Loading...

Groene stroom Luddeweer Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom genereren we middels milieuvriendelijke, onuitputbare bronnen als zon, aardwarmte, biomassa, wind, bodemwarmte. Meer daarover vind je via top-4 alternatieve energiebronnen in mei 2024. Het is significant schoner dan grijze stroom dat wordt voortgebracht op basis van fossiele brandstoffen zoals aardolie, aardgas of steenkool. Bekijk direct alle voordelen van duurzame energie. Binnen een paar minuten overstappen? Het aantal leveranciers van echte groene energie is enorm toegenomen. Aan de hand van onze groene stroom checker kun je probleemloos alle groene energieleveranciers in Luddeweer vergelijken. Wil jij ook een huis zonder gas? Bekijk hiervoor onze tips m.b.t energieneutraal wonen in Luddeweer of doorzoek de recente milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Verrassend veel families en bedrijven stappen over naar een groene energieleverancier, of regelen hun eigen stroom met zonnepanelen. De ISDE subsidie maakt dit aantrekkelijk. Denk jij na over het overstappen naar schone energie? Groene stroom en groen gas zijn aantrekkelijk wanneer met dit legt naast grijze stroom van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij de productie van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Wanneer je kiest voor hernieuwbare energie draag je bij aan de productie van schone stroom.
 • Groene elektriciteit is normaal gesproken net zo goedkoop als grijze energie.
 • Reststroom terugleveren kan natuurlijk ook. We hebben het dan over salderen, je verkoopt als het ware je eigen stroom.
 • Duurzame energiebronnen zijn niet onuitputbaar. We kunnen ze niet opmaken.

Groene energie vergelijken in Luddeweer

De huidige tarieven van duurzame energiebedrijven in Luddeweer vergelijken (mei 2024)? Start met onze duurzame energievergelijker! Voer jouw gegevens in, geef een schatting van je verbruik en stel jouw ideale groene stroom + groen gas pakket samen. Daaropvolgend ontdek je de meest relevante groene stroom bedrijven. Is groene stroom duurder dan reguliere stroom? Dat hoeft niet zo te zijn! Door subsidies en forse welkomstbonussen is overstappen naar groene stroom aantrekkelijker dan ooit. Gemakkelijk groene stroom in Luddeweer vergelijken? Onze specialist helpen je hier graag bij:

 1. Start met je postcode en huisnummer (tarieven variëren per woonplaats in Groningen).
 2. Hoeveel energie verbruiken jullie (gas en elektra).
 3. Genereer je jouw eigen elektra? Trek dit daarvan af.
 4. Selecteer de mogelijkheid “groene stroom”.
 5. Kies de herkomst van de groene energie. Dit kan zijn Nederlandse windparken of zonneparken.
 6. Beslis of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat de stroom daadwerkelijk van duurzame aard is.)
 7. Maak een keuze voor het contract dat in jullie behoeftes voorziet. Onder andere het voordeligste abonnement of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen van energie gaat gemakkelijk via internet. Check ook: NLE gas.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen bestaan er?

Duurzame energiebronnen als aardwarmte, waterkracht, windenergie, biomassa, bodemwarmte vervuilen de lucht nauwelijks en de uitstoot van CO2 wordt flink gereduceerd. Het mooiste is, de genoemde alternatieve energie is onuitputbaar. Heel anders i.v.m. petroleum, aardolie, steenkool, kolen (vuile elektra). De verwerking van deze fossiele brandstoffen zorgt voor schade aan milieu / klimaat. Streef jij naar een groene leefomgeving? Hieronder vind je alle mogelijkheden rondom goedkope duurzame elektriciteit in mei 2024. Lees nu verder over groene energie Bemmel vergelijken.

Windenergie

Windturbines wekken stroom op zonder luchtvervuiling effecten. Het effect van CO-2 is tot 100 keer lager. Stap jij over op windenergie? Kies voor een energieleverancier met groene windstroom. Of participeer in een winddeel van bijvoorbeeld De Jonge Held (Delfzijl).

Zonne-energie Luddeweer

Energie van de zon is het type energie die onuitputtelijk is. Profiteer zelf van zonnecellen, en installeer zonneboilers of panelen. Neem een aandeel in collectieve panelen. Of markeer in de groene stroom vergelijker de variant “zonne-energie”.

