Loading...

Groene stroom Nieuwebrug Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we met schone, toekomstbestendige bronnen als bodemwarmte, biomassa, zon, aardwarmte, wind. Zie ook alle veel gebruikte alternatieve energiebronnen in maart 2023. Dit is beduidend duurzamer in vergelijking met grijze stroom dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardolie, steenkool of aardgas. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Eenvoudig overstappen? Het assortiment echte groene energie wordt alsmaar beter. D.m.v. de groene stroom vergelijker kunnen jullie eenvoudig alle groene energieleveranciers in Nieuwebrug vergelijken. Streven jullie ook naar een gasloze woning? Zie ook de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Nieuwebrug en overweeg de huidige ‘groene’ energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer mensen en ondernemers stappen over naar een groene energieleverancier, of zijn zelfvoorzienend geholpen door zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Overweeg jij de overstap naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten ten opzichte van grijze elektriciteit van Eneco, Vattenfall of Essent.

 • Bij het maken van duurzame elektra aanzienlijk minder CO2 vrij.
 • Zodra jij kiest voor hernieuwbare energie motiveer je de ontwikkeling van groene stroom.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk net zo aantrekkelijk geprijst i.v.m. grijze elektriciteit.
 • Je eigen stroom weer terugleveren is zeker mogelijk. We noemen dat salderen, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputbaar. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Nieuwebrug

De geldende tarieven van duurzame energiebedrijven in Nieuwebrug vergelijken (maart 2023)? Start met onze groene energievergelijker! Vul jouw gegevens in, voer het geschatte verbruik in en maak een keuze uit de opties m.b.t. groene stroom en groen gas. Vervolgens vergelijk je de beste groene maatschappijen. Is groene energie / stroom hoger geprijsd i.v.m. grijze elektra? Dit is niet het geval! Dankzij subsidies voor groene stroom en hoge welkomstaanbiedingen is overstappen naar groene stroom zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Nieuwebrug vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Vul jouw postcode in (de actuele tarieven zijn weer anders per woonplaats in Friesland).
 2. Geef aan hoeveel je verbruikt (gas en stroom).
 3. Wekken jullie eigen elektra op (zon)? Trek dit daarvan af.
 4. Gebruik het filter “groene stroom”.
 5. Geef aan wat voor type groene energie je wenst. Dit kan zijn windturbines of zonnestroom uit NL.
 6. Beslis of je schone energie wenst van eigen bodem (dit geeft je de zekerheid dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Selecteer het abonnement met de beste voorwaarden. Selecteer direct het goedkoopste energiecontract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: Budget Energie prijzen.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen zoals o.a. bodem, zon, water, bio, aarde zijn niet zo luchtvervuilend en het effect van CO-2 wordt flink gereduceerd. Daarnaast, deze vorm van alternatieve energie is onuitputbaar. Totaal niet te vergelijken met steenkool, aardolie, kolen, aardgas (vuile stroom). Het gebruik van fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Wil jij ook een schonere lucht? Doorzoek dan de mogelijke opties voor goedkope duurzame elektriciteit in maart 2023. Misschien vind je dit ook relevant: groene energie Dalmsholte vergelijken.

Windenergie

Windturbines leveren ons stroom op een hele verantwoorde manier. Het CO-2 effect blijft zeer beperkt. Switchen naar windenergie? Kies voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of neem een aandeel in een winddeel van bijvoorbeeld De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Nieuwebrug

Zonne-energie is het type energie die oneindig gebruikt kan worden. Stap ook over naar zonnestroom, en bestel zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of kies in de groene stroom vergelijker de filter “Nederlandse zonnestroom”.

