Loading...

Groene stroom Losser Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt opgewekt met behulp van niet vervuilende, duurzame bronnen zoals wind, biomassa, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in juli 2024. Het is aanmerkelijk duurzamer als je het afzet tegen grijze energie dat tot stand komt via fossiele brandstoffen zoals bijvoorbeeld aardgas, aardolie of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. À la minute overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Op basis van de duurzame energie checker kan je nu alle groene energieleveranciers in Losser vergelijken. Streef jij naar geen gasververbruik meer? Bekijk hiervoor onze toelichting op energieneutraal wonen in Losser of bekijk de actuele milieuvriendelijke energiecontracten.


Voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en ZZP’ers switchen naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend via zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas in verhouding tot grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je kiest voor hernieuwbare energie vergroot je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter niet duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren is een optie. In de volksmond heet dat ‘salderen’, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De genoemde duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Losser

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Losser vergelijken (juli 2024)? Start met onze groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, voer het geschatte verbruik in en selecteer het type groene stroom en groen gas. Hierna ontdek je de beste groene energiemaatschappijen. Is groene stroom prijziger i.v.m. reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Aan de hand van subsidies vanuit de overheid en royale cash-back acties is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom beslist aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Losser vergelijken? Onze adviseur geeft je hiervoor 8 handvatten:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen van elektra variëren per regio in Overijssel).
 2. Vul het geschatte verbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Trek dit daarvan af.
 4. Klik op de optie “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Bijvoorbeeld windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Kies bewust of je de schone energie uit Nederland wil afnemen (jij mag er van vanuit gaan dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement dat je wensen dekt. Bijvoorbeeld een goedkoop abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: Innova Energie gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen zoals aardwarmte, windenergie, zonne-energie, biomassa, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is onuitputtelijk. Totaal niet te vergelijken met aardgas, kolen, petroleum, aardolie (vuile elektra). De verwerking van de fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juli 2024. Vind alles uit over groene energie Belt-Schutsloot vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder dat er sprake is van luchtvervuiling. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Interesse in windenergie? Selecteer een leverancier die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Een alternatief is een collectieve windmolen zoals De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Losser

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie die altijd aanwezig is. Ontdek zelf de voordelen van de mogelijkheden van onze zon, en neem zonnepanelen en zonneboilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in de groene stroom vergelijker de mogelijkheid “zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa-energie beslaat meer dan de helft van alle beschikbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organisch afval zoals hout en gft-afval. Het restproduct hiervan is warmte. De samenstelling van biomassa is doorgaans twijfelachtig. Mogelijk is dit niet de beste optie.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit zetten we in voor het opwarmen van onze woning. Hiervoor kun je een warmtepomp gebruiken. Daarnaast kennen we stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Losser.

groene-stroom-losser

Een energieneutrale woning in Losser rond juli 2024

Met Groenestroomaanbieding.nl vergelijk je belangrijke informatie over groene stroom Losser. Echter, waarom zou ik betaalde stroom gebruiken, als je ook zelf kan produceren. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energienota noemen we een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Losser wint aan interesse. Dit soort huizen bereiken jullie via het volgende model:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

Het gebruik van elektra verminderen is te realiseren door zuinige apparaten te kopen en wekelijks een analyse te maken van stroom. Veel gehoord is “alleen wassen met volle wasmachine” en zorg dat je koelkast goed sluit. Het zelf opwekken van stroom doe je met zonnecellen, een (zonne) boiler plus een warmtepomp. In koude periodes neem je stroom af bij jullie leverancier. Aan de andere kant, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Over een jaar gemeten bereik je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele cv-ketel (van Vaillant, Remeha, AWB, Nefit of Intergas) uitgesloten. De huidige mono cv-ketel mag je dan enkel omwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride opstelling worden als opvolgers gezien. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor verwarming (vloer / radiator) en voor het efficiënt opwarmen van water. Een typisch voorbeeld van een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort van airco-installatie) benut de warmte uit de lucht. De onttrokken warmte gaat naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem zet de koude lucht om in naar warm water van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant nuttigt warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. Het apparaat zet dit om naar naar bruikbare warmte voor de vloerverwarming van jullie appartement en douchewater. Het apparaat heeft een dubbele functie: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Losser is duur. Maar, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp installatie. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Het is betaalbaar en simpel toe te passen. Daarbij minimaliseer jij de uitstoot van CO2 en besparen jullie op maandelijkse energielasten. De inkoopprijs ligt zo tussen de €3100 tot +/- €7200. Mede door de actuele ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Ulestraten afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Op dit moment is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Met name partijen zoals Eneco, Qurrent, Pure Energie, Van de Bron, Engie, Greenchoice focussen hierop. Op basis van je postcode zie je simpelweg welke groene stroom aanbieders in Losser operationeel zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is niet ingewikkeld. Twee acties zijn belangrijk: jouw lopende levering opzeggen en uiteraard een groen energiecontract afsluiten. Overstappen naar groene stroom behoeft geen complexe acties. Jullie toekomstige energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn opvallend aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Losser fors lager wanneer je dit vergelijkt met de beginperiode. Er zijn veel woningeigenaren die daarom voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Op basis van de groene energie checker vind je het prijsverschil met grijze energie.

Wat is het actuele aanbod met groene contracten?

Om je een impressie te geven van huidige pakketten tref je bijgaand veel gekozen contracten. Update: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Op basis van onze groene energie check check je spoedig welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Populaire contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – Groene Stroom Standaard en Gas Variabel
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas Variabel 3 jaar

Energieprijzen Losser vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energieleveranciers en kortingsacties voor gas en stroom.