Loading...

Groene stroom Dalmsholte Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we op basis van reine, stabiele bronnen als wind, aardwarmte, waterkracht, zon, biomassa. Of lees direct meer over erkende alternatieve energiebronnen in mei 2024. Dit is beduidend beter voor het milieu vergeleken met grijze energie dat wordt geproduceerd d.m.v. fossiele brandstoffen zoals o.a. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? Het assortiment groene energie van Nederlandse bodem wordt alsmaar beter. Dankzij de duurzame energie checker kun je snel alle groene energieleveranciers in Dalmsholte vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Scroll meteen naar de details aangaande energieneutraal wonen in Dalmsholte of bekijk de actuele duurzame energiecontracten.


De belangrijkste voordelen van duurzame energie

Opvallend veel mensen en zakelijke gebruikers stappen over naar een groene energieleverancier, of wekken zelf stroom op met behulp van zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten wanneer met dit legt naast grijze stroom van Vattenfall, Essent of Eneco.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra wordt de lucht niet vervuild.
 • Als je switcht naar hernieuwbare energie stimuleer je de ontwikkeling van groene stroom en groen gas.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken nauwelijks duurder dan grijze elektra.
 • Zelf energie opwekken en terugleveren is zeer lucratief. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen kunnen oneindig produceren. Er is altijd voorraad.

Groene energie vergelijken in Dalmsholte

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Dalmsholte vergelijken (mei 2024)? Ga aan de slag met de groene energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, schat hoeveel kWh + m3 jij gebruikt en selecteer het type groene stroom en groen gas. Aansluitend detecteer je alle groene aanbieders. Is groene stroom / energie kostbaarder dan grijze elektriciteit? Gelukkig is dat niet waar! Mede door subsidies voor duurzame energie en royale welkomstaanbiedingen is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Zonder problemen groene stroom in Dalmsholte vergelijken? Volg dan ons stappenplan:

 1. Stap 1 is het invullen van je woongebied (tarieven zijn weer anders per woonplaats in Overijssel).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Wek je zelf elektriciteit op? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Zoek het filter “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Mogelijkheden zijn hier o.a. windmolens uit NL of zonne-energie.
 6. Kies bewust of je schone energie wenst van eigen bodem (jij mag er van vanuit gaan dat er niet met GvO’s gerommeld wordt.)
 7. Selecteer het aanbod wat jullie geschikt vinden. Ga voor een goedkoop energiepakket of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: ervaringen De Vastelastenbond.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Welke alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. biomassa, waterkracht, aardwarmte, zonne-energie, bodemwarmte vervuilen de lucht niet tot nauwelijks en ook de schadelijke CO-2 uitstoot is nauwelijks aanwezig. Bovendien, alternatieve energie is niet uitputbaar. Dat is wel wat anders dan steenkool, aardolie, aardgas, petroleum (grijze energie). Het toepassen van deze fossiele brandstoffen heeft een negatief effect op onze klimaat. Kies jij bewust voor een prettig leefklimaat? Ontdek dan alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Ook interessant: groene energie s-Heer Abtskerke vergelijken.

Windenergie

Windturbines produceren stroom zonder de lucht te vervuilen. Het CO-2 effect is minimaal. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieleverancier die Hollandse windstroom aanbiedt. Of kies voor een collectieve windmolen zoals De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Dalmsholte

Energie van de zon is een vorm van hernieuwbare energie waar we in de toekomst van profiteren. Ontdek zelf de voordelen van zonnecellen, en bestel boilers en zonnepanelen. Kies voor een project als “zonnepanelen delen”. Of markeer in de groene stroom vergelijker de duurzame “zonnestroom”.

Biomassa

Energie uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de huidige voorradige duurzame energie. Biomassa energie komt tot stand door het branden / vergissen van organische materialen als tuinbouwafval. Hiermee genereert men warmte. De herkomst van biomassa is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De warmte van de zon verwarmt de bodem, zo ontstaat bodemwarmte. We halen de warmte uit de grond, en dit nuttigen we voor het opwarmen van onze woning. Dit kan je doen met een warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: dit is een regionaal aardwarmte concept en restwarmte van fabrieken (wartenet) in de gemeente Ommen.

groene-stroom-dalmsholte

Een energieneutrale woning in Dalmsholte rond mei 2024

Op Groenestroomaanbieding.nl ontdek je bruikbare informatie over groene stroom Dalmsholte. Echter, waarom eigenlijk stroom afnemen, terwijl jij ook zelfvoorzienend kan zijn. Een huis met een bescheiden of geen energierekening markeren we als “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Dalmsholte wint aan interesse. Een huis als dit kan jij bereiken via het volgende model:

 • Jouw woning redelijk tot goed isoleren.
 • Elektra en gas afname minimaliseren.
 • De benodigde energiezelfstandig producten.