Biomassa

Biomassa energie bezorgt ons meer dan de helft van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa-energie kent z’n oorsprong in het branden / vergissen van organische dingen als aardappelschillen. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, op die manier ontstaat bodemwarmte. De warmte kunnen we uit de grond halen, en dit zetten we in voor het verwarmen van woningen. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente Heerenveen.

groene-stroom-nieuwebrug

Een energieneutrale woning in Nieuwebrug rond maart 2023

D.m.v. deze website bekijk je alle details over groene stroom Nieuwebrug. De vraag is, waarom nog betaalde stroom gebruiken, terwijl jij ook zelf kan realiseren. Een woning met een nihile of geen energierekening bestempelen we als “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Nieuwebrug is onderwerp van gesprek. Dit soort huizen bereiken jullie op de volgende manier:

 • Je huis redelijk tot goed isoleren.
 • Energieverbruik verlagen.
 • De energie die je consumeert zelfstandig producten.

Het verbruik van energie beperken is te realiseren door energiezuinige apparaten te gebruiken, en bewust bezig te zijn met je verbruik. Veel gehoord is “een goede thermoskan gebruiken” en een hr-ketel gebruiken. Het genereren van stroom gaat middels zonnepanelen, een (zonne) boiler en natuurlijk een warmtepompsysteem. In koude periodes heb je wel stroom nodig van je maatschappij. Echter, in de warmte maanden kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Al met al heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Vanaf 2021 is de oude en vertrouwde cv-ketel (van Nefit, AWB, Intergas, Vaillant of Atag) niet langer toegestaan. De “gewone” CV-ketel op gas mag je dan slechts vervangen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp zijn populaire opties. Is het een optie: jullie CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor de verschillende type systemen:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp gebruikt als bron de warmte uit de afvoer-ventilatielucht alvorens het naar buiten wordt afgezogen. De gewonnen warmte gaat rechtstreeks naar jouw CV. Je ketel verwerkt deze warmte voor het aansturen van de verwarming en voor het efficiënt opwarmen van water. Dit noemen we ook een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit de buitenlucht. De warmte uit de lucht gaat naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp converteert de buitenlucht van 5 graden naar heet water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit systeem neemt warmte uit de bodem met speciale bodemwarmtewisselaars. De warmtepomp transformeert dit naar hogere temperatuur warmte voor het opwarmen van jouw huis en gebruikswater. De installatie heeft 2 functies: warmte in de herfst en winter, en het koelt de woning in de warme maanden.

Hybride warmtepomp
Een warmtepomp laten plaatsen in Nieuwebrug kan veel geld kosten. Goed om te weten, er is een betaalbaar alternatief: een hybride warmtepomp systeem. Een combinatie van een warmtepomp met de op gas draaiende ketel. Voordelig, en probleemloos te plaatsen. Tevens verklein je de bijdrage aan het broeikaseffect en bespaart men op stroomkosten. Het tarief ligt zo tussen de €3500 en €7100. Via de toepasbare ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Westergeest afsluiten.

Hoeveel aanbieders hebben groene stroom?

Tegenwoordig kan dit niet bij alle maatschappijen. Juist leveranciers als Pure Energie, Eneco, Powerpeers, Engie, Qurrent, Van de Bron verzorgen dit voor je. Op basis van je postcode achterhaal je vlug welke groene stroom aanbieders in Nieuwebrug aanwezig zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is verrassend eenvoudig. Wat jij moet doen: jullie bestaande abonnement annulerenen natuurlijk een andere, groene maatschappij nemen. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Jullie volgende aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeer goed. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Nieuwebrug aantrekkelijker in verhouding tot enkele jaren geleden. Er zijn steeds meer families die overstappen naar duurzaam geproduceerde energie. Door onze groene energie vergelijker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Welke groene abonnementen zijn er?

Om je een indruk te geven van verschillende abonnementen bekijk je hieronder vaak bestelde abonnementen. Update: je vind daarbij ook diverse aanbiedingen voor grijze gas en stroom. D.m.v. de duurzame energie checker vind je vandaag nog welke maatschappijen “schoon” zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Friesland

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Pure Energie – Pure Stroom en Gas vast 2 jaar Actie
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Budget Energie – Groene Stroom en Gas 1 jaar Vast Actie
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 2 jaar

Energieprijzen Nieuwebrug vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en welkomstacties voor elektriciteit en gas.