Loading...

Groene stroom Zwagerbosch Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van milieuvriendelijke, onuitputtelijke bronnen zoals wind, zon, aardwarmte, bodemwarmte, waterkracht. Spring voor meer info naar populaire alternatieve energiebronnen in april 2024. Dit is beduidend milieuvriendelijker als je het afzet tegen grijze energie dat wordt opgewekt door gebruik te maken van fossiele brandstoffen als bijv. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Gemakkelijk overstappen? Het aanbod met Hollandse groene energie begint steeds serieuzer te worden. Door onze groene stroom checker kan je meteen alle groene energieleveranciers in Zwagerbosch vergelijken. Streef jij naar gasvrij wonen? Scroll meteen naar het stappenplan voor energieneutraal wonen in Zwagerbosch of doorzoek de populaire ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer huishoudens en ondernemers ontdekken de voordelen van de groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom via zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over een contract met schone energie? Er zijn genoeg positieve aspecten bij groene stroom en groen gas in vergelijking met grijze stroom van Essent, Vattenfall of Eneco.

 • Tijdens het productieproces van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij de keuze maakt voor hernieuwbare energie motiveer je de aanmaak van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal nauwelijks duurder dan grijze stroom.
 • Zelf opgewekte energie terugleveren kan natuurlijk ook. Dit heet salderen, waarvoor je een kleine vergoeding ontvangt.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. We grijpen nooit mis.

Groene energie vergelijken in Zwagerbosch

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Zwagerbosch vergelijken (april 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Geef aan waar je woont (postcode), geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Hierna ontdek je de beste groene energieleveranciers. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze stroom? Helemaal niet! Met behulp van subsidies en hoge welkomstaanbiedingen is de overstap naar duurzaam opgewekte stroom helemaal niet zo gek. À la minute groene stroom in Zwagerbosch vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (prijzen van groene stroom zijn weer anders per woonplaats in Friesland).
 2. Geef het ingeschatte energieverbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Hebben jullie zonnecellen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Je kunt denken aan windmolens uit NL of zonneparken.
 6. Selecteer of je Nederlandse schone energie wil inkopen (dit is vaak een garantie dat elektriciteit echt duurzaam is.)
 7. Kies het aanbod wat je interessant vindt. Onder andere een goedkoop energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen gaat eenvoudig online. Bekijk ook: stroom van Endinet Groep.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Wat voor alternatieve energiebronnen zijn er allemaal?

Duurzame energiebronnen als zonne-energie, biomassa, bodemwarmte, windenergie, waterkracht zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot wordt flink gereduceerd. Goed om te noemen, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Dat is wel wat anders dan kolen, steenkool, petroleum, aardolie (vuile elektra). Het gebruik van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Zet jij je in voor een schonere lucht? Doorzoek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in april 2024. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Nieuwebrug vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan zonder luchtvervuiling effecten. Het CO-2 effect is minimaal. Overstappen naar windenergie? Switch naar een maatschappij die rechtstreeks inkoopt bij Nederlandse turbines. Of kies voor een gezamenlijk windmolenproject als De Blauwe Reiger (Burgerbrug).

Zonne-energie Zwagerbosch

Zonne-energie is het type energie die altijd aanwezig is. Ervaar de kracht van zonnecellen, en installeer zonneboilers en zonnecellen. Participeer in een zonnepanelenpark. Of selecteer in onze groene energie checker de mogelijkheid “zonnestroom uit NL”.

