Loading...

Groene stroom Belt-Schutsloot Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wekken we op door gebruik te maken van reine, onuitputtelijke bronnen zoals bodemwarmte, biomassa, waterkracht, zon, aardwarmte. Lees ook het kopje over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in december 2023. Het is veel toekomstbestendiger dan grijze stroom dat wordt gecreëerd op basis van fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem is enorm toegenomen. Door gebruik te maken van de duurzame energie check kan jij direct alle groene energieleveranciers in Belt-Schutsloot vergelijken. Is jouw doel ook 0 op de meter? Scroll meteen naar het stukje over energieneutraal wonen in Belt-Schutsloot of bekijk de recente duurzame energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer huizeneigenaren en ondernemers switchen naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom middels zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Oriënteer jij je op een contract met schone energie? Er zijn veel voordelen van groene stroom en groen gas als je het vergelijkt met grijze elektriciteit van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Wanneer je overstapt naar hernieuwbare energie stimuleer je de aanmaak van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is in de regel niet veel duurder dan grijze elektriciteit.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. We hebben het dan over salderen, en hiervoor ontvang je een vergoeding.
 • De duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Belt-Schutsloot

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Belt-Schutsloot vergelijken (december 2023)? Begin direct met de duurzame energievergelijker! Vul jouw gegevens in, schat jouw verbruik en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Nadien bekijk je de beste groene energie-aanbieders. Is groene stroom prijziger dan grijze elektriciteit? Dat hoeft niet zo te zijn! Met behulp van subsidieregelingen en hoge cash-back acties is overstappen naar groene energie zeer aantrekkelijk. Direct groene stroom in Belt-Schutsloot vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Start met je postcode en huisnummer (prijzen variëren per woongebied in Overijssel).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (stroom & gas).
 3. Heb je zonnepanelen? Verreken dit dan direct.
 4. Selecteer het filter “groene stroom”.
 5. Selecteer het type groene energie. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonnepanelen.
 6. Denk na of jij Nederlandse schone energie wil inkopen (dit geeft je de zekerheid dat de elektriciteit ook echt duurzaam is.)
 7. Selecteer het abonnement wat jullie geschikt vinden. Bijvoorbeeld het goedkoopste energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: welkomstpremie MAIN Energie.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kunnen wij kiezen?

Duurzame energiebronnen als water, aarde, wind, bodem, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de invloed op broeikaseffect is minimaal. Het mooiste is, dit type alternatieve energie is ontzettend duurzaam. Dat is wel wat anders dan kolen, petroleum, aardolie, aardgas (grijze elektriciteit). De verbranding van alle fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een milieuvriendelijk Nederland? Check snel alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in december 2023. Mensen zochten ook naar: groene energie Oud-Alblas vergelijken.

Windenergie

Windturbines genereren stroom zonder luchtvervuiling effecten. Uitstoot van CO-2 blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Stap over naar een energieaanbieder die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Vier Winden (Noord-Holland).

Zonne-energie Belt-Schutsloot

Zonne-energie is een bron die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonne energie, en ga voor boilers en zonnepanelen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie vergelijker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa wordt geproduceerd door de verbranding / gassing van organische stoffen als hout en gft-afval. Hiermee genereert men warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, zo ontstaat bodemwarmte. Steeds vaker onttrekken we de warmte uit de bodem, en dit wenden we aan voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Ook populair is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en “restwarmte” dat komt van fabrieken (warmtenet) in de gemeente Steenwijkerland.

groene-stroom-belt-schutsloot

Een energieneutrale woning in Belt-Schutsloot rond december 2023

Middels deze website check je praktische toelichting op groene stroom Belt-Schutsloot. Echter, hoezo betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan genereren. Een appartement met een bescheiden of geen energierekening beschrijven we als een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Belt-Schutsloot is een wens van vele. Een huis als dit kan jij bereiken op de volgende manier:

 • Jullie huis van de juiste isolatiewaarden voorzien.
 • Het afnemen van energie reduceren.
 • De benodigde energiemet eigen materiaal genereren.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren doe je door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op je verbruik. Bijvoorbeeld “haal opladers uit het stopcontact” en gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief. Zelfstandig energie-opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonne-boiler of uiteraard een warmtepompsysteem. In koude periodes zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie energie-aanbieder. Maar, als je te veel opwekt lever je stroom terug (salderen). Onder aan de streep kom je tot “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de welbekende mono cv-ketel (zoals o.a. Atag, Nefit, Intergas, AWB of Remeha) niet langer toegestaan. De klassieke verwarmingsketel mag je dan uitsluitend omwisselen voor een toekomstbestendig alternatief. Een warmtepomp of een hybride installatie is sterk in opkomst. Denk je aan de mogelijkheid: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp haalt (warmte) ventilatielucht precies voor het naar buiten wordt geventileerd. De warmte die hieruit ontstaat gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Een typisch voorbeeld van een hybride warmtepomp.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit die buiten staat (met een soort ventilator) profiteert van energie uit de lucht buiten. Deze warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die in huis in geïnstalleerd. Dit systeem verandert de koude buitenlucht naar heet gebruikswater van 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant haalt energie uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. De warmtepomp verandert dit naar praktische warmte voor de verwarming van jouw woning en het tapwater. Deze setup werkt op 2 manieren: verwarmen in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Belt-Schutsloot is duur. Gelukkig, je kunt besparen: een hybride warmtepomp systeem. Deze installatie werkt samen met de op gas draaiende ketel. Niet al te duur, en gemakkelijk te installeren. Verder verlagen jullie schadelijke CO2 effecten en bespaart men op energielasten. De aanschafprijs ligt tussen de €4300 tot +/- €7200. Via de actuele ISDE subsidie is de terugverdientijd erg kort. Wellicht ook beschikbaar: groene stroom in Kerkwerve afsluiten.

Wie zijn aanbieders van groene stroom?

Momenteel is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Vooral bedrijven als Eneco, Pure Energie, Van de Bron, Qurrent, Powerpeers, Engie verzorgen dit voor je. Wanneer je jouw postcode invoert zie jij ogenblikkelijk welke groene stroom aanbieders in Belt-Schutsloot actief zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Het stappenplan is: jullie bestaande verbintenis annulerenen hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vraagt niet om verdere woningaanpassingen. De aanstaande energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn erg interessant. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Belt-Schutsloot aantrekkelijker in verhouding tot een paar jaar terug. Er zijn veel woningeigenaren die daarom switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Op basis van onze groene energie vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energiecontracten tref je hierna veel gekozen stroompakketten. Update: niet uitsluitend 100% duurzame contracten, ook aanbieders van grijze gas en stroom. Aan de hand van de groene stroom vergelijker bekijk je binnen no-time welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 4 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas Vast 3 jaar Actie

Energieprijzen Belt-Schutsloot vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energiebedrijven en contracten voor elektriciteit en gas.