Loading...

Groene stroom Nieuwe Pekela Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt op basis van milieubewuste, duurzame bronnen zoals zon, aardwarmte, biomassa, waterkracht, wind. Spring voor meer info naar voorbeelden van alternatieve energiebronnen in februari 2024. Vele malen schoner vergeleken met grijze elektra dat wordt gecreëerd d.m.v. fossiele brandstoffen als aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van 100% groene energie uit Nederland begint steeds serieuzer te worden. Met behulp van de groene stroom vergelijker kun jij vandaag nog alle groene energieleveranciers in Nieuwe Pekela vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor de details aangaande energieneutraal wonen in Nieuwe Pekela of bekijk de huidige duurzame energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Interesse in het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren is zeer lucratief. Dit heet salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • De duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Nieuwe Pekela

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuwe Pekela vergelijken (februari 2024)? Gebruik onze groene energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daarna vind je de relevante groene stroom aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger dan normale stroom? Dit is niet het geval! Door subsidies vanuit de overheid en interessante welkomstpremies is het overstappen naar duurzame energie zeer interessant. Zonder problemen groene stroom in Nieuwe Pekela vergelijken? Ons advies vind je hieronder:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven variëren per postcode in Groningen).
 2. Voer je verwachte gebruik in (elektra & gas).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de optie “groene stroom”.
 5. Maak een keuze voor het soort groene energie. Bijvoorbeeld windturbines of zonne-energie.
 6. Kies of jij de schone energie uit Nederland wil afnemen (je mag er dan op vertrouwen dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Ga voor het pakket dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Coteq Netbeheer vergelijken.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijvoorbeeld bio, wind, aarde, zon, water zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de uitstoot van CO2 zijn heel minimaal. Bovendien, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met aardgas, kolen, steenkool, aardolie (grijze energie). De verbranding van deze fossiele brandstoffen komt ons klimaat niet ten goede. Wil jij ook een groene leefomgeving? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in februari 2024. Bekijk ook de mogelijkheden voor: groene energie Dalerpeel vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom waarbij de lucht niet vervuild wordt. Het CO-2 effect is tot 100 keer lager. Gebruik maken van windenergie? Switch naar een leverancier met groene stroom van de wind. Of schrijf je in voor een winddeel van bijvoorbeeld De Trouwe Wachter (Burgerbrug).

Zonne-energie Nieuwe Pekela

Zonne-energie is een bron waar we in de toekomst van profiteren. Kies ook voor zonnecellen, en installeer zonnepanelen en zonneboilers. Kies voor de Collectieve Inkoop Zonnepanelen. Of kies in onze groene stroom checker de milieuvriendelijke “energie via zonnepanelen”.

Biomassa

Energieopwekking uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door vergissing en vergassing van organische dingen als hout en gft-afval. Dit genereert warme lucht. De oorsprong van de biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Ook is er zoiets als stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Pekela.

groene-stroom-nieuwe-pekela

Een energieneutrale woning in Nieuwe Pekela rond februari 2024

Met behulp van deze website vind je handige informatie over groene stroom Nieuwe Pekela. Maar, waarom betalen voor stroom, wanneer men ook zelf kan produceren. Een woning met een bescheiden of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nieuwe Pekela is een wens van vele. Zo’n woning bewerkstellig je via het volgende model:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • De energiebehoefte onder controle krijgen.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het verbruik van energie verminderen doe je door te kiezen voor producten met A++ label en bewuster om te gaan met stroom. O.a. “nemen van ledverlichting” en zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is. Het opwekken van energie gaat middels zonnepanelen, een (duurzame) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In het najaar en winter koop je stroom in bij je energiebedrijf. Niettemin, als de zon schijnt lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de klassieke gasgestookte ketel (zoals Nefit, AWB, Intergas, Atag of Remeha) uitgesloten. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan uitsluitend inruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing zijn populaire opties. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Verdiep je dan in de diverse soorten:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt gestuurd. Deze warmte gaat naar je cv-ketel. Je ketel verwerkt deze warmte voor vloerverwarming en heet tapwater (douche/bad). Oftewel: een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een soort airco) neemt energie uit plaatselijke lucht. De warmte uit de lucht gaat via leidingen naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. De installatie transformeert de koude lucht naar opgewarmd water rond de 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie haalt energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem vormt dit om naar naar geschikte warmte voor de opwarming van jullie appartement en douchewater. Het apparaat werkt op 2 manieren: verwarming in de koude maanden, en koelen in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Nieuwe Pekela kan veel geld kosten. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze warmtepomp wordt gecombineerd met jouw huidige cv-ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk toe te passen. Trouwens, ook minimaliseer jij het negatieve CO2 effect en besparen jullie op de energierekening. De aanschafprijs ligt in de range tussen de €3100 tot €6400. Mede door de toepasbare ISDE subsidie spreken we over een korte terugverdientijd. Start nu ook met groene stroom in Westerbork afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Tegenwoordig tref je de groene abonnementen niet bij alle aanbieders. Juist bedrijven als Engie, Greenchoice, Qurrent, Van de Bron, Pure Energie, Eneco focussen hierop. Wanneer je jouw postcode invoert ontdek je eenvoudig welke groene stroom aanbieders in Nieuwe Pekela operationeel zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De bedoeling is: het huidige levering stopzetten en hierna een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom vergt geen complexe acties. Jouw aanstaande energieaanbieder doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg verleidelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Nieuwe Pekela fors lager als je het afzet tegen jaren geleden. Er zijn behoorlijk wat families die daardoor oversluiten naar deze vorm van schone energie. Geholpen door onze “groene” vergelijker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van beschikbare energiepakketten bekijk je in het overzicht hieronder veel gekozen energiepakketten. Update: hiertussen zitten ook een aantal contracten op basis van grijze gas en stroom. Dankzij de duurzame energie check vergelijk je simpelweg welke abonnementen echt duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 1 jaar vast
 • Vattenfall – Groen uit Nederland en Gas tot 1 jaar Vast Actie
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Nieuwe Pekela vergelijken Vergelijk de beste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor gas en elektra.