Biomassa

Energie uit biomassa bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie vanuit biomassa kent z’n oorsprong in het verbranden van organische dingen als etensresten. Hier komt warmte uit voort. De samenstelling van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

Vooral in de zomer verwarmt de zon de bodem, op die manier ontstaat bodemwarmte. Deze energie halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Een warmtepomp ondersteunt dit proces. Soms is ook stadswarmte een optie: een samensmelting van aardwarmte en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Kollumerland en Nieuwkruisland.

groene-stroom-zwagerbosch

Een energieneutrale woning in Zwagerbosch rond april 2024

Met behulp van onze website vergelijk je belangrijke info over groene stroom Zwagerbosch. Alleen, waarom nog betalen voor stroom, wanneer men ook zelfvoorzienend kan zijn. Een woonhuis met een verwaarloosbare of geen energiekosten duiden we aan als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Zwagerbosch is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bewerkstellig je door de volgende aanpassingen te doen:

 • Je woning redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname verlagen.
 • De energie die je consumeert zelf opwekken.

Het energieverbruik stabiliseren is mogelijk door te letten op het A++ label en dagelijks te focussen op stroom. Onder andere een programmeerbare thermostaat” en niet een te grote vriezer kopen. Zelfstandig energie-opwekken gaat middels zonnepanelen, een zonne-boiler en natuurlijk een warmtepomp (ketel). In de winter heb je wel stroom nodig van je energie-aanbieder. Maar, als het warm is lever jij terug aan het net (salderen). Onder aan de streep spreken we over “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Nog heel even, en dan wordt de klassieke verwarmingsketel (als Remeha, Atag, Intergas, AWB of Nefit) verbannen. De “gewone” gasgestookte ketel mag je dan slechts omruilen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Overweeg jij de optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees dan zeker onderstaande modellen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp nuttigt warmte uit de ventilatielucht nog voordat het naar buiten wordt vervoerd. De energie die dat genereert gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor warm tapwater. Eigenlijk een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) profiteert van warmte uit de lucht. Deze warmte gaat naar de warmtepomp binnen in huis. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar verwarmingswater tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het apparaat verwerkt dit naar toepasbare warmte voor het aansturen van de verwarming van je appartement en water om te gebruiken. De warmtepomp heeft een dubbele functie: een warm huis in de winter, en het koelt jouw huis in de zomer.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp installeren in Zwagerbosch kan veel geld kosten. Goed nieuws, je kunt besparen: een hybride warmtepomp installatie. Dit systeem sluit je aan op jouw huidige cv-ketel. Het is betaalbaar en zonder moeite te plaatsen. Overigens minimaliseer jij de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op energienota. De inkoopprijs ligt tussen de €2700 tot +/- €7000. Via de aantrekkelijk ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Hem afsluiten.

Welke leveranciers hebben groene stroom?

Vandaag de dag kan dit niet bij alle aanbieders. Specifieke leveranciers zoals Eneco, Engie, Pure Energie, Greenchoice, Powerpeers, Qurrent faciliteren dit. Door je postcode in te vullen spot jij nu welke groene stroom aanbieders in Zwagerbosch operationeel zijn.

Hoe stap ik over van energie ?

Overstappen is heel eenvoudig. Wat jij moet doen: je bestaande verbintenis ontbinden en uiteraard een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom vergt geen verdere woningaanpassingen. Jouw nieuwe energieleverancier pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Hedendaags zijn prijzen van groene energie Zwagerbosch een stuk lager als je het afzet tegen de beginperiode. Er zijn behoorlijk wat huizeneigenaren die voorkeur hebben voor deze vorm van schone energie. Middels de groene energie checker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een impressie te geven van enkele energie-abonnementen vind je in het overzicht hieronder de meest populaire stroomcontracten. Kanttekening: daartussen vind je ook enkele pakketten met grijze gas en stroom. Middels de groene stroom vergelijker vind je moeiteloos welke contracten daadwerkelijk “schoon” zijn.

Actuele contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas 1 jaar Vast Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 2 jaar Prijs Zeker
 • Vandebron – 100% lokale windstroom en CO2 gecompenseerd gas 1 jaar vast Actie
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 1 jaar vast
 • Powerpeers – Opwekkersstroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas Vast 1 jaar
 • Delta – Groene Stroom en Gas Variabel

Energieprijzen Zwagerbosch vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en kortingsacties voor gas en stroom.