Loading...

Groene stroom Westerbork Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand middels schone, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, aardwarmte, waterkracht, zon, biomassa. Meer daarover vind je via erkende alternatieve energiebronnen in juni 2024. Het is veel milieuvriendelijker dan grijze elektriciteit dat tot stand komt aan de hand van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gelijk overstappen? De keuze m.b.t. Hollandse groene energie is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van onze groene energie check kun je meteen alle groene energieleveranciers in Westerbork vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Raadpleeg hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Westerbork of doorzoek de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Opvallend veel Nederlanders en ondernemingen stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op door zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Oriënteer jij je op een pakket met schone energie? Groene stroom en groen gas hebben veel voordelen als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je switcht naar hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren behoort tot de mogelijkheden. We hebben het dan over salderen, waar je een financiële tegemoetkoming voor krijgt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Westerbork

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Westerbork vergelijken (juni 2024)? Begin direct met de energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Daarna vergelijk je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene stroom / energie prijziger dan stroom van fossiele brandstoffen? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidieregelingen en hoge welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie een goed idee. Eenvoudig groene stroom in Westerbork vergelijken? Gebruik hiervoor onze 8 tips:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (de actuele tarieven variëren per woonplaats in Drenthe).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en elektra).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Verreken dit dan direct.
 4. Klik op het kopje “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens van eigen bodem of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (je weet dan zeker dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Klik op het abonnement wat jullie geschikt vinden. Kies meteen voor het voordeligste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Maak gebruik van de handige overstapservice. Ga verder naar: verbruik Engie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals windenergie, bodemwarmte, biomassa, zonne-energie, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Bovendien, deze vorm van alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is een ander verhaal dan petroleum, kolen, aardolie, steenkool (grijze elektriciteit). Het huidige verbranden van deze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een milieuvriendelijk Nederland? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Vind alles uit over groene energie Losser vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Selecteer een energiemaatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een gezamenlijk windmolenproject als De Boerenzwaluw in Friesland.

Zonne-energie Westerbork

Onze zon is het type energie die nooit opraakt. Profiteer zelf van de mogelijkheden van onze zon, en bestel boilers en zonnepanelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in onze groene energie vergelijker de filter “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de duurzame energie in Nederland. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische natuur resten zoals rioolslib. Het restproduct hiervan is warmte. Waar biomassa precies vandaan komt kan ontraceerbaar zijn. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit passen we toe voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Midden-Drenthe.

groene-stroom-westerbork

Een energieneutrale woning in Westerbork rond juni 2024

Op onze website lees je uitgebreide toelichting op groene stroom Westerbork. Alleen, waarom een stroomcontract afsluiten, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met nauwelijks tot geen energielasten kwalificeren we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Westerbork wordt steeds populairder. Deze woningen realiseren jullie aan de hand van drie aspecten:

 • Jullie huis zo goed mogelijk isoleren.
 • De energieconsumptie minimaal houden.
 • De stroom die je verbruikt lokaal opwekken.

Het verbruik van elektra laag houden doe je door zuinige apparaten te kopen en actief te letten op jouw apparaten. Denk aan “haal opladers uit het stopcontact” en gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden. Zelfstandig energie-opwekken doe je met zonnecellen, een (duurzame) boiler plus een warmtepomp. Als het buiten koud is koop je stroom in bij het energie-aanbieder. Daarentegen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt lever jij terug aan het net (salderen). Uiteindelijk bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Binnen enkele jaren wordt de “gewone” verwarmingsketel (als AWB, Vaillant, Remeha, Intergas of Atag) niet meer toegestaan. De huidige cv-ketel mag je dan alleen omruilen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden veel toegepast. Overweeg jij de optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over de volgende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp benut warmte uit de ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt afgevoerd. De warmte die hieruit ontstaat wordt gebruik door de CV-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). In dit geval hebben we het over een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (met een soort ventilator) nuttigt warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. Het apparaat transformeert de koude lucht naar opgewarmd water van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jullie huis en gebruikswater. Deze setup werkt op 2 manieren: een warm huis in de winter, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Westerbork vergt een hele investering. Goed om te weten, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en zonder moeite toe te passen. Bovendien verminder jij schadelijke CO2 effecten en bespaart men op maandelijkse energielasten. De investering varieert tussen de €3300 tot +/- €6600. Mede door de toepasbare ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Geesbrug afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Tegenwoordig is dat geen optie bij alle bedrijven. Unieke leveranciers zoals Eneco, Pure Energie, Van de Bron, Engie, Powerpeers, Qurrent maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken ontdek jij moeiteloos welke groene stroom aanbieders in Westerbork actief zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is kinderspel. De beste manier: jullie actuele pakket beëindigen en daarna een groen energiecontract afsluiten. Op groene stroom overstappen vereist geen verdere actie van jou kant. Jullie aanstaande maatschappij regelt het papierwerk.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker verleidelijk. Momenteel zijn de prijzen van groene energie Westerbork flink lager in vergelijking met de beginperiode. We zien meer en meer klanten die om deze reden switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Met behulp van de groene energievergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van enkele contracten bekijk je hieronder de meest populaire energiecontracten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook aanbiedingen voor grijze gas en stroom. Door middel van de duurzame energie check achterhaal je gemakkelijk welke aanbieders milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Drenthe

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 5 jaar Actie
 • Essent – Modelcontract Stroom + Gas
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas Vast Actie tot 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel 1 jaar

Energieprijzen Westerbork vergelijken Vergelijk de goedkoopste groene energieleveranciers en contracten voor gas en stroom.