Biomassa

Biomassa-energie bezorgt ons meer dan de helft van alle duurzame energie. Energie uit biomassa ontstaat door vergissing en vergassing van organische natuur resten zoals tuinbouwafval. Dit produceert warmte. De afkomst van biomassa kan ontraceerbaar zijn. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Bodemwarmte

De zon warmt de bodem op, we noemen dat bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en dit zetten we in voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Ook is er zoiets als stadswarmte: een “combi” van enerzijds aardwarmte en restwarmte afkomstig uit de industrie (warmtenet) in de gemeente Slochteren.

groene-stroom-luddeweer

Een energieneutrale woning in Luddeweer rond mei 2024

Op deze webpagina ontdek je nuttige info over groene stroom Luddeweer. Interessant, waarom nog een stroomcontract afsluiten, wanneer men ook zelf kan produceren. Een appartement met nauwelijks tot geen energiekosten heet een “energieneutrale woning”. Energieneutraal wonen in Luddeweer wint aan interesse. Zo’n woning kan jij bereiken via het volgende model:

 • Je appartement zo goed mogelijk isoleren.
 • Energieverbruik minimaliseren.
 • De stroom die je verbruikt zelfstandig producten.

De consumptie van elektriciteit stabiliseren is mogelijk door A++ apparaten aan te schaffen, en bewuster om te gaan met jouw apparaten. O.a. “een programmeerbare thermostaat” en de warme kraan niet onnodig laten lopen. Energie opwekken is gemakkelijk te doen met zonnepanelen, een zonneboiler en steeds vaker met een warmtepomp installatie. In het najaar en winter zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jullie maatschappij. Alleen, in de warmte maanden lever jij terug aan het net (salderen). Over een jaar gemeten realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Over een paar jaar is de traditionele mono cv-ketel (zoals o.a. Vaillant, Remeha, Intergas, AWB of Atag) niet langer toegestaan. De huidige cv-ketel mag je dan alleen nog maar omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride systeem worden veel toegepast. Is het een optie: jouw CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Bekijk dan de volgende types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: De ventilatiewarmtepomp benut energie uit ventilatielucht net voor het naar buiten wordt vervoerd. Deze warmte komt bij de CV terecht. Jouw gas-ketel benut de warmte voor het opwarmen van je huis en heet tapwater (douche/bad). Een typisch voorbeeld van een hybride situatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De buitenunit (een soort airco) profiteert van energie uit de lucht buiten. De opgevangen warmte vindt zijn weg naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De installatie transformeert de buitenlucht naar heet gebruikswater van 40+ graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Dit type warmtepomp profiteert van warmte uit de bodem met een bodemwarmtewisselaar. De warmtepomp converteert dit naar bruikbare warmte voor het aansturen van de verwarming van jouw woning en het tapwater. De warmtepomp werkt 2 kanten op: verwarming in de koude maanden, en koelen als de woning te heet is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Luddeweer kan veel geld kosten. Echter, er is een goedkoper alternatief: een hybride warmtepomp. Een combinatie van een warmtepomp met jullie gas-ketel. Goedkoop, en probleemloos te plaatsen. Tevens verminder jij de bijdrage aan het broeikaseffect en kan je bezuinigen op de energiekosten. De totaalprijs ligt zo tussen de €3400 – €6500. Geholpen door de geldige ISDE subsidie heb je zo’n warmtepomp snel terugverdiend. Nu ook online: groene stroom in Ulrum afsluiten.

Welke leveranciers leveren groene stroom?

Tegenwoordig vind je de groene contracten niet bij alle maatschappijen. In het bijzonder partijen als Pure Energie, Van de Bron, Powerpeers, Qurrent, Greenchoice, Eneco maken dit mogelijk. Door te adres te gebruiken ontdek je zonder problemen welke groene stroom aanbieders in Luddeweer voorhanden zijn.

Is overstappen moeilijk?

Overstappen is kinderspel. Wat jij moet doen: je bestaande contract ontbinden en hierna een groen energie abonnement uitzoeken. Overstappen op groene stroom behoeft geen verdere actie van jou kant. Je volgende aanbieder handelt alles af.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn zeker aanlokkelijk. Op dit ogenblik zijn prijzen van groene energie Luddeweer flink lager dan de beginperiode. We zien meer en meer huizeneigenaren die om deze reden voorkeur hebben voor dit milieuvriendelijke alternatief. Dankzij onze groene stroom vergeljker tref je het verschil in prijs t.o.v. grijze elektra.

Wat voor groene contracten bestaan er?

Om je een voorbeeld te geven van verschillende contracten vind je bijgaand enkele pakketten. Voetnoot: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook acties met grijze gas en stroom. Op basis van de duurzame energie checker achterhaal je à la minute welke van deze contracten duurzaam en schoon zijn.

Veel bekeken contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – EcoStroom + AardGas Actie 1 jaar Vast
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker Actie
 • Greenchoice – Windstroom uit Nederland en Gas Variabel
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – SamenStroom en CO2-gecompenseerd Gas Vast 1 jaar Actie
 • EnergieFlex – 100% Sociaal Groen Gas en Groene Stroom 1 jaar vast
 • Vattenfall – Stroom en Gas Onbepaalde tijd
 • Energiedirect.nl – Groene Stroom en CO2 Gecompenseerd Gas Vast 1 jaar

Energieprijzen Luddeweer vergelijken Vergelijk de aantrekkelijkste groene energie-aanbieders en deals voor gas en elektra.