbare bronnen als zon, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht, biomassa. Zie ook alle erkende alternatieve energiebronnen in september 2022. Het is aanmerkelijk toekomstbestendiger dan grijze elektra dat tot stand komt middels fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Simpel overstappen? Het assortiment echte groene energie is enorm toegenomen. Aan de hand van onze groene energie check kun je gemakkelijk alle groene energieleveranciers in Egmond aan den Hoef vergelijken. Wil jij ook geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar onze toelichting op energieneutraal wonen in Egmond aan den Hoef of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


De voordelen van duurzame energie

Verrassend veel mensen en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas wanneer met dit legt naast grijze stroom van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie stimuleer je innovatie op het gebied van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is doorgaans net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektra.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We spreken hier over “salderen”, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Egmond aan den Hoef

De scherpste tarieven van duurzame energiebedrijven in Egmond aan den Hoef vergelijken (september 2022)? Open dan onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Verder bekijk je alle beschikbare groene bedrijven. Is groene stroom / energie prijziger dan grijze elektra? Helemaal niet! Middels subsidies vanuit de overheid en royale welkomstbonussen is het overstappen naar duurzame energie helemaal niet zo gek. Gelijk groene stroom in Egmond aan den Hoef vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen variëren per woonplaats in Noord-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit zal je energiebehoefte verlagen.
 4. Zoek de keuze “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Bijv. specifiek stroom van Nederlandse windparken of zonnestroom uit NL.
 6. Denk na of jij schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Klik op het aanbod dat in jullie behoeftes voorziet. Ga voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: gas licht Powerpeers.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, zonne-energie, waterkracht, biomassa, aardwarmte zijn niet zo luchtvervuilend en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is een ander verhaal dan kolen, aardolie, aardgas, petroleum (grijze elektriciteit). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in september 2022. Ook interessant: groene energie Stiens vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het effect van CO-2 is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Ga voor een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of participeer in een collectieve windmolen zoals De Witte Juffer (Culemborg).

Zonne-energie Egmond aan den Hoef

Zonnestroom is een duurzame bron waar we in de toekomst van profiteren. Ervaar de kracht van de mogelijkheden van onze zon, en investeer in zonneboilers en zonnecellen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie checker de optie “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa zorgt voor ruim 50% van de actuele leverbare duurzame energie. Energie uit biomassa komt tot stand door het verbrandingsproces van organische natuur resten zoals resten uit de tuin. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is niet altijd duidelijk. Dit kan mogelijk schadelijk zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, dit heet bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook populair is stadswarmte: een combinatie van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Bergen (NH.).

groene-stroom-egmond-aan-den-hoef

Een energieneutrale woning in Egmond aan den Hoef rond september 2022

Via onze website check je handige uitleg over groene stroom Egmond aan den Hoef. De vraag is, waarom eigenlijk elektriciteit inkopen, terwijl jij ook zelf stroom kan opwekken? Een woonhuis met een beperkte of geen energierekening betitelen we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Egmond aan den Hoef wint aan interesse. Dit soort huizen bereiken jullie via het volgende model:

 • Jullie woning zo goed mogelijk isoleren.
 • Het verbruik van energie verlagen.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het verbruik van energie verlagen is te realiseren door A++ apparaten aan te schaffen, en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Onder andere niet alle radiatoren open zetten” en let bij het energieverbruik als je een (nieuwe) wasmachine koopt. De productie van energie is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter neem je stroom af bij je energiebedrijf. Daartegenover, wanneer je overhoud kan je stroom terugleveren (salderen). Onder aan de streep realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de klassieke mono cv-ketel (zoals o.a. AWB, Vaillant, Remeha, Atag of Nefit) verbannen. De huidige cv-ketel mag je dan slechts omwisselen voor een duurzaam alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp is sterk in opkomst. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt energie uit ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor het verwarmen van de woning en warm water dat je kunt gebruiken. Technisch gezien een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: Jullie eigen buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de omgevingslucht. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. Het systeem converteert de buitenlucht van 5 graden naar opgewarmd water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem en gebruikt hierbij een bodemwarmtewisselaar. Het systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van je appartement en water om te gebruiken. Deze setup kent 2 toepassingen: verwarmen in de winter, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Egmond aan den Hoef is kostbaar. Gelukkig, er is een tussenoplossing: een hybride warmtepomp installatie. De warmtepomp wordt aangesloten op de HR-ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Overigens verminder jij het negatieve CO2 effect en bespaar jij op energienota. De inkoopprijs varieert tussen de €4400 t/m €6300. Met behulp van de huidige ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Andere regio? Begin nu direct met groene stroom in Nieuwe Pekela afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Op dit moment kan dit niet bij alle maatschappijen. Unieke organisaties als Pure Energie, Engie, Van de Bron, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent focussen hierop. Via jullie adresgegevens achterhaal je vlug welke groene stroom aanbieders in Egmond aan den Hoef voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is erg gemakkelijk. De beste manier: het huidige contract annulerenen daaropvolgend een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom vereist geen complexe acties. De aanstaande maatschappij regelt alles.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Egmond aan den Hoef fors lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn steeds meer klanten op basis daarvan kiezen voor deze vorm van schone energie. Geholpen door onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een impressie te geven van enkele energie-abonnementen vind je bijgaand enkele stroompakketten. Commentaar: daartussen vind je ook enkele acties met grijze gas en stroom. Aan de hand van onze groene stroom checker zie je gemakkelijk welke pakketten duurzaam en schoon zijn.

Huidige contracten in de provincie Noord-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas variabel onbepaalde tijd
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Actie 1 jaar Vast
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Egmond aan den Hoef vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingen voor elektriciteit en gas.