Loading...

Groene stroom Ulrum Kies voor duurzame energie en reduceer de CO-2 uitstoot tot 40%


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Groene stroom wordt gegenereerd met behulp van niet vervuilende, toekomstbestendige bronnen als aardwarmte, bodemwarmte, wind, biomassa, zon. Lees ook het kopje over erkende alternatieve energiebronnen in december 2022. Het is een stuk milieuvriendelijker in vergelijking met grijze stroom dat wordt gecreëerd middels fossiele brandstoffen als bijv. aardgas, steenkool of aardolie. Zie ook de voordelen van duurzame energie. Probleemloos overstappen? De keuze m.b.t. echte groene energie begint steeds serieuzer te worden. Middels de groene stroom vergelijker kan je direct alle groene energieleveranciers in Ulrum vergelijken. Wil jij ook gasvrij wonen? Raadpleeg hiervoor de uitgebreide info over energieneutraal wonen in Ulrum en overweeg de populaire milieuvriendelijke energiecontracten.


Wat zijn de voordelen van duurzame energie

Steeds meer consumenten en zakelijke gebruikers sluiten zich bewust aan bij een groene energieleverancier, of zorgen voor hun eigen stroom middels zonnepanelen. De terugverdientijd wordt steeds korter. Overweeg jij een contract met schone energie? Groene stroom en groen gas kennen vele pluspunten als je het vergelijkt met grijze energie van Essent, Eneco of Vattenfall.

 • Bij het opwekken van duurzame elektra komen minder schadelijke stoffen vrij.
 • Zodra jij gaat voor hernieuwbare energie bevorder je de aanmaak van groene energie.
 • Groene elektriciteit is gewoonlijk nauwelijks duurder dan grijze “vuile” stroom.
 • Reststroom terugleveren behoort tot de mogelijkheden. In de volksmond heet dat ‘salderen’, je krijgt hier een compensatie voor.
 • Onze duurzame energiebronnen zijn onuitputtelijk. Ze kunnen niet op raken.

Groene energie vergelijken in Ulrum

De actuele tarieven van duurzame energiebedrijven in Ulrum vergelijken (december 2022)? Gebruik onze energievergelijker! Vul je postcode + huisnummer in, bepaal de hoeveelheid stroom dat je nodig hebt en geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom en groen gas. Dan check je alle beschikbare groene energie-aanbieders. Is groene energie / stroom duurder i.v.m. grijze stroom? Dit is niet het geval! Via subsidies en aantrekkelijke cash-back acties is het overstappen naar duurzame energie zeer aantrekkelijk. Snel groene stroom in Ulrum vergelijken? Volg de onderstaande stappen:

 1. Als eerste vul je jouw postcode + huisnummer in (prijzen zijn afhankelijk van regio in Groningen).
 2. Vul het geschatte verbruik in (gas en elektriciteit).
 3. Heb je zonnepanelen? Dit moet je gelijk aftrekken.
 4. Klik op het onderwerp “groene stroom”.
 5. Kies nu de energiebron van jouw voorkeur. Je kunt denken aan Nederlandse windparken of zonneweides.
 6. Selecteer of je schone energie wilt afnemen uit Nederland (jij mag er van vanuit gaan dat het om echt duurzame elektriciteit gaat.)
 7. Kies het voorstel wat jullie geschikt vinden. Onder andere het goedkoopste contract of de groenste energieleverancier.
 8. Overstappen regelt jouw nieuwe leverancier. Lees verder over: energieleverancier Liander.
Postcode Huisnummer Bekijk aanbiedingen

Hoeveel alternatieve energiebronnen kan ik kiezen?

Duurzame energiebronnen als bijv. bodem, aarde, wind, zon, bio zullen weinig luchtvervuiling veroorzaken en de CO-2 uitstoot zijn heel minimaal. En wat je niet mag vergeten, de genoemde alternatieve energie raakt nooit op. Dit in tegenstelling tot aardgas, steenkool, petroleum, aardolie (grijze elektra). Het gebruik van onze fossiele brandstoffen heeft een sterke invloed op klimaatverandering. Kiezen jullie ook voor een beter milieu? Hieronder vind je de verschillende soorten goedkope duurzame elektriciteit in december 2022. Zoek ook naar groene energie Kesteren vergelijken.

Windenergie

Windturbines maken stroom aan op een hele verantwoorde manier. Het broeikaseffect is 50 keer lager dan grijze stroom. Switchen naar windenergie? Ga voor een maatschappij die stroom inkoopt van windmolens. Of neem een aandeel in een winddeel van een windmolen als De Bonte Hen (Burgerbrug).

Zonne-energie Ulrum

Zonnestroom is een schone energiebron die nooit opraakt. Ontdek zelf de voordelen van energie van de zon, en neem zonnepanelen en boilers. Participeer in een zonnepanelenpark. Of markeer in onze groene energie checker de milieuvriendelijke “stroom van zonnepanelen”.

Biomassa

Stroom genereren uit biomassa is verantwoordelijk voor ruim 60% van de actuele leverbare duurzame energie. Stroom uit biomassa wordt gemaakt door het verbranden van organische materialen als akkerbouw afval. Dit produceert warmte. Waar biomassa precies vandaan komt is vaak onduidelijk. Dit hoeft niet altijd heel duurzaam te zijn.

