Loading...

Groene stroom Oud-Alblas Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom komt tot stand door middel van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als wind, waterkracht, zon, aardwarmte, biomassa. Of lees direct meer over veel gebruikte alternatieve energiebronnen in juni 2024. Dit is beduidend beter voor het milieu dan grijze stroom dat wordt opgewekt op basis van fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, aardgas of steenkool. Hier lees je meer over voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het aantal aanbieders van Hollandse groene energie wordt steeds beter. Door onze groene stroom checker kan je eenvoudig alle groene energieleveranciers in Oud-Alblas vergelijken. Streven jullie ook naar geen gasververbruik meer? Scroll meteen naar onze informatie over energieneutraal wonen in Oud-Alblas of doorzoek de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Alle voordelen van duurzame energie

Steeds meer woningeigenaren en bedrijven ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. Hiervoor zijn aantrekkelijke subsidies. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze energie van Vattenfall, Eneco of Essent.

 • Bij het genereren van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Op het moment dat je gaat voor hernieuwbare energie draag je bij aan verdere uitbreiding van groene energie.
 • Groene elektriciteit is normaliter verkrijgbaar voor dezelfde prijs als grijze energie.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren behoort tot de mogelijkheden. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Oud-Alblas

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Oud-Alblas vergelijken (juni 2024)? Open dan onze energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), voer het geschatte verbruik in en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. In de volgende stap check je de best matchende groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom prijziger i.v.m. grijze elektra? Helemaal niet! Dankzij subsidies vanuit de overheid en hoge welkomstbonussen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom voor iedereen aan te raden. Binnen een paar minuten groene stroom in Oud-Alblas vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen zijn afhankelijk van regio in Zuid-Holland).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektriciteit).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Trek dit daarvan af.
 4. Ga naar de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Je kunt denken aan windmolens of zonneweides.
 6. Kies bewust of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (dit geeft je de zekerheid dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Selecteer het aanbod dat bij jou past. Bijvoorbeeld het meest aantrekkelijk geprijsde contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: Pure Energie overstappen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen zijn geschikt?

Duurzame energiebronnen als bijv. water, wind, bio, bodem, aarde vervuilen de lucht nauwelijks en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is niet uitputbaar. Totaal niet te vergelijken met petroleum, steenkool, kolen, aardgas (grijze stroom). Het verbranden van fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Wil jij ook een prettig leefklimaat? Hieronder vind je de diverse vormen van goedkope duurzame elektriciteit in juni 2024. Mensen zochten ook naar: groene energie Eibergen vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. De CO-2 uitstoot blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Switch naar een energieaanbieder met groene windstroom. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Oud-Alblas

Zonnestroom is een duurzame bron die oneindig gebruikt kan worden. Kies ook voor zonnecellen, en installeer boilers en zonnepanelen. Je kunt ook zonnepanelen delen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de optie “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa levert ruim 55% van alle duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt geproduceerd door vergissing en vergassing van organische dingen als mest en maïs. Dit genereert warme lucht. De herkomst van biomassa is ontransparant. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, dit is in feite bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit passen we toe voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Een andere optie is stadswarmte: een unieke koppeling van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Molenwaard.

groene-stroom-oud-alblas

Een energieneutrale woning in Oud-Alblas rond juni 2024

Op basis van onze website vergelijk je bruikbare uitleg over groene stroom Oud-Alblas. Alleen, hoezo stroom afnemen, wanneer men ook zelf kan realiseren. Een woonhuis met een nihile of geen energienota typeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Oud-Alblas is een wens van vele. Een woning als dat realiseren jullie op de volgende manier:

 • Jullie appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Gas en stroom gebruik onder controle krijgen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het gebruik van elektra stabiliseren doe je door zuinige apparaten te kopen en dagelijks te focussen op jouw apparaten. Onder andere bewust met de waterkoker omgaan” en maak van je koelkast geen iglo. Het genereren van stroom kan met zonnepanelen, een zonne-boiler en steeds vaker met een warmtepomp (ketel). In het najaar en winter zul je elektriciteit inkopen bij je energieleverancier. Daarentegen, als jullie meer opwekken dan je gebruikt kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Rond 2021 wordt de ouderwetse hr-ketel (Intergas, Atag, Nefit, Remeha of Vaillant) uitgesloten. De oude & vertrouwde verwarmingsketel mag je dan uitsluitend inwisselen voor een alternatief dat minder of geen gas verbruikt. Een warmtepomp of een hybride opstelling is de opvolger van de CV. Overweeg jij de optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de verschillende modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp profiteert van (warmte) ventilatielucht net voor het naar buiten wordt afgezogen. De warmte die hieruit ontstaat gaat rechtstreeks naar jouw CV. De HR-ketel past deze warmte toe voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Het is dus een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: Een buitenunit (een speciale buitenventilator) onttrekt de energie uit lokale luchtstromen. Deze warmte wordt vervoerd naar de warmtepomp binnen in huis. De installatie zet de koude lucht om in naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van warmte uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verandert dit naar geschikte warmte voor de verwarming van jouw huis en gebruikswater. Deze setup kan twee dingen doen: verwarming in de koude maanden, en koelen tijdens warme periodes.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Oud-Alblas is duur. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Goedkoop, en probleemloos te installeren. Verder verlagen jullie de uitstoot van CO2 en bezuinig je op stroomkosten. De aanschafprijs ligt tussen de €3600 tot +/- €7400. Met behulp van de huidige ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Zwagerbosch afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle aanbieders. Vooral maatschappijen als Powerpeers, Qurrent, Eneco, Pure Energie, Greenchoice, Van de Bron verzorgen dit voor je. Door te adres te gebruiken tref jij zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Oud-Alblas voorhanden zijn.

Hoe werkt overstappen?

Overstappen is erg simpel. Twee acties zijn belangrijk: jullie huidige levering opzeggen en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Op groene stroom overstappen vereist geen aanpassingen aan de woning. Jouw nieuwe leverancier doet dit voor jou.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg schappelijk. Op het moment zijn de prijzen van groene energie Oud-Alblas fors lager wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren geleden. Er zijn veel families die daardoor switchen naar duurzaam geproduceerde energie. Middels onze “groene” vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende energiepakketten tref je in het overzicht hieronder toonaangevende stroom abonnementen. Update: daartussen vind je ook enkele aanbieders van grijze gas en stroom. Door gebruik te maken van de duurzame energie checker detecteer je ogenblikkelijk welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Geldige contracten in de provincie Zuid-Holland

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Garantieprijs Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en Groen gas 1 jaar vast
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 3 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 1 jaar
 • UnitedConsumers – Windstroom en Gas 1 jaar Vast Actie

Energieprijzen Oud-Alblas vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energie-aanbieders en kortingen voor elektra en gas.