Het energieverbruik beperken bereik je door A++ apparaten aan te schaffen, en wekelijks een analyse te maken van jullie gebruik. Veel gehoord is “het huis verwarmen met kookwarmte” en laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk. Zelfstandig energie-opwekken kan met zonnepanelen, een zonneboiler plus een warmtepomp (ketel). In koude periodes koop je stroom in bij je energieleverancier. Echter, wanneer je overhoud kunnen jullie energie terugleveren (salderen). Uiteindelijk heb je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een tijdje is de traditionele hr-ketel (Nefit, Remeha, Intergas, AWB of Vaillant) niet meer toegestaan. De huidige cv-ketel mag je dan enkel inwisselen voor een milieuvriendelijk alternatief. Een warmtepomp of een hybride warmtepomp worden als opvolgers gezien. Ben jij ook bezig met de kwestie: een CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Check hiervoor onderstaande installaties:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp haalt warmte uit de ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt afgevoerd. De warmte uit de lucht gaat naar je cv-ketel. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en warm water (keuken / badkamer). Installateurs spreken hier over een hybride systeem.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een soort airco) nuttigt energie uit de lucht buiten. De opgevangen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die zich in de woning begeeft. De installatie transformeert de buitenlucht naar opgewarmd water tot zo’n 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze variant neemt warmte uit de bodem waarbij de bodemwarmtewisselaar wordt gebruikt. Het vernuftige systeem verandert dit naar hogere temperatuur warmte voor het verwarmen van jouw appartement en douchewater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en afkoelen tijdens zomerse dagen.

Hybride warmtepomp
De installatie van een warmtepomp in Dalmsholte is prijzig. Maar, hier is iets op gevonden: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jouw huidige cv-ketel. Voordelig, en zonder moeite te installeren. Tevens verminder jij de uitstoot van CO2 en bespaar jij op de energiekosten. De prijs schommelt tussen €2500 tot €7700. Dankzij de toe te passen ISDE subsidie is de aankoop extra aantrekkelijk (terugverdientijd). Op groenestroomaanbieding.nl bekijk je ook groene stroom in Luddeweer afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Vandaag de dag is dit niet mogelijk bij alle bedrijven. Juist organisaties als Greenchoice, Eneco, Pure Energie, Engie, Powerpeers, Van de Bron zijn hierin gespecialiseerd. Via jullie adresgegevens lees je rap welke groene stroom aanbieders in Dalmsholte voorhanden zijn.

Hoe kan ik overstappen?

Overstappen is erg simpel. Wat je moet doen is: je huidige contract stopzetten en daarna een groen energie abonnement uitzoeken. Naar groene stroom overstappen vereist geen verdere woningaanpassingen. Jullie nieuwe energiemaatschappij pakt dit allemaal op.

Is groene stroom duur?

Groene stroom tarieven zijn zeer verleidelijk. Tegenwoordig zijn de prijzen van groene energie Dalmsholte flink lager wanneer je dit vergelijkt met een paar jaar terug. Er zijn veel gezinnen die om deze reden switchen naar stroom die duurzaam wordt geproduceerd. Dankzij de groene energievergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een indruk te geven van diverse energiepakketten vergelijk je in het overzicht hieronder enkele stroompakketten. Update: hiertussen zitten ook een aantal acties met grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker vind je vandaag nog welke van deze contracten milieuvriendelijk zijn.

Veel afgesloten contracten in de provincie Overijssel

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Vast 3 jaar
 • ENGIE – Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Variabel
 • EnergieFlex – Groene Stroom en Gas 3 jaar vast Actie
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom en Gas tot 3 jaar Vast Actie
 • Delta – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast Actie

Energieprijzen Dalmsholte vergelijken Vergelijk de gunstigste groene energieleveranciers en contracten voor gas en elektriciteit.