Bodemwarmte

De bodem wordt opgewarmd door de zon, dit is in feite bodemwarmte. Deze warmte halen we uit de bodem, en gebruiken dit voor een warm huis en warm water. Daarbij gebruik je een speciale warmtepomp. Daarnaast kennen we stadswarmte: een samensmelting van aardwarmte en warmtenet van industriële restwarmte in de gemeente De Marne.

groene-stroom-ulrum

Een energieneutrale woning in Ulrum rond december 2022

Aan de hand van Groenestroomaanbieding.nl bekijk je praktische toelichting op groene stroom Ulrum. De vraag is, hoezo betaalde stroom gebruiken, als je ook zelfvoorzienend kan zijn. Een appartement met een nihile of geen energiekosten kwalificeren we als een “energieneutraal huis”. Energieneutraal wonen in Ulrum is een wens van vele. Een woning als dat kan jij bereiken door de volgende aanpassingen te doen:

 • Jouw huis uitrusten met een goede isolatie.
 • Gas en stroom gebruik verminderen.
 • De benodigde energielokaal opwekken.

De consumptie van elektriciteit reduceren is te realiseren door te letten op het A++ label en bewust bezig te zijn met jouw apparaten. Denk aan “korter douchen” en de vaatwasser zoveel mogelijk tijdens het daltarief aanzetten als je hier gebruik van maakt. Zelfstandig energie-opwekken is eenvoudig via zonnecellen, een (duurzame) boiler en steeds vaker met een warmtepompsysteem. Met zeer lage buitentemperaturen zul je vermoedelijk wel elektra inkopen bij jouw energiebedrijf. Daarentegen, in de warmte maanden lever je stroom terug (salderen). Al met al realiseer je “nul op de meter”.

CV-ketel vervangen door warmtepomp
Per 2021 is de oude en vertrouwde hr-ketel (Nefit, Remeha, Atag, Vaillant of Intergas) niet langer toegestaan. De huidige verwarmingsketel kun je dan enkel omruilen voor een gasvrij alternatief. Een warmtepomp of een hybride oplossing worden als opvolgers gezien. Is het een optie: je CV-ketel vervangen voor een warmtepomp? Lees verder over het lijstje hieronder met de types:

 1. Ventilatiewarmtepomp: Een ventilatiewarmtepomp profiteert van de warmte uit de afvoer-ventilatielucht voordat dit naar buiten wordt geventileerd. De gewonnen warmte gaat naar je cv-ketel. De HR-ketel past deze warmte toe voor de centrale verwarming en warm water dat je kunt gebruiken. Feitelijk is dit een hybride installatie.
 2. Lucht-water warmtepomp: De unit buiten (een airco-achtig apparaat) benut de warmte uit de buitenlucht. De gewonnen warmte gaat via leidingen naar de warmtepomp die je in de woning plaatst. De warmtepomp transformeert de koude lucht naar warm water van maximaal 40 graden.
 3. Bodem-water warmtepomp: Deze installatie profiteert van energie uit de bodem via de unieke bodemwarmtewisselaar. Het vernuftige systeem verandert dit naar geschikte warmte voor de centrale verwarming van je huis en water om te gebruiken. De installatie kent 2 toepassingen: Het zorgt in de winter voor een warm huis, en koelen als je huis te warm is.

Hybride warmtepomp
Een installateur voor de warmtepomp in Ulrum is prijzig. Gelukkig, er is een middenweg: een hybride warmtepomp. De warmtepomp wordt aangesloten op jullie gas-ketel. Voordelig, en zonder moeite te installeren. Bovendien reduceer je de uitstoot van CO2 en bespaart men op de energiekosten. De totaalprijs ligt zo tussen de €3100 t/m €6400. Via de toe te passen ISDE subsidie valt de terugverdientijd positief uit. Je treft hier ook uitgebreide info over groene stroom in Driel afsluiten.

Welke leveranciers bieden groene stroom?

Hedendaags tref je de groene abonnementen niet bij alle bedrijven. Vooral aanbieders als Powerpeers, Engie, Qurrent, Eneco, Greenchoice, Pure Energie focussen hierop. Op basis van je postcode check je onmiddellijk welke groene stroom aanbieders in Ulrum voorhanden zijn.

Is overstappen ingewikkeld?

Overstappen is verrassend eenvoudig. De beste manier: jouw lopende levering stopzetten en daarna een nieuwe, groene aanbieders selecteren. Overstappen op groene stroom vereist geen aanpassingen in de meterkast. Jullie toekomstige maatschappij zorgt dat je niet zonder energie komt te zitten.

Is groene stroom duurder?

Groene stroom tarieven zijn erg goed. Op dit moment zijn de prijzen van groene energie Ulrum flink lager in vergelijking met enkele jaren geleden. Er zijn veel consumenten die hierom kiezen voor deze vorm van schone energie. Middels onze “groene” vergelijker check je ’t verschil met grijze stroom.

Uit welke groene pakketten kan ik kiezen?

Om je een idee te geven van beschikbare energiepakketten vind je hierna enkele contracten. Belangrijk: dit zijn niet alleen groene pakketten, ook contracten op basis van grijze gas en stroom. D.m.v. de groene stroom vergelijker bekijk je rap welke contracten daadwerkelijk duurzaam zijn.

Actuele contracten in de provincie Groningen

 • Eneco – Hollandsewind + EcoGas Vast 1 jaar Actie
 • Qurrent – Groene stroom en gas vast 1 jaar Prijs Zeker
 • Greenchoice – Modelcontract groene stroom en groen gas
 • ENGIE – NL Groene stroom en gas 3 jaar vast
 • Powerpeers – Modelcontract Groene Stroom en CO2-gecompenseerd Gas
 • Essent – ZekerheidsGarantie Groene Stroom en Gas 5 jaar
 • Vattenfall – Vaste Prijs Stroom + Gas tot 3 jaar
 • Oxxio – Groene Stroom en Gas 3 jaar Vast

Energieprijzen Ulrum vergelijken Vergelijk de voordeligste groene energie-aanbieders en aanbiedingen voor elektriciteit en gas.